Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
User avatar
By Korver
#127514 Pozdrav svima. Šteta šta nema više stare ekipe, to su bili dani kad bi odma do podne bilo već desetak kvalitetnih analiza. Neman ni ja vrimena za pisanje baš, ali tu i tamo povirin na forum. Evo da se malo pokrene tema, podilit ću jedan par.

K. Love 10,5 skokova više (1,85) Hrvatska Lutrija
-napokon zdrav, minutaža debelo preko 30 min dok ne počnu tankirati
-lani je imao slabiju minutažu pa samim tim i manji prosjek skokova, ali ove sezone uz povećanu minutažu bilježi 18 i 13 skokova
-zadnju protiv Bucksa imao 19 skokova
-ne forsira toliko u napadu kao prije, više je orijentiran na obranu i pokupit skok, uz to centarska linika Bucksa ne može bit bolja za protivnički skok.
User avatar
By Darko1987
#127530 Kevin Love (CLE) 18,5 Under @1,87 PINNACLE

Milwaukee prije dva dana prokockao 20+ protiv Heat-a, očekujem večeras momentalnu reakciju na taj poraz i lagano riješavanje Cavs-a. Cleveland na otvaranju lagano izgubio na Floridi gdje su zabili samo 85pts, dok su 3 dana kasnije na moje veliko iznenađenje pregazili Pacers-e 110-99.

Matchup je Giannis, zbog toga se najviše uzdam u ovaj pick, nema Love šta tražiti na niskom postu i poenima iz reketa, većinu će morati zaraditi sa distance, ja ću prihvatiti taj rizik. Opet sa druge strane Kevin se mora boriti sa Antišom na drugoj strani terena, a to je u ovom trenutku najteži zadatak u čitavoj ligi. Vrlo moguć problem sa ličnim greškama je faktor na koji računam.

U prva 2 meča Kevin igrao 36 i 33 min, večeras ga očekuje slična minutaža, ali ako Bucks-i nagaze od početka mogao bi Love lagano zadnju četvrtinu da odgleda sa klupe u šta ja iskreno vjerujem da će se i desiti. Zanimljivo da Kevin uopšte nije forsirao u prva 2 meča, samo 8 i 9 šuteva, mada je protiv Pacers-a imao 9 penala što ga je odvelo preko ove granice.

30-ak min u igri, maximalno 33-34 ako se nekim čudom Cavs-i budu držali do samog kraja, 10-12 šuteva, samo visok procenat pogođenih šuteva sa distance ga vodi u over, sa Greek Freak-om na ruci uzimam ga bez razmišljanja.

Sretno... ;) :mrgreen: