Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:

Velika ponuda, biramo 3x2

26
20%
12
9%
26
20%
25
19%
9
7%
11
8%
4
3%
9
7%
10
8%
By PorziUnicorn
#58949 Kod mene jucer polovican uspjeh Ibaka me oborio, Whiteside mi je prosao, tako da sam ja na skoru 2 od 3.
Danas sam odabrao ponovo 2 ista igraca, sa malom izmjenom

Serge Ibaka over 15.5 wwin

Iako me sinoc oborio i nije presao ovu granicu protiv 2.najgore odbrane u ligi sto se tice njegove pozicije, veceras ima priliku za popravni. Veceras igra protiv ekipe koja je najgora u branjenju njegove pozicije. Boston igra mnogo dobro defenzivu na perimetru, tako da ocekujem da ce Orlando pobjedu traziti preko svojih visokih igraca, a Ibaka je jedan od tri visoka igraca u Orlandu. Siguran sam da ni on sam nije zadovoljan sa svojom sinocnjom predstavom, te ce veceras ici da popravi dojam. U zadnjih 7 utakmica ima 5 overa i 2 undera na ovoj granici. Trenutno je na prosjeku od 14.5 poena po utakmici za 30.4 minute.

Hassan Whiteside under 20.5 wwin

Sinoc sam ga igrao preko i preso je sa 23 poena, 10-20 za 2 (rekord karijere sto se tice pokusaja na jednoj utakmici), slobodna bacanja 3-9!! Veceras druga prica, ide na Howarda i Atlantu koja je nakon jako dobrog starta upala u krizu i sada mora da pronadje izlaz iz te krize. Zna i sam Howard da ukoliko zele pobjedu veceras on ce morati odraditi dobru defenzivnu ulogu na Whitesideu, sto on itekako moze. Atlanta je trenutno 2.najbolja ekipa u branjenju centra. U zadnjih 5 utakmica Bijelastrana ima cak 4 overa na ovoj granici, jedini under mu je bio protiv Utah Jazza u gostima, dakle kad je isao na Goberta. Vec je jednom igrao ove sezone protiv Atlante kuci i zabio je 19 poena, ali je na toj utakmici imao slobodna bacanja 7 od 8, sto ne vjerujem da moze ponoviti, a cak i da ponovi takvu utakmicu, ovaj par prolazi. On ove sezone prosjecno igra 30.4 minute po utakmici i za to vrijeme postize 18 poena, takodjer ispod ove granice.
By BBeal
#58954 D.LILLARD 28.5-

Gledam deka go tipuvaat Lillard 28.5- se soglasuvam so ovoj tip. Da pojasnam zasto go igram - a toa e poradi taktikata na Jason kidd i negovoto udvojuvanje na igracite sto ja drzat topkata . Toa go pravi preku udvojuvanje ili preku izlaganje na pick n roll.gledam deka nekoj zbori za grkot deka ne igra dobra odbrama a toa ne e tocno , visok e brz i igra prosecno odrana dovolno da dupli igrac izleze da go udvojat lillard( vo ovoj slucaj)
Treba da gi gledate utakmicite a ne samo statistika da gledate
By pauza
#58956 sinoc leonard prosoa lagano, kao sto sam rekao, mozemo slikati tu granicu od 23.5, ko zna kada cemo je opet vidjet.. gasola necu ni komentarisat vise... idemo dalje

Dalas-Sacramento vise od 193.5 ne znam cemu ovako mala granica, mislim da je granica oborena onim losim ritmom dalasa, kada su imali vise povridjenih nego zdravih igraca, gdje su postizali 77,83,64,87,91, nakon toga su na 95.5 poena po mecu, a ako se izuzme mec protiv SAS gdje je bilo za ocekivati da ce postici malo poena onda su na 96,6.. ako uzmemo u obzir da sakramento prima 106.6 poena, dobicemo neku grubu prognozu da ce veceras dalas postici 101.6 poena.. vezali su kuci 2 meeca sa preko 100 poena, protiv cikaga 107 i protiv charlota 101, tako da se moze reci da su polako izasli iz poenterske krize. Nema boguta, vjerujem da ce kazins dosta vremena provesti na 5, sto ce mu olaksati da postize poene, a tim izostankom dalas ne gubi previse u napdau, koliko u odbrani, naravno pokusace dobiti ovaj mec, H1 je takodje ne los izbor, ali je ukupan broj poena na ovom mecu pravi poklon.
By Vriskoza
#58959 Sinoc sam ga pomenuo, moram ga i veceras odigrati...

G.Dragic Over 17.5
Balkanbet

27, 16, 27, 18 i sinoc 29 poena !
15, 17, 21, 19 i 17 uzetih suteva, a uz to i 12, 6, 7, 2 i 4 slobodna bacanja...

Atlanta je jedna od ekipa koje najgore u ligi brane PG poziciju i dopustaju cak 24.7 poena.
Jeste b2b utakmica, ali opet Gorana ocekujem na oko 35min.
Ako Howard uspe da zatvori Whitesidea, to znaci jos par lopti vise za Dragica.

Znaci ocekujem sigurnih preko 15 suteva, par slobodnih bacanja i mislim da samo bas bas los procenat moze ostaviti Dragica ispod ove granice..

U nekim kladionicama je i na 19.5, sto je po mom misljenju i realna granica :)
By Thunderrussell
#58962 E.Fournier 16,5 Manje @ 1,85
D.Gallinari 17,5 Više @ 1,85

SuperSport

Vidim neko je već okačio ovog pedera,furniera,i po meni je ovo dosta dobar pick.prvi su mi ova dva uletila odma u oko od cijele ponude.već je naglašeno 2 glavna faktora zašto bi ostao u under,a to je loša forma zadnje 3-4 partije,b2b set,matchup u vidu Bradleya koji grize ko pas.ja ću samo dodat još nešto brojki i jedan zanimljiv info za ovo.
Fournier zadnjih 5 direktnih susreta protiv bradleya bileži 12,2 ppg.Ove sezone još nisu igrali,a prošle sezone Furnier protiv bostona ima sljedeće brojke,13,9,8,24(šut za 3pt 4-5 ).

s druge strane tu je Meeks koji je on fire,i vjerujem da mu može ukrast koju minutu.Sinoć je Fournier igrao 28 min,a inače igra cca 33-35 ..

Jodie Meeks scored a season-high 18 points in just 16 minutes of Tuesday's win over the Magic.
Meeks is cut in the same mold as the Heat's Wayne Ellington. Both can get hot in a hurry, both are sort of hot right now, and both are pretty untrustworthy in fantasy. Meeks has scored 18, 7 and 10 points in his three games this season since returning from foot surgery, and while he's managed to slow Evan Fournier down for a minute, we don't see it lasting. And the fact he hit 5-of-7 shots and four 3-pointers in just 16 minutes tonight has fluke written all over it. Just keep an eye on him and hope that he doesn't do to Fournier what Bismack Biyombo, Jeff Green and D.J. Augustin have done to Nikola Vucevic, Aaron Gordon and Elfrid Payton, as Orlando is now known as 'Timeshare Central' in fantasyland.

po meni dosta jak par za večeras :mrgreen:

što se tiče Gallinarija,stvar je jasna.Protivnik idealan da Gallo pruži ponovno jednu 20+ partiju.igram često igrače kontra Brooklyna u Over,pogotovo kontra Babe Berete,jer je nikakav u obrani.Dopuštaju oko 24-25 ppg sa njegove pozicije što je užaš.očekuje se tekma na velik broj poena i time moram ispratit Gallinarija.Mora ubacit u ovakvoj tekmi minimalnih 18 ..(nije neka pretjerana analiza za Gallinarija,ali jebiga,očito je,nemam šta previše reć ni mudorvat,nema nekih bitnijih karakteristika,čovjek je svakako jedna od prvih opcija u napadu,jeste da ne forsira too much,ali kažem,brza tekma na dosta poena,miriše mi u over)
:mrgreen:
By tck1979
#58965 S.Kilpatrick 16,5 više
Supersport

U Brooklinu se večaras sastaju Brooklyn Nets-Denver Nuggets.Očekuje se izjednačen dvoboj dviju ekipa koje ne mare puno za obranu i koje brzo završavaju svoje napade.Po kladionicama se očekuje negdje oko 220 poena na susretu i logično je u takvoj utakmici tražiti neki over.
Moj izbor je da će S.Kilpatrick dati barem 17 koševa.U posljednjih 7 susreta ima 5 overa i dva undera.Jednom je bio samo za pola koša ispod ove granice i u tom razdoblju je na prosjeku od gotovo 22 poena po utakmici.Očekivao sam da će mu granica biti barem za poena veća kao što je u nekim kladionicama i tu bi ga igrao over,a po ovoj margini mi je jako dobar izbor danas.
S.Kilpatrick postaje sve važniji kotačić u svojoj momčadi što se vidi i po minutaži koju dobiva.Na početku se vrtio oko 20-25 minuta na parketu,a što sezona odmiče minutaža mu se povećala i večeras ga očekujem ponovo preko 30 minuta u igri.
Igrač je koji ne mari previše za asistencije,voli šutitati i večeras sam uvjeren da može lako i preko 20 poena.

D.Schroder 16,5 manje
Supersport

Moj drugi par za danas je sa utakmice Atlanta Hawks-Miami Heat.
Iako je u dobroj formi zadnje tri utakmice se vrti oko ove granice ali danas ga moram uzeti manje protiv ekipe koja je među najboljima u ligi što se tiče obrane na PG-u.Dragič ga sigurno može zadržati ispod ove granice,a Miami i ne igra posebno brzu košarku i ako misle parirati vešeras Atlanti moraju zapeti malo jače u obrani.
Prošlu utakmicu se vratio Millsap i to je još jedan razlog da Schroder dobije koju loptu manje večeras i da ostane ispod 17 poena.

Još za danas mi je jako izgledno ali to je već lijepo objašnjeno:
Fournier 16,5 manje
Ibaka 15,5 više
Lillard 28,5 manje
Sretno svima!!!
Last edited by tck1979 on 07 Dec 2016, 15:58, edited 1 time in total.
By Pekiii
#58966 C.Paul -18,5+ - više - premier kladionica

Ovo vcr jednostavno moarm uzet posebno zbog granice i protivnika Goldena .., ovaj dio sezone nije bas Paul briljiro sa puno poena jer se vecinom baziro na razigravanje svojih sugraca ali u ovom mecu to nece biti dovljno ako misle do pobjede .. Paulu je vcr matchup Curry koji ne igra obranu i pusta 24,4 poena a za ovu granu koja je po meni mala Paula vidim na 25+ poena ... zadnja cetri meča Paul je davao 13, 24, 35, 24 samo u prvom je bio BO pa je ostao na 13 , a vcr ce ovo biti tjesan meč do samog kraja.
By antduj
#58967 Čisto za napomenu, nisam gledao jel tko stavio, ali Dragić over 18,5 danas djeluje kao banka, nitko od ozlijeđenih ne putuje na road trip, a ozlijeđeni skoro svi. Osim Dragića i Hassana nema tko dati koš. Osim toga Atlanta očajno brani playa jer Howard ostaje u reketu i ne izlazi na pomaganje u picku i na taj način su ih punili svi malo bolji playevi. Kasnije napišem i analizu
By pauza
#58968 ima danas dosta dobrih parova, svakako overe igraca prije treba traziti u mecevima gdje se ocekuje vise poena..
ja moram uzeti ovaj par

W. Barton 15.5 over

sezonu je zapoceo sa 2 overa na ovu ganicu, uzevsi 7 i 13 suteva, sto je za pohvalu, vratio se poslije nekoliko utakmica, te u 2 meca protiv jute nije imao ni veliki minutazu, niti je puno sutirao, a protiv cikaga je ubacio 10 poena, uz ocajan st 3-13 za 26 minuta, zatim je uslijedila nova pauza od 3 meca, i konacno se vratio poslednje 3 igra preko igra u prosjeku 34.3 minuta, postize 19.7 poena, uzima 16 lopt u prosjeku, uz okruglo 50 posto procenta, sto ga automatski dovodi u over, a i za 3p je na 45.5%. u prvom mecu od ta 3 je houstonu kuci dao 17,, zatim juti u gostima, cija se ne moze porediti sa igrom bruklina, 20p, i u poslednjem mecu protiv filadelfije 22p uz sut 9-17.. svakako ne ocekujem da ubaci 30 poena, ali preko ove granice bi trebao vrlo lako da predje.