Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
User avatar
By Stefan
#71928 Capela over 9.5 Premier
Beverley (AST) under 3.5 Premier

Nestvarno je bilo gledati koliko je prostora imao Capela u reketu San Antonia prosli mec. Lee i Aldridge kao da nisu culi za pojam odbrane. 4-5 puta je ostao sam kao duh i zakucavao lakse nego na treningu. Jasno je da ce vecerasnja utakmica vjerovatno biti dosta drugacija i neizvjesnija, ali nisam siguran da ce pomenuti dvojac SA preko noci da nauci igrati odbranu, niti da ce se vecerasnja taktika domacina bazirati na cuvanje Capele. Jedino ako Dedmon ne dobije neku znacajno povecanu minutazu u odnosu na poslednjih nekoliko utakmica, pa on uspije nesto uraditi, ali i u to sumnjam. Pored 20 poena iz proslog meca, ove sezone je u tri utakmice regularnog dijela svaki put postizao po 12 poena. Nema razloga da i veceras ne bude dvocifren, jer ce SA akcenat u odbrani staviti na Hjustonov sut za tri poena.

Beverley prosli mec 4 asistencije, ali s obzirom da se sad ocekuje puno neizvjesnija utakmica, a i Hjuston tesko da ce ponovo sve pogadjati, mislim da on ovaj put nece preci 3. Dva puta u regularnom dijelu ove sezone igrao protiv SA i oba puta po 1 asistencija. Protiv Oklahome 3/4 ostao ispod 3.5.

PS: Ja sam uz ovaj dubl (zbog uslova) dodao Safarova-Pliskova, jer Premier taj mec jos drzi u ponudi, a ne znaju da je Safarova predala i da se nece ni igrati, tako da je to kv1 sigurno.
By HibbertManje
#71929 E.Gordon 15,5 manje HL

U osnovu na prvu utakmicu gdje su suterski ubili SAS, misljenja sam da ipak sada krecu prave rovite PO utakmice. Ono sto je zadnjih godina najveca snaga SAS-a, zgusnuta i agilna obrana i nametanje ritma utakmici, pogotovo igrajuci kuci. Ogromna granica na Gordonu bas iz razloga sto mislim da ce Greg pojacati obranu na vanjskim linijama zaustavivsi sut za tri sto i je najjaca snaga ovog Houstona. Gordon iskljucivo zivi od sutra iz vana, a s obzirom da je proslu tekmu zavrsio sa odlicnih 50% suta za tricu (3/6), svejedno je tekmu zavrsio daleko ode ove granice(11pts). Danas ga isto ocekujem na 6-7 suteva iskljucivo za tri jer ni nema neku drugu mogucnost, u napadu je neprodoran stoga mislim da slobodna ponovo nece imati. Druga je utakmica, spursi vec love zaostatak i jos jedan poraz kuci bi ih vjerojatno otpisao za ovu seriju pa jedino se logicki namece i agresivnija i pokretljivija obrana. Inace nevezano za ovaj par, ali sto ovaj Aldridge radi vec sedmu utakmicu u nizu to je za nepovjerovati. U obrani drzi neku distancu od igraca dozvoljava previse otvorenih suteva, ne moze ispratiti igraca bez prekrsaja, prespor u reakcijama, u napadu se stalno izvlaci van reketa gdje je vidljivo da im rusi taktiku i opcenito napad...po meni jedan od glavnih krivaca trenutno potresenog SASa u dosadasnjem PO.