Europska košarka u svim oblicima. Sve lige, sva natjecanja
By Darko1987
#32119 Jonas Maciulis (9,5) više WWin

Večeras Litvanija i Češka igraju meč za lidersku poziciju u grupi D. Litvanci su se juče bukvalno provukli protiv Estonije, baš poenima Maciulisa 2 sekunde prije kraja. Ali u tom meču nije igrao Valanciunas, iz kog razloga ne znam, tražio sam po netu, ništa nisam našao, i ne znam da li će igrati u ovom meču. Jonas do sad na Eurobasketu je imao dosta dobar učinak ( UKR- 31 min, 11 pt, 4-8, LAT- 30 min, 13 pt, 5-10, BEL- 19 min, 4 pt, 1-6, ali ovde je zbog 4 lične igrao dosta manje, EST- 31 min, 15 pt, 4-9). Isključivo na osnovu ove statistike sam se odlučio za Jonasa, gdje on prosječno igra gotovo 30 min po meču, uzima 8-9 pokušaja, što bi uz prestojan procenat šuta trebao prebaciti. On je ove sezone u Realu znao da riješava mečeve, vrlo je moguće da i u ovom meču bude igrač odluke. Mislim da će biti uzbudljiv meč, a od Maciulisa očekujem da bude na najvišem nivou, i naravno dvocifren broj poena.

Petteri Koponen (13,5) više WWin

Finska i Poljska igraju takođe važan meč, tačnije za treće mjesto u grupi A. Šta reći za Koponena, prva violina, igrač fantastičnog šuta, vođa ove ekipe. Do sad na Eurobasketu Petteri igra oko 30 min po meču (FRA - 15 pt, ISR - 3 pt, RUS -12 pt, BiH - 14 pt). Finci forsiraju brzu košarku, gdje očekujem dosta lakih poena iz kontra napada, meč na veći broj poena, kakve su i do sad igrali na ovom prvenstvu. Poljska je do sad najviše slabosti pokazala baš na poziciji PG (Mekel 18 pt, Parker 16 pt, Khvostov 11 pt), i ne vidim ni jedan razlog zašto i Koponen ne bih prešao svoj prosjek u ovako bitnoj utakmici.

Ja sam ovo odigrao na srednji ulog pa šta bude... :roll: Sretno svima... ;)