Europska košarka u svim oblicima. Sve lige, sva natjecanja
By CP3_BG32
Quincy wrote:Nemam komentar za Gulera. Bez Dentmona, Smitha on uzima manje suteva nego sa njima u ekipi.
Zaista se izvinjavam ako me je neko pratio, bilo je sa najboljom namerom

I pad se mora desiti sta se moze i ja padnem 3 sek prije kraja pao ...
By CP3_BG32
Quincy wrote:Kocka je to bajo moj :D Ali mi stvarno nije jasna kvota na Portland

Ni meni nije bila podebljam dvicu kad deru ih ljudi ladno 15 razlike hahahaah ocajni smo danas bro
By Quincy
CP3_BG32 wrote:
Quincy wrote:Kocka je to bajo moj :D Ali mi stvarno nije jasna kvota na Portland

Ni meni nije bila podebljam dvicu kad deru ih ljudi ladno 15 razlike hahahaah ocajni smo danas bro

Kad nece nece :roll:
By mance
#57227 20:45 Unicaja Malaga - Buducnost (S.Sehovic) -9,5+ under - 1,85 wwin

U ovoj grupi manje vise sve se zna, osim tog poretka, ali bitno da Buducnost nema nikakvih sansi za prolaz dalje.Unicaja također nije bas nesto pretjerano dobra, skor 2-2, ali oni su prosli dalje, pitanje je sa koje pozicije.Buducnost je na skoru 0-5, sa novim trenerom Zourosom, o cemu sam pisao u proslim analizama pa da se ne ponavljam sad previse.Uglavnom sto se tice danasnjeg meca, domaci trener Joan Plaza i dalje ne moze racunati na Nedovica i on sigurno nece igrati.Problema sa povredama imali su Hamadi Ndiaye, Carlos Suárez i Jeff Brooks, ali manje vise svi su se oporavili i odradili zadnji trening, tako da sad ostaje da se vidi koliko ce ko od njih dobiti minuta.Sa druge strane Zouros u ovom mecu nece moci racunati na Shawn Jamesa i Aleksu Ilica, dok je upitan nastup J.R. Reynoldsa.

Ono na sto se ja kladim kada je Buducnost inace u pitanju jeste under poena na Suada Sehovica.Ove sezone i ABA ligi igra 28 minuta po mecu i za to vrijeme ima 12.7pts u prosjeku.Sut za 2 poena je 82,4%, za 3 poena 53,1% i slobodna 90,9%.Ovu granicu kada je ABA liga u pitanju presao je u 5 od 7 meceva.Kada je EK u pitanju tu je drugacija stvar.Igra skoro 29 minuta u prosjeku ali postize tek 6,4pts po mecu.Sut za 2 poena he 57%, za 3 poena 36% a slobodna 75%.Ovu granicu nije presao niti u jednom dosadasnjem mecu.Inace prvi mec protiv Unicaje koji je Buducnost izgubila 86-62, Sehovic je igrao 31 minutu i postigao je 5pts, uz sut 1/1 za 2 i 1/4 za 3 poena.Iako su danas bez Jamesa a mozda i Reynoldsa, trebao bi neko nadoknaditi te poene, kladim se da taj neko nece biti Sehovic.

20:45 Unicaja Malaga - Buducnost (M.Williams) -12,5+ over - 1,85 wwin

Moj drugi pick iz ovog meca jeste over poena na Marcusa Williamsa.On je ove sezone u ABA ligi na prosjeku od 9.1pts za 26 minuta na parketu.Ima procente suta od 47,7% za 2, 34,9% za 3 i 71,4% slobodna.U EK ima prosjek od 13,2pts za skoro 27 minuta na parketu, uz postotke suta 50% za 2, 25% za 3 i 66,7% slobodna.Ovu granicu presao je u 3 od 5 meceva u EK ove sezone.Zadnji mec protiv Murcie kada su igrali i izgubili on je na parketu ptoveo skoro 33 minute a dao je 23pts uz sut 6/13 za 2, 3/6 za 3 i 2/3 slobodna.Inace prvi mec protiv Malage igrao je skoro 28 minuta i postigao 13pts, uz sut 3/4 za 2 i 2/8 za 3, a slobodna je pucao 1/3.Veceras ide protiv Fogga, a i on je uglavnom vise igrac za napad nego za odbranu tako da ne ocekujem bas da ga on zaustavi.U nedostatku gore navedenih igraca mislim da bi Williams mogao najvise potegnuti.

20:30 U.Olimpija - Ulm (R.Morgan) -13,5+ over - 1,85 wwin

Olimpija se vec oprostila od dalje borbe za prolaza dalje, mada malo ko im je uopste i davao sansu u ovakvoj konkurenciji.Skor 0-5 dovoljno govori, tako da su njima sada prioriteti ABA liga.Ulm sa druge strane ima skor 3-2 i do kraja moze jos napredovati na tabeli ali trebaju pobjedu u ovom mecu.Sto se tice Olimpije, tener Gasper Okorn nece moci racunati na Blaza Mesiceka, dok je upitan nastup Nikole Jankovica.Za Ulm nisam nasao neke konkretne informacije vezane za sastav.

Ono za sto sam se odlucio u ovom mecu jeste over poena na Raymar Morgana.Centar Ulma ove sezone igra odlicno.U domacoj BBL 5 je strijelac prvenstva.Inace igra u prosjeku skoro 22 minute i za to vrijeme postize 17,3pts.Ima postotke suta 65,9% za 2, 33,3% za 3 i 63,6% slobodna.U EK opet oko 22 minute na terenu, a ppostize 13.4pts po mecu.Postotak suta za 2 poena je 50%, za 3 poena 50% (mada uzorak je 1/2 da ne bude zabune) a slobodna 72%.Ovu granicu presao je u 3 od 5 meceva EK.Inace protiv Olimpije u prvom mecu igrao je skoro 21 minut i postigao 15pts, sut 5/9 za 2 i 5/6 slobodna.Ono sto me tjera da ga igram na over, jeste da je Morgan najveci potrosac suteva za 2 poena u svojoj momcadi.Uz to izvodi najvise slobodnih bacanja u ekipi, dakle nad njim je napravljeno najvise faulova.Kad na sve to dodamo da je upitan Jankovic koji je prvi centar Olimpije, a da je njegova zamjena Stevan Milosevic, meni dovoljno za over.