Europska košarka u svim oblicima. Sve lige, sva natjecanja
By Rudy5
#105403 CZ-Buducnost

Serija se igra na 3 dobivena meca a prvi put u povijesti igraju medjusobno u finalu.CZ ima prednost domaceg terena i to ce bit kljuc serije.Iako je Bud slavila oba puta u sezoni(jednom su do 4/4 sutirali nerealnih 14/16 za 3)mislim da je Zvezda veliki favorit.Puno su drugacija ekipa u odnosu na ta dva meca.zasto to kazem?Trebalo je vremena mladom Alimpijevicu dda uigra onakvu odbranu i da postavi neke temelje buduci su ostali bez 6,7 vaznih igraca od prosle sezone te su prakticki promjenili kostur ekipe.Igraju znacajno drugaciju kosarku u odnosu na Radonjicevu odbranbenu masineriju.Glavnu rijec vode dva stranca Roch i Feldeine.Prvi je elitni skorer kojem je pola terena konfort zona a specijalet sut iz driblinga za 3(najboljii strijelac Eurolige one brutalne sezone Nizhnjya) a drugi je suter koji ovisi od dana(ima je partija 30+ uz nerealne postotke za 3, a isto tako tekmi di se nije pojavio).Tu su jos Lazic kao odbrambeni specijalist na kojem ce Dzikic preuzeti koncepcijski rizik i kockati se s njegovim sutem za 3(ove sezone ne moze pogoditi bazen),Lessort koji ocajno brani pik,nemoguc atleta i dosta ce ovisiti koliko ce ga Roch spajati s obrucem,kao zamjena mu je doveden provjereni Omic koji se pokazao kao dobro pojacanje i usao je u dobru formu,te bi mogao biti velika prednost u ovoj seriji(slobodna izvodi losije od DeAndrea).Kljuc serije ce biti Bjelica kojeg ne moze niko cuvati iz Bud ,njegova igra ledjima kojom ce otvoriti prostor suterima na perimetru a njihove stretch centre ce nagurati faulima.Tu su jos Davidovac kao glue guy ,Dobric kao suterski specijalist,Ennis koje se pokazao kao solidno pojacanje ,Stefan faul Jankovic .Nez oce li nastupiti legendarni Pero koji bi mnogo pomogao iskustvom a sigurno nece igrati obrambeni specijalista nebeski letac Danguba.Buducnost ulazi bez pritiska.Dzile je napravio sjajan posao s domacim igracima iako je Bokan tvrdio da bi veliki upsjeh bio sam ulazak u PO.Okosnica su Gordic i Ivanovic od kojih sve pocinje a cesto i zavrsava.Gorda igar najbolju sezonu u karijeri,podigao je nemoguce procente suta a Ivanovic je odlican kreator iz pika i vrhusnki suter.Gibson sutira bolje za 3 nego za 2,a prakticki svi od 1-4 solidno sutiraju tricu,naravno ovi pustati Ilica a mislim i poznatog kamenjara Gordica te im provocirati sut.Zvezda je dosta jaca i iskusnija ekipa a mislim da ovi ne mogu nista Rochestiju i Bjelici a podgoricani dosta ovise za 3 ,a ko zivi i umire od suta.Sve osim rutinske pobjede u Pioniru bi bilo iznenadenje.
By Rudy5
#105407 AEK-PAOK

Borba za prednost domaceg terena za PO.Pobjeda je imperativ a zna se kako takvim utakmicama pristupa Šakota.Aek je kuci igra dosta bolje ,velika prednost im je domaci teren na kojem su prosli tjedan oborili rekord u posjecenosti u Champions Legague(vise od 20k ljudi).Dosta forsiraju tranziciju i sut za tri poena.Napad im je forte,Punter i Harris kao skoreri bez savjesti ,ne vade doslovno kad ekipa nametne svoj ritam,Green je pouzdan kreator i ima odlican pregled igre ,tu je odlicni James te na centru vrlo pouzdani Hunter.Dusan Šakota siri teren kao stretch visoki a tu je i legendarni veteran Mavroeidis kojege niko ne moze cuvati iz 2.unita Paoka.PAOK je bio cirkus ekipa na pocetku sezone dok se nisu stabilizirali odlaskom drvenog Klaasena te dolaskom Gossa i Pattewaya na polovini sezone.Forte im je jaka timska odbrana koja ih je krasila zadnjih godina ali su ove sezone slabiji nego proslih u tom segmentu.Osim Gossa koji pogadja trice zatvorenih ociju te donekle Pattewaya koji se dokazao skoreskim sposobnostima u dresu Pistoe u Legi A ostali ne mogu pogoditi ocean.Jacskon je doveden za centra koji sve sto dobije 2 metra od kosa posprema.Tu je i kapiten Margaritis koji moze dosta problema uraditi ledjom tehnikom a i u odbrani ga treba izbjegavati.Od ostalih grckih mesara sto tuku u odbranu ko sivonje treba samo izdovjiti Zarasa koji pogadja iz spot upa.Ostalo nije vrijedno spomena.Cisti prosjek od ekipe iako su zadnjih 5,6 meceva dobili u ligi te mislim da ce zuti izaci s njima na kraj.

Brose-Bayreuth

Bambergu je potrebna pobjeda da bjeze od Bayerna i Albe u PO.U Brose Areni igraju puno konstantnije nego na strani,stovise u gostima su teski kriminal s tuznim pristupom odbrani.Najveci gubitak ove sezone im je odlazak maestra Trinchierija te dolazak Banchija na klupu.Svima dobro poznata ekipa koja igra vrhunsku napadacku kosarku.Nemoguce su kvalitetniji u odnosu na ovi cirkus iz Bayreutha te je hendikep dosta izvjestan.Bayreuth im jedino na centru moze parirati di imaju talentiranog Marrieja koji ima odlican arsenal u napadu.Tesko ce ga cuvati Musli i Radosevic koji su rupe u odbrani al isto tako ce na drugoj strani puniti Marreija..York je eventualna opastnost jer je odlican napadac,tu je i iskusnjara Linhart a jedini koje nesto radi u odbrani je Brooks.Solidno limitirana ekipa u odbrani te bi moglo bit vatrometa i nekih 90+ poena za Brose
By Jeffrey
Bajo wrote:u međuvremenu muk u pionir, ide Buducnost po Euroligu, bravo doktori basketa, zvezda na respiratoru

vratiti če zvezda brejk , garantiram, sutra će ih zgaziti, a 3 ili 4 tekmu zvezda uzima u CG tako da teško da će se euroliga igrat u morači , jako teško
By sld
sld wrote:Rochesti 14.5 +
- S obzirom da je Alimpijevic protiv CSKa svima rasporedio nekih 20ak minuta i dobro ih stedio mislim da ce sad dobiti 25+ minuta na terenu sto je dodatni plus za ovaj tip..Takodje, moglo se primetiti da se Rocesti vratio u neku svoju standardnu formu, vise napadacki orijentisan
i ocekujem da veceras najvise on povuce zvezdu..Tako da ga igram +

Landry 6.5 +
- Landry se oporavio od povrede i sam Dzikic je rekao da je njegov ucinak veoma znacajan za njihov tim..Cesto zna da ostane sam za 3p i da pogodi..Tako da mislim da ce uz dobre minute na parketu uspeti da predje ovu granicu bez problema..

Omic 8.5 +
- I kod poslednjeg para sam se dosta razmisljao da li Enis - ili Omic +..Ali ajde igracu na Omica..U poslednje vreme igra dosta dobro, pogotovu u plejofu 10/11/11..Mislim da moze dobro da iskoristi svoje minute i da ode u +..Jedini problem jeste sto ga znaju namerno slati na penale jer katastrofalno sutira ali uz malo srece moze proci

Mozzart kvote/

Jbg, za koš su prodali..Bice bolje sutra u revansu :D
Rocesti 13p ❌
Landry 5p ❌
Omic 14p ✔
By Rudy5
#105431 Ja se izvinjavam ako je neko prepisao, pogriješio sam za vcrs, upravo se poklopilo sve zivo da Futura dobije , Feldeine usao u mec sa 3 promašene otvorene trice pa nakon tog promašio zicer na polaganju, pa 2 slobodna zaredom itd.. cila ekipa katastrofalno šutirala slobodna, skoro ih pola promašili, nisu mogli nista pogoditi izvana pa neiskusni trener nasao minjati obranu od pika preuzimanjem a cilu sezonu branili iskakanjem. Alimpijevic je isključivi krivac za poraz al to ne umanjuje činjenicu da sam ja koji sam u sve to bio itekako upućen pogriješio . Stalno ponavljam i radim na samokontroli i strpljenju a vcrs nisam bio bas strpljiv. Sutra igraju isti mec i gotovo sigurno ce ih Zvezda ugaziti a koef ce biti jednak ako ne i malo veci. Mislim da cu sutra ponoviti isti taj tiket iako sam teski protivnik igranja klade dan za danom. Samo da napomenem za jos jedan tip u cetvrtak
Murcia-Fuenlabrada 1 1.55
Vrlo važnu bitku za PO vode Murcia , Fuenlabrada i Tenerife, a samo ce jedna ekipa dalje.Ovi su dosta poceli fizicki padat pogotovo veteran Popovic koji ne moze nista pogoditi , ne slušaju ga noge nikako , a s time dolazi i sve ostalo , u napadu ne moze pogoditi nista a u odbrani je mismeč samo taki , Rupnik je mlad i neiskusan , a Vargas je igrac manje u napadu iako je u odbrani zvijer a jedini preostali bek na rosteru je Paco Cruz koji jedini nesto moze od bekova , uglavnom dosta cila ekipa ovisi od bekova tako da su u zadnje vrime skroz pali u formi i igraju uzasno dok je skroz suprotna situacija u sastavu Murcie koji igraju u transu zadnjih misec dana.
By Bajo
#105457 za danas 10/10

LOKOMOTIV KUBAN 1
naprosto su najbolja ekipa ovog natjecanja, ovo je finale i samo pobjednik se pamti, odlican strateg, najbolja obrana europe, imaju vrhunske branice staviti na Wilbekina i maksimalno mu otezati posao, ostali su prosjek igraci, šira klupa kod Loko, ovo je njihov cilj primarni uoci sezone bio osvojit, moraju dobit jer u turskoj se vaditi je uzasno tesko
ZVEZDA 1
must win, njima je gotova sezona ako ovo izgube, more sponzora odlazi, to znam iz prve ruke, buducnost je svoje napravila sinoc
By Rudy5
#105479 Bajo ne bi se bas kladio za 10/10 iako mislim da ce Lokosi dobiti.Razlog je vrlo jednostavan,odlucujuci mecevi odnosno 1/2 i finala su nesto poptuno drugo u odnosu na ostatak sezone.Tu se vidi od cega su veliki sampioni napravljeni,ili jesi ili nisi ,trece ne postoji.Samo da uzmem za primjer Eurocup od prosle sezone,Lokosi 1/2 protiv Unicaje ,veliki favoriti ,do tad igrali briljanto ,ukake se u najvaznijem mecu sezone ,dadnu samo 50ak poena kuci i spuse -20 na nekom koef koliko se sjecam 1,3 ili cak manjem.Pa dalje finale Valencia-Unicaja di su narancasti bili nemoguci favoriti ,u odlucujem mecu vode 15ak razlike u 4/4 i izgube mec jer su se izgubili te jedno 7,8 min vidili kosa nisu a u obrani je malo rec da su se ono totalno izgubili,ili da ne nabrajam dalje,samo cu spomenit Billy vs CSKA na final fouru..valjda znas na sto mislim.Dalje istina da Lokomotiva ima najbolju odbranu Eurocupa al isto tako treba reci da Dacka ima drugu najbolju odbranu te ima izrazito potencijalnu odbranbenu petorku koja gotovo sve moze preuzimat a Wilbekina sakrivaju na najlosejim suteru.Ovo je nemoguce smijesno da je ostatak ekipe prosjek ,pa Jajuan Johnson je cista zvijer od igraca i odlicno suradjuje sa Wilbekinom(zadnji mec u turskoj ligi je odlucio Johnson u zadnjoj sekundi nakon Blattove odlicno nacrtane akcije u kojoj je Wilbekin odradio gotovo sve),Kidd je specijalac u sutu i odlican 3D igrac,Sant Roos i Eric mogu gotovo sve branit.Naravno o Wilbekinu je suvisno bilo sta dodavati,odlican igrac za Euroligu,kad on udje u zonu jedino sto ti preostaje je molitva(izmjenjivali su se odlicni specijalci na perimetru u Bayernu na njemu al niko mu nista nije mogao)Ostakak ekipe je prosjek ,u napadu ne mogu nista a u odbrani doprinose koliko mogu.Veliki hendikep za njih je ozljeda Bella.Lokomotiva je svakako jaca i ocekujem pobjedu,jedini su u povijesti dosli u finale s 20-0 zahvaljujuci nevjerojatnoj odbrani koju igraju.veliki hendkep za njih je svakako povreda Broekhoffa koji je najpouzdaniji za tricu u ekipi,izuzetno vazan u skok igri te obrambenim zadacima al kao zamjena je doveden Maciulis koji je slican tip igraca.Obradovic koristi gotove sve igrace u ekipi za vrhunsku odbranu i svako doprinosi,cak i domaci igraci koji dosad nigdi nisu imali toliku minutazu.Upravo za ovakve meceve je doveden Collins ,covik koji je odigrao more ovakvih meceva u karijeri i dosta ih odlucio,ima odlicnu ledjnu tehniku kojom napada nize cuvare,odlican ulaz i finisiranje na obrucu i solidan sut s poludistance..zajeban igrac svakako al Dacka ima Sant Roosa koji ce biti zaduzen za njeg i koji je po meni vjerojano najbolji odbranbeni igrac u Eurocupu al u napadu je igrac manje jer ne more pogodit doslovno nista(tu i tamo se desi da zareda 2 airballa na wide open trici).Mislim da Lokomotiva to dobiva ,volio bih radije njih gledati u Euroligi nego ovi instant klub iz Istambula.Solidna oklada za taj mec mi je 146.5 manje, al necu nista dirati u toj tekmi.....
By Bajo
#105480 @Rudy

bas to sta kazes ili jesi ili nisi, samo se šampioni pamte i pisu, mene zaboli za 100,150 eura, oni gube milijune, ovaj Loko i proslo-sezonski nebo i zemlja