Europska košarka u svim oblicima. Sve lige, sva natjecanja
By Jack Reacher
#179324 Real Madrid-Panathinaikos (0:9,5) H1 1.60 Premier

Real dočekuje Panatu u okviru 22. kola Eurolige. Real je pri samom vrhu tablice i do kraja će voditi veliku borbu za prvo mjesto.Osim ozlijeđenog Abaldea svi su ostali dostupni. U ovaj meč ulaze kao veliki favoriti i trebali bi lagano opravdati tu ulogu. Sa druge strane Panata je uz Milano najveće razočaranje ove sezone. Roster nakrcan dobrim igračima ali očito da nisu kliknuli i rezultati Radonjićeve čete su ispod svih očekivanja. U ovaj meč ulaze nakon velikog preokreta protiv Žalgirisa na domaćem terenu prošlom kolu kad su na poluvremenu gubili sa 15 razlike da bi u drugom zaigrali fantastični i priveli utakmicu sa + 24 u svoju korist. Što se tiče ozljeda danas sigurno nema Bochoridisa,Mantzoukasa i Ponitke dok su probleme sa ozljedama još prijavili Bacon i Gudaitis koji su ipak igrali meč sa Ionikosom u domaćem prvenstvu i trebali bi igrati i danas.Prvi meč ove sezone u Ateni je Real dobio sa tri razlike.Real na domaćem terenu ima 7-3 dok je Panata vani loša sa 2-8. Real je dobio zadnjih 11 susreta u Madridu sa Panatom te zadnja pobjeda Atenjana datira još iz 2013. godine. Od tih 11 utakmica čak sedam ih je bilo sa dvocifrenom razlikom čak i kada je razlika u formi i rosteru bila znatno manja nego danas. Real ima širi kadar,nemaju ozljeda,u boljoj su formi i očekujem da to danas potvrde i na terenu sa uvjerljivom pobjedom.

Ulm-Bursa broj poena domaćina 82,5+ 1.70 Premier

U 13.kolu Eurokupa Ulm dočekuje Busu. Ulm se nalazi na petom mjestu sa omjerom 7-5 dok je Bursa sedma sa omjerom 7-7. Obje ekipe imaju podjednak omjer i na domaćem i na gostujućim parketima. U prvom meču između ove dvije ekipe Ulm je slavio u gostima sa 86-90.Yago je ponovno uhvatio formu nakon par slabijih utakmica i sa njim su puno opasniji što rezultati i potvrđuju u zadnje vrijeme. U ovaj meč ulaze nakon što su u domaćem prvenstvu demolirali Bamberg sa 107-87. Sa druge strane Bursa bilježi također solidne rezultate. Alimpijević ima istu osovinu kao i lani,Bitim ,Dudzinski,Needham,ove godine su pridodani Clemmons i Auguste a nedavno im je došao Dawkins koji igra na poziciji krila i koji je odmah u debiju u turskom prvenstvu dao 21 poen u utakmicu koju su izgubili od Turk Telekoma sa 84-63. Ulm ima puno širu rotaciju i nastojat će i večeras sa ludačkim ritmom da slome protivnika. Puno upućenih šuteva na nepostavljenu obranu je njihov zaštitni znak. Sa druge strane Bursa često prihvaća traj način igre jer i oni imaju igrače za to te očekujem utakmicu na veliki broj poena a kako mi je domaćin malo podcijenjen ovdje probat ću sa njihovim timskim overom.
By Rovinjez
#179330 Vasilije Micic over 16,5 (1,85) SS

Za Efes situacija jos nije dramatična ali im je nasusno potrebna serija pobjeda da rijese pitanje ulaska u doigravanje, micic jedan od rijetkih koji zakaze i najcesce isporuci svoje brojke tako da cu danas s njim

Yogi Ferrell over 18,5 (1,85) admiral

Jedna od rijetkih svijetlih točaka ove tragične Olimpije, zadnje 3 utakmice Eurokupa isao 20+ al uzalud. Danas dolazi Venecija protiv koje je lakocom ubacio 27 poena prvu utakmicu, lako si je stvarao prednost i imao otvorene suteve, da je bio malo precizniji mogao je da ne kažem morao preko 30 poena, imao je recimo sut tamo 5/12 za 3
By JohnnyNoCash
#179332 Manresa - Bonn H2 +5.5 1.60 Premier

Image

Igram da Bonn neće izgubiti sa više od 5 razlike večeras, naravno svaka pobjeda dolazi u obzir. Dok sam postavio tip, kvota je pala baš dosta tako da ću korigovati ovu novu granicu.

Ukratko ću samo, Bonn igra odlično, 2. su u Njemačkoj ligi, a doživjeli su samo dva poraza, od Albe 5 razlike i od Ludwigsburga 4. Da ne nabrajam pojedince, ali TJ. Shorts, naturalizovani Makedonac stvarno je pravi lider ove ekipe jer je u prosjeku na 20 poena u svim takmičenja, a došao je iz Merlinsa, i djeluje zaista da mu puno bolje odgovara Bonn ma da ni u Merlinsima nije zaista bio loš.

Manresa je zahvaljujući učinku od prošle sezone u Ligi Prvaka, ali ove godine su neprepoznatljivi, rekao bih najgora odbrana čitave Španske ACB lige, pa gori su i od Fuenlabrade, Granade, i stvarno je za njih odbrana misaona imenica. Ne znam zašto ovoliko nesklad u kvotama, rekao bih da Manresa ima prednost jedino što igra na domaćem parketu, ali sa gledišta forme, igračkog kvaliteta, Njemci su mi u daleko većoj prednosti. Osigurao sam se dodatno sa ovim kontra hendikepom, i ne očekujem laganu utakmicu unatoč što je Manresa loša, opet je prednost domaćeg parketa veliki faktor u ovim bitnim utakmicama. Igra naravno i koš razlika do zadnjeg momenta, a između ove dvije ekipe i Rytasa bi se mogla voditi utrka ko će u 1/4 finale, jer idu prva dva mjesta (Bahcesehir ima dva poraza već, tako da su oni po meni jednom nogom već ispali)
By 2paNN
#179366 Juce los dan i Eu i Nba, da nisam odigrao kasno dubl Lazic i Lazarevic vise od 2.5 vrlo verovatno da bi preskocio dve nedelje kladzu ali posto je to vratilo neke uloge danas ovako:

Real Madrid - Pao H1Q (3.5) kv. 1.90 maxbet
Efes - Zalgiris H1Q (2.5) kv.1.85 maxbet

Nemam ja sad tu nesto puno da filozofiram, svaka pobeda je bitna do kraja i nema tu puno mesta za neke kalkulacije. Mislim da ce oba tima krenuti odmah od starta sa najjacim postavama i da probaju do poluvremena da se odvoje na neku pristojnu razliku. Real me je do sad dosta puta ispostovao za ovu igru dok s druge strane Efes i ne bas ali ovu granicu protiv Zalgirisa moram da uzmem. Obe tekme vidim da domacin ima oko 22-23 poena dok smatram da druge dve ekipe ne mogu preko 17-18 tako da je to neko moje razmisljanje i analiziranje.

Srecno svima, i kacite nesto danas cutimo svi :D