Europska košarka u svim oblicima. Sve lige, sva natjecanja
By Abrakadabra
#42517 Jovic S. 7.5 OVER

Igra u dobroj formi, odmarao je protiv Partizana i slazem se sa analizom u komentaru iznad. Ne verujem da ce uci u problem sa licnim greskama tako da ocekujem Jovica na 10+ uz veliki broj minuta na parketu.

Gandubic N. 4.5 OVER

Igrao sam plus i protiv Unikahe gde je lako preso i pored 2 rana faula i cvrste odbrane nad Kuzminskasom. Ima veliko poverenje trenera, sutira 2-3 trojke po utakmici, dobar u kontrama i igri 1 na 1. Ocekujem bar 1 trojku, zakacuvanje i par bacanja i lagani prelazak 7+.
Vasa misljenja o ovome?
Granice PINNBET, srecno svima ;)
By Nasir Jones
#42523 Jučer loš dan 0/2, Miller u 1.č 7 pts i onda ništa, a Arapović odigro centra umjesto PF...

Za danas Euroleague singles:

Bet365
Anthony Randolph (Lokomotiv Kuban) 10,5 over - 1,83 (nema više Fesenka, Randolph glavni centar)

Bet365
Richard Hendrix (Unicaja Malaga) 8,5 over - 1,83 (mala granica, lagano u over)

Bet365
James Feldeine (Panathinaikos) 11,5 over - 1,83 (velika granica, ali morao bi ič u over ako mu krene šut)

Wwin
Barcelona/A. Tomic (11.5) over - 1,85 (Laboral loše brani Centra)

Wwin
Laboral Kutxa Vitoria/T.Shengelia (9.5) over - 1,85 (nadam se, da če igrati SF poziciju danas - razlog za over)

Bet365
Marko Gudurić (Crvena Zvezda) 7,5 over - 2,25 (forma gudurica i Lokomotiv loše brani dvojku)

GL
By mance
#42532 Jucer 2/3 stim da je Fener ostao na granici 86,5 mada je u dosta kladionica bio na 84-85 ali wwin kao i uvijek najvece granice + Vesely u zadnjoj minuti fula 3/4 slobodna, moglo je u over ali eto.Danas ovako...

18:00 Khimky - Zalgiris (A.Shved) -18,5+ over - 1,85 wwin

Khimky je odlicno otvorio top16 fazu i nakon 4 utakmice imaju skor 3-1.Igrali su 3 domace tekme gdje su dobili CSKA, Laboral i Brose, dok su u gostima dosta lako izgubili od Barce.Sa druge strane Zalgiris na skoru 1-3, a na mjesto trenera doveden je Jasikevicius kao neko ko bi trebao da prodrma ovaj tim, mada realno tesko da oni mogu nesto napraviti u ovoj grupi.

Ono sto sam ja odlucio da igram u ovom mecu jeste over poena na Alexeya Shveda.Skoro pa NBA granica poena na njega i tako je citave sezone kroz EL.Jednostavno momak igra odlicnu kosarku od svog povratka sa americkog tla, i u potpunosti opravdava cinjenicu da je najbolje placeni igrac Evrope.Kada je u pitanju negova statistika krenuo bi sa VTB ligom, gdje njegova momcad ubacuje najvise poena u prosjeku, a on je na 16.6 poena u prosjeku.U EL igra nekih 26 minuta po mecu i za to vrijeme ima prosjek od 17.4 poena uz sut za 2 od 47%, za 3 od 40% dok je sa slobodnih na 71%.Odigrao je 14 utakmica ove sezone u EL i na njih 6 je isao preko ove granice.Ipak top16 fazu na 4 utakmice ovu granicu prelazio je u 3, i to protiv CSKA, Laborala i Brosea, dok je protiv Barcelone stao na 13pts.Jednostavno igram Shveda jer je najbolji igrac svoje momcadi.Radi se o igracu koji ce sigurno uzeti 15tak suteva, uz to sa 64 izborena faula mogu se ocekivati i slobodna bacanja tako da ova granica za njega nije nepremostiva sto je vec dokazao.Vjerovatno ga veceras cuva Ronnie Seibutis a iako je solidan defanzivac mislim da ce Shved ipak preko.

20:45 Panathinaikos - Darussafaka (M.Raduljica) -11,5+ over - 1,85 wwin

Veoma bitna utakmica za Panathinaikos obzirom da su na skoru 1-3, mada ni Darussafaka nije bolja jer su oni na skoru 0-4 i vecerasnjim porazom sigurno da bi izgubili sanse za prolaz dalje osim ako ne polude u narednim utakmicama.PAO igra dosta lose ove sezone to vec sad svi znaju.Sale Djordjevic nije slozio ekipu koja moze ozbiljnije da parira najboljim mada mu je uprava dovela igrace koje je zelio.A zelio je Raduljicu, Kuzmica, Pavlovica, i zadnja dva su prema pisanju medija pred otkazom, dok je i sam Djordjevic na tankom ledu.Turci sa druge strane imaju dosta solidan rooster ali na terenu ne izgledaju ubjedljivo, nesto slicno kao PAO mada meni se licno vise sviđa rooster gostiju.

Kako god ja sam se odlucio za over poena na Raduljicu.U A1 ligi je na nekih 10 poena po mecu.U EL za 19 minuta na parketu ima 11.4 poena po mecu, uz procente od 59% za 2 poena i 83% sa slobodnih bacanja.Na 14 odigranih utakmica ovu granicu prelazio je 5 puta, sto ne ulijeva veliko pouzdanje kad je sam tip u pitanju ali kladimo se pa sta bude.TOP16 fazu isao je u over protiv Fenera i Zvezde, stim da je Zvezdi dao 12 pts za 15 minuta uz sut 5/5 i samo Djordjevic zna zasto ga nije vise koristio.Protiv Kubana dao je 11 pts za 24 minute uz sut 3/8 za 2 i 5/6 slobodna.Ono sto nije dobro jeste podatak da je igrac koji pravi dosta faulova, ponekad i dosta glupih faulova, ali sve je to Raduljica.Kako je drugi na listi napravljenih faulova, tako je prvi na listi po izborenim faulovima pa otud cak 67 slobodnih bacanja sto je najvise u ekipi.Rekao sam vec da je Kuzmic pred otkazom i sa njegovim ucinkom nisu nikako zadovoljni.Veceras ga ceka vjerovatno Erden u reketu, mada ima tu dosta visokih igraca u gostujucem timu, ali eto nekako me vuce ovaj tip na over.Vec sam rekao veoma bitna utakmica za PAO, u slucaju poraza moguce cak i Sale da dobije otkaz jer isti visi u zraku posle blamaze protiv Olympiakosa gdje je Raduljica za 16 minuta dao 12 poena.

21:00 Barcelona - Laboral Kutxa (J.C.Navarro) -11,5+ under - 1,70 wwin

Barcelona je u proslom kolu EL odigrala nestvarnu utakmicu protiv Reala gdje su gubili mislim cak i 16 razlike i na kraju kako to obicno ide kod njih kad je gusto daj loptu Doellmanu a ovaj zabije za pobjedu.Sada su na skoru 2-2 u ovoj grupi smrti, a isti skor ima i Laboral.

Odlucio sam se za La Bombu i manje poena na njega.On je ove sezone na 7 poena za 17 minuta u Endesi, dok je u EL za 20 minuta na prosjeku od 8.8 poena po mecu.Odigrao je 13 utakmica i ispod ove granice ostao je u 8 utakmica.Bio je povrijeđen pa se oporavio a onda u mecu protiv Reala opet povreda.Igrao je odlican mec protiv Reala dao je 12pts za 15 minuta pa je povrijedio koljeno u jednom duelu te je zbog iste propustio domaci duel protiv Valencije koji je Barca usput receno izgubila.Kako kaze Pascual trenirao je zadnja dva dana i sve upucuje na to da ce igrati.E sad je pitanje koliko ce igrati jer ako Barca bude ovaj mec vukla na svoj mlin ne vjerujem da ce ga Pascual siliti nekom minutazom posle povrede.Opet ovaj ako uđe on ce siliti sut makar igrao 2 minute ali opet kazem kao u prethodnim analizama, kladimo se pa sta bude.Inace prvi mec ovih ekipa u okviru Endese dobio je Laboral sa 87-79 posle produzetka a Navarro nije igrao.
By Nasir Jones
#42583 ABA liga Wwin:

Sentjur/A.Ponjavic (9.5) over - 1,85
Sentjur/S.Cebular (11.5) over - 1,70 (loša forma ali nadam se da mu krene šut danas)
Saša Zagorac (OLI) 9,5 over - 1,85
Ive Ivanov (KRKA) 9,5 over - 1,70

GL
By mance
#42584 21:00 Olimpija - Sentjur (S.Lesic) -14,5+ over - 1,85 wwin

Olimpija ove sezone vazila je za momcad koja bi se mogla boriti za 4 mjesto ABA lige ali eto kako se sezona blizi kraju oni se bore za opstanak.Nije ekipa losa, daleko od toga da je to momcad za dno tabele, ali nekako ih ne ide na Jadranu, dok u Eurokupu igraju dosta bolju kosarku.Prosli su u top32 u EK gdje imaju 4 poraza nakon 4 utakmice ali nije da su se osramotili protiv veoma jakih protivnika tipa Maccabi, Unics i Nizhny, cak stavise igrali su dosta dobru kosarku.Tajfun igra svoju prvu sezonu na Jadranu a mogli bi se lako desiti da ispadnu na premijeri.Ipak ima jos do kraja stoga ajde da ne prognoziram previse oko ispadanja kad vec pola lige moze ispasti.

Ono za sto sam se ja odlucio jeste over poena na Savu Lesica.Igrac koji moze igrati 4-5 pozicije ove sezone igra odlicno i jedan je od boljih igraca svog tima, a i samoj ABA ligi.u EK također biljezi dobre nastupe pa tako za nekih 26 minuta postize nesto vise od 14 pts po mecu.U ABA ligi za 28 minuta na parketu postize 15pts uz postotke suta 56% za 2, 37% za 3 i 82% sa slobodnih.Odigrao je 21 utakmicu i ovu granicu presao je na 10 utakmica.Ipak ja bi istakao da je ispod ove granice uglavnom ostajao u prvom dijelu sezone.U 2016oj odigrao je 4 utakmice ABA lige i na svim je isao preko 14 poena.U proslom kolu kada su savladali Zadar, Lesic je bio jedan od najboljih igraca tima sa 22pts za 31 minutu.Prvi dvoboj Olimpije i Tajfuna donio je pobjedu Tajfuna sa 73-59, a Lesic je u tom mecu dao 14pts za 27 minuta,sto je najvise od svih igraca u Olimpiji.Kako ih danas ocekuje vazna utakmica u toj borbi za opstanak tipujem na Lesica u overu.Sta znam, igrac je sa najvise izborenih faulova u svojoj ekipi, cak 86, a ima 84 slobodna sto dovoljno govori da ti faulovi nisu uzalud nego uglavnom na sutu.Pored toga igrac je koji ima domet za 3 poena sto nerijetko i dokazuje tricama.Uz sve to mislim da mu je u ovom mecu povoljan matchup tako da ga ocekujem na vise od 14 poena.

19:00 Buducnost - Partizan (C.Vitkovac) -8,5+ under - 1,85 wwin

Buducnost ce kao prvoplasirana ekipa docekati kraj ABA lige, sad je jedino pitanje koliko ce se odmoriti i sacuvati eventualnih povreda do pocetka plej off serije.Ove sezone su igrali odlicno u ABA ligi, a kada su osjetili da nemaju sanse za prolaz u Eurokupu jos vise su povukli u ABA ligi i eto trenutno su lider, i to zasluzeno.Partizan sa druge strane igra veoma turbulentnu sezonu.Ispostavilo se da neki novi Partizan ipak ne moze da vodi Bozic, pa je momcad preuzeo Dzikic i nakon 3 utakmice koliko vodi klub pokazuje se napredak u dosta aspetaka.Uz to najbitnije su 3 pobjede koliko je Partizan nanizao, a svakako da je ona protiv Zvezde u proslom kolu sigurno jedna od najvecih ove sezone.Ekipa ima potencijala i steta sto su se trgli na samom kraju, ali eto ostaje da vidimo sta se moze uraditi seledece sezone.

Ono sto ja igram na ovoj utakmici jeste under poena na Cedu Vitkovca.Igrac sa najvise staza u ABA ligi, nekadasnji igrac Buducnosti, ove sezone nerijetko je znao dobro povuci svoj tim.U prosjeku igra 27 minuta i za to vrijeme je na 8.5pts uz postotak suta 47% za 2, 31% za 3 i 78% sa slobodnih.Odigrao je 21 utakmicu i na njih 7 je ostao ispod ove granice.Zadnje 3 utakmice presao je preko, dakle Dzikic mu daje prostora, Ciboni je dao 15, Krki 12, a Zvezdi 9 poena.Ipak mene nesto vuce na under u vecerasnjem mecu.Nekako sam misljenja da bi veceras mogao napraviti dosta faulova posebno jer nema ni Williamsa.Tu je Đumic na centru ali on ce napraviti 5 licnih, od toga 3 na iskakanju, za nekih 7-8 minuta, takod a bi Ceda mogao pomagati na poziciji 4, a Jones ce na cetra, barem ja to tako nekako vidim i razmisljam.Prvi mec protiv Buducnosti, Vitkovac je igrao 30 minuta i dao je 3 pts a nije puno pucao, 1/2 za 2, 0/1 za 3 i 1/3 slobodna.

19:00 Buducnost - Partizan (O.Cook) -8,5+ under - 1,85 wwin

Buducnost ce kao prvoplasirana ekipa docekati kraj ABA lige, sad je jedino pitanje koliko ce se odmoriti i sacuvati eventualnih povreda do pocetka plej off serije.Ove sezone su igrali odlicno u ABA ligi, a kada su osjetili da nemaju sanse za prolaz u Eurokupu jos vise su povukli u ABA ligi i eto trenutno su lider, i to zasluzeno.Partizan sa druge strane igra veoma turbulentnu sezonu.Ispostavilo se da neki novi Partizan ipak ne moze da vodi Bozic, pa je momcad preuzeo Dzikic i nakon 3 utakmice koliko vodi klub pokazuje se napredak u dosta aspetaka.Uz to najbitnije su 3 pobjede koliko je Partizan nanizao, a svakako da je ona protiv Zvezde u proslom kolu sigurno jedna od najvecih ove sezone.Ekipa ima potencijala i steta sto su se trgli na samom kraju, ali eto ostaje da vidimo sta se moze uraditi seledece sezone.

Druga oklada kada je ovaj mec u pitanju jeste plej Buducnosti, Omar Cook.I on ove sezone zaista igra odlicno, ne toliko napadacki, ali sa skoro 7 asistencija po mecu, 2 ukradene lopte, i poznatom odbranom, uveliko doprinosi igri svog tima.U prosjeku igra 33 minute po mecu i za to vrijeme je na 8.4 pts uz postotak suta 42% za 2, 31% za 3 i 78% slobodna.Na 21 utakmici ove sezone ispod ove granice ostao je na 13 utakmica.Imao je niz od 4 utakmice gdje je ubacivao 8pts, a onda je u proslom kolu dao 9pts Metalcu a igrao je 38 minuta.U prvom mecu protiv Partizana igrao je 33 minute i postigao je 11 pts.Nekako mi i on danas mirise vise na odbranu i manje poena nego neku napadacku igru.Matchup protiv Cvetkovica ili Willsona, po meni bolji je od obojice, pogotovu u odbrani.Ono cemu se također nadam jeste mogucnost smanjene minutaze, jer u proslom mecu Dragicevic je odmarao kod Buducnosti, sada ce igrati, a Cook sa 33 minute u prosjeku kroz sezonu mogao bi i on malo na klupu, a na njegovo mjesto recimo Julius Jenkins koji je i doveden na zahtjev Pavicevica.
By ducati burma
#42586 Sta kazes za B Subotica under 8,5 od 2013 protiv Partizana 0 , 1 , 2 ,4 ,7 poena .. Za cooka samo da kazem da je nekoliko puta izjavljivao da voli da igra protiv Partizana ,valjda oni dani u zvezdi kada je unistavan .. zadnje tri utakmice protiv partizana 11 , 11 i 6 ..
By mance
ducati burma wrote:Sta kazes za B Subotica under 8,5 od 2013 protiv Partizana 0 , 1 , 2 ,4 ,7 poena .. Za cooka samo da kazem da je nekoliko puta izjavljivao da voli da igra protiv Partizana ,valjda oni dani u zvezdi kada je unistavan .. zadnje tri utakmice protiv partizana 11 , 11 i 6 ..

Ako si mene pitao, Subotica ja bi prije over nego under, jer mu je minutaza na zadnje 4 utakmice 20+. Nije mu neka statistika protiv Partizana ali isto tako treba znati da je igrao protiv nekog drugacijeg Partizana... A za Cooka, ja sam to nekako na osjecaj igrao sta znam, svaka cast Omaru ali mogao bi odmoriti malo ne bi bilo lose.