- 03 Oct 2024, 11:26
Pomaže Bog!
Srećna nam nova sezona omiljenog takmičenja, ajde da zatvorimo kladione!
Evo par mojih predloga za danas:
Trevion Williams 11,5 + sbbet, kvota 1.85, kladionica iz cg
Najveće pojačanje Albe za ovu sezonu, prošle godine dominirao u Ulmu i u Eurocupu, to je definitivno prerastao pa hajde da ga vidimo u najvećem evropskom takmičenju. Baby Jokić kako ga zovu, čovjek koji igra na talenat, atipičan igrač i jako nezgodan za čuvanje. Mislim da je ovo jako mala granica na početaku sezone i da ovo lagano prelazi. Očekujem ga tokom sezone na 14,5-15,5.
Dodatni plus za ovaj tip večeras jeste to što ga čuva Lesor a njemu ovakav tip igrača ne leži.
Josh Nebo 10,5 + sbbet, kvota 1.85
U lobbet-u je na 9,5 kvota 1,79 bolje tamo odigrati
Ovo je ono što ćekam od dana kad sam vidio da na otvaranju igraju Monako i Milano. Monako je cijelu prošlu sezonu najgore brani poziciju 5, tu su bili nepokretni i neupotebljivi u odbrani Montjunas i Zaite i jedan skroz različit tip igrača od pomenute dvojice Donta Hol koji je na kraju završio u Baskoniji. Na sve to Monako dovodi Papajanisa koji je blago rečeno kriminalan u odbrani i oćekujem da im svaki iole pismen centar ove sezone dobro zatrpa koš. Nebo je prošle godine pokazao sav svoj potencijal i obezbijedio sebi ugovor zivota. Strašan centar, tip nove generacije centara, skočan, atleta, mala mana je to što ne može sam sebi nista da iskreira ali tu su Dimitrijevic , Bolmaro i Flokadori da mu serviraju poene na tacnu.
Mala mi je ovo granica za večeras i mislim da ovo Nibo lagano prelazi.
Matthew Strazel 7,5 + sbbet, kvota 1.85
Dobiće Strazel ove godine mnogo više prostora nego prethodne. U ligi na startu i više nego dobar u prve dvije utakmice Monaka, na prvoj 8 u drugoj najbolji pojedinac sa 17 poena. Konačno je dobio slobodnu. Talentovan je to igrač i vrijedan pažnje, biće nešto od njega. Dodatni plus za ovaj pik večeras jeste to što je Kalates van parketa do kraja mjeseca a James je rovit, vjerovatno će zaigrati večeras ali mislim da neće imati pretjerano veliku minutažu koliku inače ima.
Tyrone Wallace 12,5 + sbbet, kvota 1.85
Ko je god pratio EC prošle sezone zna kakav je ovo igrač. Strašno pojačanje za ekipu Zalgirisa, za koju bih rekao da je najnezgodniji tim ove sezone i da se niko neće naigrati košarke protiv njih. Ekipa od koje će da strepe i najjači tmovi ov sezone pogotovo u njihovoj zalgirio areni. Pored njega došli su Francisco, povratni Brezdaikis koji očigledno nidje ne može da igra tako dobro kao u Zalgirisu, Syrvidis takodje sjajan igrač, atipični Smajilagić kojeg će takodje biti zanimljivo gledati ove sezone kao i doktor za odbranu i Alimpijevićev igrač zadatka prošle sezone Mat Mitchell, na sve to doveden je i veteran Brajan Danston da pojača konkurenciju ispod koša i da svojim iskustvo pomogne ekipi. Od svih ovih igrača izdvaja mi se Wilijams jer je suva klasa i napadački brutalan igrač. Očekujem u toku sezone da će ova granica da skoči, mozda je baš on novi Kinan Evans ove ekipe.
Za hrabrije igrače pokušao bih i Zalgiris 1, kvota 2.30, mislim da to može biti "iznenadjenje" prvog kola EL. Ili eventualno H1 (4.5), kvota 1.75
Chima Moneke 13.5 + sbbet, kvota 1.85
Iskreno nije mi jasno zbog čega ova granica, očekivao sam 15,5. Donta Hol je rovit, ne zna se koliko će igrati, za vikend u ligi nije igrao. Na centru su bili Diop kao startni i mladi Ndiaye kao rezervni centar koji će tokom sezone biti 3 opcija. Moneke je pokrio i poziciju broj 5 na tom meču i standardno bio na najbolji pojedinac u svom timu sa 20 poena. Sa druge strane partizan na 4 nije doveo "pravo" pojačanje tj. startnu četvorku koja pravi razliku, tu poziciju do dolaska takvog igrača pokrivaće Pokuševski, Bonga i Mike (koji večeras neće igrati zbog povrede). Znači Moneke večeras ide na Bongu i Pokuševskog i ovo mi je lagani matchup. Najiskrenije očekujem ga već na poluvremenu u plusu, sve mimo toga bi bilo iznenadjenje za mene.
Još jedan lijep pik, prije mi je promakao.
Novi centar Asvela Sako, ide na Makabi večeras, makabi u prve dvije ligaške utakmice najviše prima baš sa centarske pozicije. Na 6,5 je, + naravno, to mi djeluje kao jako lijep pik, vrijedi probati. kvota 1,90 lobbet
Srećno ko god bude ispratio.