Dio za rasprave o sportu gdje SAMI možete otvarati teme
By Kuch
#31684 Pozdrav svima!
Krenuo sam sa kladjenjem u stranim online kladama, otvorio račun u kladi, otvorio skrill račun(nisam jos izvrsio deposit na ništa od toga). E sad, odlučio sam pročitati naš sveti zakon o kladjenju i tu sam se zabrinuo malo, te odlučio ipak pričekati savjet nekog iskusnijeg. Na slici se vide sve točke zakona, mene su zabrinule 2. i 3. točka zakona.
http://imageshack.com/a/img538/6448/fAN8Zz.png
...Ako netko ne moze vidjeti sliku;
2. Zabranjeno je sudjelovanje u inozemnim igrama ako se ulozi uplacuju na podrucju RH
3. Zabranjeno je prikupljanje uloga na podrucju RH za sudjelovanje u igrama priredjivanim u inozemstvu

Eto...sad ne znam, znam da se novci ne uplacuju direktno sa kartice na kladu i obrnuto, nego ide preko skrilla. Ali, kada se uplacuju novci na skrill, potrebno je odabrati opciju gamble ili ostalo. Znam za par ljudi koji su vec dobili ogromne kazne zbog kladenja u inozemstvu, istina oni su igrali sa ulozima od 5 znamenki. Molim za savjet, hvala!
By rbull91
#52908 Mene isto zanima, proučavam ovu temu i sam zakon, te se postavlja pitanje koji bi iznos bio zanimljiv poreznoj upravi? Zanimljiv mi je taj treći stavak što se tiče uloga, što to u praksi znači, da ako nisi na području RH kada ulažeš novac ne bi kršio zakon? Teoretski, kada bi htio izbjeći manipulativni trošak, a htio platiti porez koja je praksa porezne uprave? Hvala na odgovorima :D