royalac said
Charlotte - Utah - 198.5 UNDER
Prije dvije noći odigrah under na utakmicu Utah - Dallas i poprilično lagano je prošao. Utah je stigla do 100 poena ali je Dallas ostao limitiran na 94. Od Utah-e za večeras očekujem manji broj poena, eventualno opet da ponove minimalan trocifren broj.
Igraju po meni, protiv slabijeg protivnika nego je to bio Dallas ALI igraju na gostovanju, mada je i Dallas u strašnoj, i dalje ih smatram daleko boljima od Bobcatsa.
Charlotte u prosjeku kod kuće postiže 97.8 poena a Utah u gostima 95.9 (ako sam dobro izvukao brojke mada njih stavljam samo radi onog statističkog dijela, inače se ne oslanjam na te brojke).
U principu, večeras očekujem zalaganje na obje strane ali ne i magičnu, trocifrenu efikasnost obje strane.
Bobcatsi su odigrali posljednje dvije utakmice u overima, jednu nakon overtimea a drugu u smiješno efikasnoj utakmici protiv Clevelanda gdje praktično niti jedna strana nije igrala odbranu, igralo se doslovno za koš više. Bio sam zaprepašten efikasnošću na toj utakmici ali gledajući je, sve više sam shvatao zašto su to zapravo nižerazredne momčadi. O njihovim odbranama ne vrijedi bilo šta govoriti a obzirom da bi večeras Utah mogla prolongirati vrijeme ispucavanja šuteva kako svojih tako i onih upućenih od strane Bobcatsa, (da bude preko 18 sec po napadu u prosjeku, računajući ofanzivne skokove), očekujem da na ovoj utakmici bez ikakvih problema prođe UNDER.
Uz to, na neki način, moglo bi se jednostavno odigrati i na pobjedu gostiju (Utah) ali o tome će možda neko drugi dati više informacija, ja se večeras oslanjam na ovo što sam napisao i ne očekujem neriješen rezultat i mogući overtime.
Možda premalo konkretnih informacija i razloga je napisano u o ovom kratkom textu ali mislim da je i više nego dovoljno da ovaj par prođe. Nadam se samo da neće započeti prvom četvrtinom sa po 30 poena, to bi moglo maximalno otvoriti utakmicu a znamo da u takvim, na obje strane se omake i zanemari odbrana.
Sretno.
Koje su smeće bobcasti, nemaju kvalitet ni za zabijanje 85 poena al' svi ih nakantaju već u prvoj četvrtini pa u ostatku meča praktično obje strane bez napada igraju. :/