Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Darko1987
#195027 DECEMBER

:arrow: Prvih 10 dana liga je otvorena za sve članove foruma, nakon toga nema postavljanja prijedloga u glavnu temu.
:arrow: Svaki član lige dnevno može postaviti maksimalno jedan prijedlog.
:arrow: Maksimalan ulog je 2 units.
:arrow: Minimalan broj prijedloga za mjesec dana je 10 (zadnjih 7 dana svaki član lige je obavezan da postavi minimum 2 prijedloga, zadnjih 2 dana 1 prijedlog).
:arrow: Limit za minimalan koeficijent ne postoji, za maksimalan koeficjent je 3.00 (za vrijeme trajanja lige jednom je moguće predložiti i 3.00+ ali to nije moguće uraditi u zadnjoj sedmici).
:arrow: Margine i koeficijent ćemo ravnati prema jednoj kladionici (bet365) iz razloga da svi članovi lige imaju isti tretman i jednake uslove (svako igra gdje ima mogućnost al' zbog regularnosti i jednakog tretmana za sve neophodno je da se koristi samo jedna kladionica).
:arrow: Prilkom postavljanja prijedloga obavezno navesti MARGINU, KOEFICIJENT I ULOG (ukoliko neko ne postavi ulog po automatizmu će mu se računati 2 units).
:arrow: Prijedlog se mora postaviti najkasnije 15 minuta prije početka meča.
:arrow: Uz prijedlog je neophodno napisati minimum 2-3 rečenice zašto pick ima vrijednost.
:arrow: Dozvoljeno je ponavljanje prijedloga al' obavezno dopuniti sa par rečenica (zadnjih 7 dana nije moguće ponavljati prijedloge zbog moguće zloupotrebe).
:arrow: Svaki dan će se otvarati nova tema u kojoj možete ostavljati prijedloge za taj dan.
:arrow: Pobjednik je onaj koji ostvari najveći profit (u slučaju istog profita procenat pogodaka će biti drugi kritrijum, ako se kojim slučajem i to poklopi onda broj prijedloga donosi prednost).
By Dejo
#195062 DeAndre Ayton 13,5+/1,86/2 unita

Znam da se mnogi ovde nece sloziti sa ovim predlogom zato sto ide na odbranu Klivlenda koja dobro stiti reket. Ipak ta odbrana bar za sada ne deluje kao predhodne sezone, Poetl Im je dao 18 poena, Kapela 14,Embid 32,Dejvis 32,Sabonis 23... Igrali su pre 10 dana Ayton je tada dao samo 6 poena uz sut iz igre 3/10,dok je njegova zamena Rit dao 16 poena. Ocekujem Veceras bolju partiju Aytona, ima on I mekanu ruku za poludistancu tako da ga ocekujem preko ove granice
By Jeffrey
#195068 Stephen Curry over 29.5/bet/2u/1.86

- LaC b2b tekma, slaba obrana, sinoć ih Fox razmontirao tako da vjerujem da će tako biti i večeras od drugog PG Curry. Zadnju tekmu protiv LaC 50 poena . Nevidim tko ga može čuvati PG ne može, Brada još manje po meni povoljan matchup
Gsw loše ušli u sezonu, Curry dao izjavu da se svi moraju trgnuti uključuji i njega, vjerujem da večeras ide neka simultanka od 20+ šuteva, kad je tako uz koje slobodno realan over. Motiva neće faliti sve zvijezde sa druge strane, a pobjeda bitna ista divizija i jedni do drugog na tabeli
By JohnnyNoCash
#195083 Josh Giddey 11.5 + 1.80 / 2u ✅✅

Istina vratio se Jalen Williams u roster ali bez obzira idem sa njim over. Unatoč tom skandalu koji je aktuelan, te da je otvorena istraga, vjerujem da bi danas trebao imati dobru partiju. Generalno protiv Lakersa bilježi odlične brojke: 18,5,12,20,22,27; što je u prosjeku 17.3 poena. Lakersi sa poz 2 dopuštaju među najviše skokova asista, tako da vjerujem da će sve kolone fino ispuniti, može pokupiti koji ofanzivni i put back ubaciti što da ne. Dosta agilan igrač, nešto viši obzirom na poziciju koju igra, i bezobrazno niska granica iako je u lošoj formi
By Jazavac
#195085 Dorian Finney-Smith Threes made 1.5 + 1.64 BET365 / 2 UNITA ✅✅

Opet su spustili Doriana na 1.5 trojke, ovo je bezobrazno nisko i moram da ga uzmem. Ispucava on min 4 max 9 trojki, tako da mislim da bi ovo lagano trebao da predje. Sarlot te sporedne igrace uopste ne gleda u odbrani, koliko se secam od ranije udvajaju ball handlera ili glavnog igraca (ispravite me ako gresim u komentarima jer ne gledam ove sezone), plus cinjenica da su sa te pozicije ekipa koja je primila najvise koseva u ligi. Nije lose uzeti ga ni 8,5+, ali ne zelim da mi da 2 trojke i jednu dvojku i stane na 8 iz nekog razloga. Mislim da je ovo poklon veceri iskreno.
P.S. U Superbetu imate Shaija isto ko na betu na 6.5 asista 1.65kvota. Meni je to under ko kuca, na zadnjih 10+ tekmi samo 2 puta prelazio ovu granicu. Uglavnom staje tu na 6.
By LaVine
#195087 E.Mobley skokovi 10.5 over@1.86 Bet365 2 units

Jednostavno Ayton i Allen ce da se bore za poziciju tj Alen da gradi,a Mobley da kupi sto se desava najcesce.Mobley je i agresivniji brzi i pokretljiviji od Alena zato i pravi vise skokova kada glavni centar protivnika jos nekog jakog skakaca pored,a Portland to nema.
Od BO se ne bojim em jer mislim da nece biti em ako bude to znaci da su cudo suteva promasili i on vec pokupio svojih 11 skokova.
Bice tu i of skokova i perioda kada je sam pod kosem svaka varijanta ide njemu u korist.

Moj dubl:
E.Mobley sk.10.5 over
D.Mitchell 26.5 over. ---- kv.3.48 ;)
By Darko1987
#195088 Utah Jazz UNDER 105.5 @1.86 bet365 / 2 units ✅✅

Treća tekma u 4 dana za Utah, idu na lidera zapada koji na zadnjih 14 tekmi ima samo 2 poraza. Jazz bez prvog strelca (Markkanen), drugi najbolji igrač je Q (Clarkson), vrlo je moguće da i on večeras odmori što bi bio ogroman hendikep napadački.

Vukovi večeras bez Edwards-a, al’ vjerujem da će njegovim izostankom malo usporiti tempo meča, igrati duže napade, gurati loptu pod koš jer KAT i Gobert imaju veliku prednost.

Već su jednom igrali ove sezone, vukovi su ih pojeli 123-95 a Jazz u Full sastavu. Nadam se da će Minnesota ovo odigrati ozbiljno, zadnjih 5 tekmi samo su ultra brzi Kings-i probili ovu granicu protiv njih.

Edwards je out, Conley bi trebao biti dirigent, zna on itekako da uspori ritam, još samo da stegnu deff ostaje Utah opet ispod 100pts. Zadnja 3 gostovanja u svakom su ostali ispod 106pts, ekipa prilično loše izgreda bez Finca, ne vjerujem da oni mogu nešto poenterski večeras bez njega.

Petorka PG K. George, SG J. Clarkson (GTD), SF S. Fontecchio, PF John Collins, C O. Yurtseven mi izgleda toliko “tupo”, ne vidim igrača koji bi mogao tu nešto specijalno uraditi. Sexton i THT najopasniji iz 2nd unit-a, al’ imaju vukovi lijeka za njih. Samo da ne dođe do nekog opuštanja i ovo bi trebala biti jednosmjerna ulica, nešto slično kao na početku sezone.
By malsha9323
#195089 PJ Washington skokovi + asistencije OVER 6.5 @ 2.20 / 2u ✅✅

Ball, Miller, Richards (OUT)

Na ovu kvotu moram da probam, na proseku je 7.1 u sezoni, racunajuci sa sve ogromnim usage rate-om LaMelo Ball-a u vecini meceva. Nije u nekoj formi I sa druge strane stats se zasniva na mecevima gde vecinski nije igrao Bridges, opet nerealno je porediti UR Ball-a i onog glavonje.

Igrali su vec sa Netsima ove sezone zabelezio je 12+2, opet irelevantno, BRO je peglao tada small ball sa Simmons-om na 5.

Uzdam se u brz pace I ne preterano zainteresovana odbrane sa obe strane. Netsi dozvoljavaju malo vise od 14 gledajuci ovaj kombo, sto je i vise nego duplo od margine vcrs.
By zmigicro115
#195090 Jalen Brunson 25.5 MANJE bet365 1.86 2units

Projekcija mu je za 4 poena manje, igraju protiv pistonsa, lako moguce BO.
Poceo je uzimat manje suteve iz nepoznatog razloga, randle je vec poceo dominirat naravno tu je i barret. pa sam se odlucio na brunsona da ce ic manje. :D