Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:

isprike ak sam fulo neke grane i stvarno ste svasta analizirali, svaka cast, steta sto ne stane vise

37
19%
19
10%
8
4%
18
9%
19
10%
34
17%
19
10%
13
7%
4
2%
26
13%
By Dr.watson
#61746 Dwight Howard 15.5 +

Nakon 3 utakmice pauze howard se vratio zadnju utakmicu protiv minnesote te je za 21minutu zabio 20poena uz sut 9/9 i slobodna 2/3... samo 21 odigrana minuta nije bila zbog ozljede koja ga je maknula s terena na 3 utakmice nego brzi faulovi u prvom poluvremenu. Danas atlanta igra protiv Ny-a sto je za howarda iznimno povoljan matchup te ga ocekujem na nekih 30ak minuta. U prvoj utakmici protiv ny-a ove sezone zabio je 18poena na 11 uzetih suteva.
By McGrady
JJ Redick wrote:Za večeras od mene 2 vrlo izgledna para:

DeRozan 24,5 više 1,85 Wwin
-Jedan od najboljih scorera u ligi i najbolji igrač Toronta. DeRozan je upao u losu seriju te je u zadnje 3 utakmice zabilježio 20, 15 i 24 poena, ali to ne treba zabrinjavati jer je uzeo 20, 22 i 24 suta. Prije toga je zabilježio 6 overa u 7 mečeva.Danasnji čuvar mu je Klay koji igra solidnu obranu, ali DeMar će sigurno uzeti 20+ šuteva i siguran sam da će izboriti dosta slobodnih koje odlično izvodi. Ne očekujem BO jer je Toronto dobra ekipa i ovdje očekujem DeRozana na 38+ minuta i 30+ koševa. Njegova zamjena Ross ima problema sa ozljedom lijeve ruke. Iako bi trebao nastupit, mislim da ga neće previše forsirati.

odlicna analiza,evo upravo sam ga vezao sa Townsom over,Bledsoe under i Butler 23,5 over..
svi ce juriti Lowry,ali kod nas u Srbiji,i to u socceru na 24,5 Lowry,a 26,5 Derozan..nece izostati suteva Derozana to sigurno..Klay je defanzivac ok,ali nista posebno,po meni nikakav argument za neigranje Derozana over..

Yoda analizirao Bledsoa i Townsa pa da se ne vracam..

Jimmy Butler 23,5 over

Chicago docekuje Brooklyn,koji igra sjajnu kosarku,ali im dosta manjka kvaliteta sto se tice rostera..igraju brzo,pravi run n gun..jeste da Brooklyn ima los omer trenutno,da gube sve,ali na zadnjih 12 utakmica su bila 2 blow outa,i to protiv 2 kandidata za titulu-Spurs i Cleveland,dok su protiv GSW cak vodili na poluvremenu sa cini mi se oko 15,20 razlike. Na ostalim mecevima su igrali egal utakmice,tako da smatram da ovde nece biti BO,sto bi rezultovalo manju minutazu Butlera..matchup - Bogdanovic,koji je u Nba zaboravio za pojam odbrana,pogotovo ove sezone..ocajna utakmica za Butlera protiv Indiane 3-12 iz igre uz 12 slobodnih..upravo zbog nacina igre Netsa ocekujem veliki broj poseda,koji uz Butlerovu minutazu rezultuju njega na oko 17,18 suteva iz igre,standardan broj slobodnih ne bi trebalo biti vecih problema za Jimmija na ovom mecu..
By kostadin.nba
#61750 DeRozan 25,5+

DeRozan je u neverovatna forma, to znamo svi. Zasto da odaberemo njega? Jer znamo koliko suteva dobija svaku utakmicu, i mislim jer je ovo kao 'derbi' da ce preuzet on to u svojim rukama. Thompson je dobar odbrambeni igrac, ali nece nista protiv DeRozan-a. Zadnji put je granica bila 27,5, pa sad 25,5 samo zbog toga sto igraju protiv GSW-a. Ja mislim da DeRozan dolazi plus 1000%, znamo covek kako igra. Lagani plus. Ovo je moja prva analiza, nadam se na puno pogodjenih igraca. Srecnoooooo!
By NBAfortuna
#61751 A.Davis 30.5 +

Čudim se kako niko ne spominje Obrvu.Ovakvi okrnjeni Clippersi bez Griffina nemaju šanse braniti Obrvu,Paul Pierce bi ga trebao cuvati danas ali cisto sumnjam,mozda nekih 15 minuta.Obrva redom zabija zadnjih par 28,28,34,31.Bez obzira da Clippersima fali mozda i Paul i JJ vjerujem da ce ovo biti egal utakmica jer Pelicansi su jednostavno očajni,nema tko dati koš osim Obrve,Jrue se vratio ali i dalje se traži.
By manje under
#61753 Triple:
D. Booker (18,5) - manje - 1,85
Očekujem rani BO na tekmi, a i da ne bude mislim da Spursi dobro brane njegovu poziciju i da je Green dobar defender i ovo mi je dobar tip.

C.J. McCollum (25,5) - više - 1,85
Mislim da Lillard neće igrati, a onda u jednoj brzoj tekmi u kojoj ga nema tko čuvati mislim da ovo lagano probija.

M. Turner (16,5) - manje - 1,85
Nikad veća grana za ovog mladića i to moram ispratiti, a ide na solidnog defendera Gortata, kojem je prošli put dao 20, ali ne vjerujem da će se to večeras dogoditi.

Bet Live

Tipovi nisu sto posto sigurni te ih igrate na vlastitu odgovornost!
By pajche
MvP39 wrote:@pajche, @TamoNekiLik : Vas dvojica pisite svoje analize u temu za komentiranje jer te dvije recenice sto se nalaze uz vase parove nisu dovoljne i uopce ne iznose nekakve argumente, samo osjecaj. Ili krenite pisat analize s vise argumenata.

Ok druze to sve,prihvatam savjet dobronamjerno. Ali pazi ovo,nit smo mi neki ovdje analiticari niti eksperti. Mi svi pisemo svoja misljenja,misljenja na ANALIZE PROFESIONALACA,nasa nagadjanja..razumijem ja da je kad neko napise kilometarsku "analizu" ljepse viditi,ali radije cu napisati 3 recenice i reci sustinu i dati razlog zasto to igram,nego napisati roman i ne reci nista :)
By ilijaz
#61759 #DASKRENEMPAŽNJU

Jedna stvar samo oko igranja Beala OVER..

Krenuo je pre koje veče protiv Indiane sa 2/2 i 5 prvih poena svoje ekipe, svi smo pomislili da će lagano da pređe.

E, onda ga je preuzeo Paul George i ovaj nije znao gde bije. Imao je i manjih problema s ličnim greškama, pa je igrao "samo" 30 minuta. Uzimao je i dalje šuteve, ali iz znatno težih pozicija, i na kraju stao na tih 22 poena uz šut 7/19.

S druge strane, PG je igrao 40 minuta, i uz Teaguea koji je izdominirao, kao i Thad Younga koji je ubacio game winner bio najzaslužniji jer je kada se utakmica lomila on rešio lagano 2 ili 3 napada uzastopno. Prvo protiv Gortata, a onda i missmatch sa Wallom i prednost od 7 poena je skoro značila i sigurnu pobedu (105:98 u tom trenutku).

Tako da može da se desi da McMilan ponovo reši da stavi PG-a na Bealu, jer je on veća opasnost realno od Otto Portera koji igra SF poziciju.

Lično ću izbeći taj par ili staviti na nekom tiketu, ostalima želim SREĆU :!:

Kasnije možda napišem još nešto. Pozdrav 8-)
By tck1979
kostadin.nba wrote:DeRozan 25,5+

DeRozan je u neverovatna forma, to znamo svi. Zasto da odaberemo njega? Jer znamo koliko suteva dobija svaku utakmicu, i mislim jer je ovo kao 'derbi' da ce preuzet on to u svojim rukama. Thompson je dobar odbrambeni igrac, ali nece nista protiv DeRozan-a. Zadnji put je granica bila 27,5, pa sad 25,5 samo zbog toga sto igraju protiv GSW-a. Ja mislim da DeRozan dolazi plus 1000%, znamo covek kako igra. Lagani plus. Ovo je moja prva analiza, nadam se na puno pogodjenih igraca. Srecnoooooo!

Samo napomena u wwin-u 24.5
By Thunderrussell
#61765 rekao sam da ću odvalit još nešto,i evo nešto izgledno,nakon info-a koji je došao

S.Kilpatrick 14,5 Više @ 1,85

SuperSport

Jeremy Lin (hamstring) has been ruled out for Wednesday's game against the Bulls.
Lin could be looking at another lengthy absence after aggravating his hamstring injury on Monday, and it'll be Isaiah Whitehead and Sean Kilpatrick picking up the slack in his absence with Kilpatrick offering the most upside. For now, we'll be considering Lin doubtful for Friday's game in Washington.

The Nets are listing Joe Harris as questionable for Wednesday's game against the Bulls.
It's unclear exactly what Harris is dealing with, but as a marginal part of the Nets' rotation, his playing status is more or less irrelevant in fantasy hoops. With Jeremy Lin (hamstring) on the sidelines and Harris' status up in the air, Sean Kilpatrick could be logging major minutes Wednesday night.

Znači Lin je out sigurno,upitan je i Harris,znači Kilpatricku ne gine sigurnih 30 minuta,ako ne i više.a pazite sad brojke kada ovaj igra oko 30 ili više minuta

23,14,22,17,22,21,19,14,38,22,23,19,19,24 ..znači 14 Overa i 2 undera,i ta 2 undera,ostao na ovoj granici..ne znam,ali jedino što može ode pojebat stvari je BO,ali ne sjećam se kad je Chicago nekog razvalio ove sezone,tj ne sjećam se jesu li uopće,jer ni njima baš ne svjeta sve u 16..svakako nakon ovih infoa,vrijedi probat..

PS ove sezone im je Kilpatrick metuno 13 za 25 min igre uz 0-6 3pt ..vjerujem da onda može do 15 za 32-35 min :mrgreen: