Kliperse favorite,dobijaju Minesote,jer su pokazali da i bez Pola imaju strasne sutere,i previse ne znaci njegovo otsustvo.
Feniks-Milvokee .Namece mi se 2,ne znam zasto,ali mislim da su stabilniji Buksi,cvrsta ekipa sa boljim individualcima.
to je to od mene,naravno ako se desi neku informaciju do nocas menjam moje mislenje(informacije u odnosu na povrede,suspenzije i sl.)
Edit. Evo našao sam njegovu izjavu e sad ili ja ne znam engleski ili ti neko od nas dvojice ima pogrešan prevod ali evo šta je čovjek izjavio
But even after the Suns fell to 12-25 following an 87-79 loss to the Celtics on Wednesday, Gortat said he is not looking to force his way off his struggling team. "Basically I just don't want to feel like a loser and escape," he told CSNNE.com. "The team needs you and then all of a sudden you escape because you said you wanted to be traded or you asked for a trade? It's not like that. "If someone's going to decide to trade me, it is a business. I'll understand that. But now I'm on the Phoenix Suns and I'm going to help." CSNNE.com
"Right now I feel like it's hard to leave this sinking boat, you know what I mean, just go to a different team and escape from everything," he said. "I started with this team in training camp. I've been here for three years right now. This is my third year and basically I'm trying to help this team, help this team as much as I can. That's the main goal, but I learned also that this is business. Whatever's going to happen is going to happen." CSNNE.com
Prevod: I ako su Sunsi nakon poraza od Bostona spušteni na omjer 12-25 Gortat kaže da neče forsirati nikakav traid niti forsirati svoj "bjeg" iz Feniksa koji se doslovice pati."Jednostavno ja ne želim da se osjećam kao gubitnik i pobjegnem" rekao je za CSNNE.com."Tim te treba i onda od jednom ti pobjegneš jer si rekao da želiš da budeš traidovan ili si tražio izričito da te trejduju" Nije to uredu" "Ako neko odlučio dam trejduje to je onda samo posao i ja ću to razumijeti,ali sad sam ja u ekipi Feniks Sunsa i ja ću im pomoći koliko god mogu" "Sada osjećam da je teško da napustim ovaj brod koji tone ako znate na šta mislim da pobjegnem iz ove ekipe i od svega" " Počeo sam sa ovom ekipom u trening kampu,ovde sam več tri godine.Ovo je moja treća godina i ja samo pokušavam u osnovi da pomognem ekipi da pomognem koliko god ja mogu.To je moj glavni cilj,ali ono što sam do sada naučio je da je sve ovo samo jedan veliki biznis i šta god se desi desi se"
Izvor članka http://hoopshype.com/rumors/tag/marcin_gortat
Kao prvo kada bi igrač rekao nešto ala što si ti napisao dobio bi odmah suspenziju i to suspenziju bez plaće bio bi doeveden u pitanje njegovo prije svega zalagnje,trud,želja,volja da pomogne ekipi.Sunsi bi imali pravo da ga odstrane iz ekipe na neko vrijeme bez plaće i niti jedna ekipa ga nebi htjela uzeti jer bi ga svako smatrao za jadova,izdajicu takav igrač sa takvim izjavama kakve si ti naveo može jedino na Balkanu da igra au civilizovanom svijetu ne može...Sljedeći put dobro provjeri šta i kako pišeš i objavljuješ!
Izvor članka
OT said![]()
@BBB daj mi link za taj članak gdje je Gortat to izjavio molim te..Hvala unaprijed
vidi ti njega još bi i link