- 21 Jan 2013, 23:04
Memphis-Inidana 172.5 UNDER
Ove dvije ekipe igraju jako sporo,tvrdo,mnogo forsiranih šuteva i oćenito manjak dobrih i kvalitetnih šutera u obadvije ekipe.Ovu utakmicu je najbolje nazvati partija šaha jer se tako i igra,a ovaj zbroj od 172,5 teško da će da prebace tako da mi se od ovih ranih parova ovaj najviše sviđa.Veču se sreli jednom ove sezone i rezultat je bio 83:88 za Memphis dakel ispod ove granice.Medvjedi kući igraju još tvrđe i sporije a podatak da su u zadnje tri godine u Memphisu utakmice između ovih rivala u 3 od 4 išle under + uzevš u obzir kako ove ekipe igraju jako i tvrdo cijele sezone uz postavljene napade,odbrane sporo završavanje napada uz neprecizne šuteve i odlične skakače na obje strane koji neče dozvoliti puno ofanzivnih skokova i second chance poena mislim da je ovaj zbroj jako realan za jedan lijep under..
Uz ovo igram David West 16,5 UNDER
West ne dobija toliko šuteva više,Paul George je preuzeo palicu u svoje ruke i igra jako dobro što se ofanzivnog dijela tiče.Druga stvar je da dva tornja ispod obruča Memphisa Randolph i Gasol su odlični u odbrani pogotovo Gasol i naravno uz to su velika tijela i dobro se kreču tako da West mislim da teško može večeras over prebacit.U prvoj utakmici je dao 6 poena tako još u gostima mislim da je teško očekivat da uz manje dobijenih lopti,jaku odbranu i naravno činjenicu da će morati da se hrve u odbrani i zatvara skok Gasolu i Randolph-u dobro se umoriti.Pored njega Indianina struka dosta lijepu minutažu daje i Mahimiu i Handsbroghu tako da je 16,5 odlična granica da se igra under koji bi treba bez mnogo drame da prođe..