Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By NY_Knicks
USASports said

Teague over 13,5 - @ 1,70 - Germania -- 10/10

Atlanta (kao i Minnesota) je jedna velika bolnica. Teauge im je jedini play i imat će veliku minutažu u današnjoj utakmici. Granica je promašena za 3 poena. Nek mu uđe 5 šuteva iz igre i nek pogađa slobodna kao što je pogađao u zadnjih 5 utakmica i ide lagano preko ove granice.
U zadnjih 5 utakmica ima 6,8/13,8 šut iz igre i 3,2/3,8 slobodna.
U zadnjih 5 utakmica je ubacivao 19-6-28-21-16 poena.
Očekujem od njega barem 33 minute na parketu što će biti dovoljno da prebaci ovih mizernih 13,5

U Srbiji 15,5 granica.. vredi li igrati over?
By OT
#2790 Memphis-Inidana 172.5 UNDER

Ove dvije ekipe igraju jako sporo,tvrdo,mnogo forsiranih šuteva i oćenito manjak dobrih i kvalitetnih šutera u obadvije ekipe.Ovu utakmicu je najbolje nazvati partija šaha jer se tako i igra,a ovaj zbroj od 172,5 teško da će da prebace tako da mi se od ovih ranih parova ovaj najviše sviđa.Veču se sreli jednom ove sezone i rezultat je bio 83:88 za Memphis dakel ispod ove granice.Medvjedi kući igraju još tvrđe i sporije a podatak da su u zadnje tri godine u Memphisu utakmice između ovih rivala u 3 od 4 išle under + uzevš u obzir kako ove ekipe igraju jako i tvrdo cijele sezone uz postavljene napade,odbrane sporo završavanje napada uz neprecizne šuteve i odlične skakače na obje strane koji neče dozvoliti puno ofanzivnih skokova i second chance poena mislim da je ovaj zbroj jako realan za jedan lijep under..

Uz ovo igram David West 16,5 UNDER

West ne dobija toliko šuteva više,Paul George je preuzeo palicu u svoje ruke i igra jako dobro što se ofanzivnog dijela tiče.Druga stvar je da dva tornja ispod obruča Memphisa Randolph i Gasol su odlični u odbrani pogotovo Gasol i naravno uz to su velika tijela i dobro se kreču tako da West mislim da teško može večeras over prebacit.U prvoj utakmici je dao 6 poena tako još u gostima mislim da je teško očekivat da uz manje dobijenih lopti,jaku odbranu i naravno činjenicu da će morati da se hrve u odbrani i zatvara skok Gasolu i Randolph-u dobro se umoriti.Pored njega Indianina struka dosta lijepu minutažu daje i Mahimiu i Handsbroghu tako da je 16,5 odlična granica da se igra under koji bi treba bez mnogo drame da prođe..
By LT30
soxx said

Ja igram Howarda UNDER 18,5
Chicago sjajne igrace ima u reketu boozer, noah, deng. Noah sve bolji i bolji u zadnje vrijeme.

Howard u Lakersu nije ni blizu onom sto je bio u Orlandu. Gledam ga par utakmica najjednostavnije koseve ne postize. Sinoc protiv toronta nije mogao prebaciti marginu. Jest da je iskljucen al koliko je imao poena u prvom poluvremenu 5 cini mi se, ne sjecam se tacno. Kad jednom Torontu ne mozes objasnit u reketu mislim da nemas sta trazit onda kod chicaga.

ovo si napisao onako napamet 100000% znas li uopste kad je iskljucen lik ? kako si napisao post ocigledno ne znas jer tako "zvucis" kao da vjerujes da je lik igrao do pred kraj tekme a u biti je iskljucen minut do poluvremena i imao je 2-3 promasaja ukupno, dakle nije ni sutirao pa nije ni bilo mjesta "objasanjavanju" timu toronta ;) prijatno
By dr.Mas
NY_Knicks said

USASports said

Atlanta (kao i Minnesota) je jedna velika bolnica. Teauge im je jedini play i imat će veliku minutažu u današnjoj utakmici. Granica je promašena za 3 poena. Nek mu uđe 5 šuteva iz igre i nek pogađa slobodna kao što je pogađao u zadnjih 5 utakmica i ide lagano preko ove granice.
Očekujem od njega barem 33 minute na parketu što će biti dovoljno da prebaci ovih mizernih 13,5

U Srbiji 15,5 granica.. vredi li igrati over?

Imas ga u Soccer-u na 14.5
By NBA Knight
USASports said

Apsolutno se slažem s ovim! Ne samo da će sad Atlanti faliti scorer zbog ozljede williamsa, nego teague sad ostaje praktički jedini playmaker u momčadi jer je Harris doubtfull, jako mi se ovo sviđa i odigrao sam to! Zbog navedenog očekujem više uključenosti u napadu, a i minutaža bi trebala biti oko 38 min po mom mišljenju.
By Teletovic33
#2795 K.Walker (15.5) VIŠE (Igraju kući sa Houstonom... Znamo da "ŠKEMBA" bolje igra kod kuće i jednostavno mislim da će večeras pojesti Lina.. A i granica je presmiješna u BPLAY kladionici 15.5.... ) Ovo mi je ZICER DANA !!!

C.Paul (18.5) VIŠE (u 3 utakmice protiv GS-a ubacio je 27,23,27 što je u prosjeku 25.666 )

GSW- LA Clippers (196.5) VIŠE (u dosad odigrana 3 meča - 209, 204, 224.. Večeras se vjerovatno vraćaju i Lee i Curry tako da očekujem dobar otpor Warriors-a i odličnu utakmicu za gledati uz naravno lagan prolaz ove granice..)
By OT
mlinka11 said

Sta mislite za M.Gasola(mislim da ce over),dal ima ko kakvu kakvu zanimljivu info.?

Marc Gasol ima priliku da postane jedini centar u povjesti lige koji je bio među top10 u blokadama i top10 po postotku ubačenih slobodnih bacanja,sada je na 86% a treba mu 88% da uđe u top 10 sa čime bi razbio donekle prespostavku svim centrima generalno kao lošim izvođačima slobodnih bacanja,eto on je jedan izrod između njih..Eto jedan zanimljiv info http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_biggrin.gif
By vucic
#2800 moja danasnja odluka je pala na:

M.GASOL (12.5) over
D.WILLIAMS (17.5) under
C.PAUL (18.5) over
J.TEAGUE (14.5) over

samo me zanima mentalni sklop kod MELA dali moze ici u over na 29.5 i koliko ce suteva dobiti pokraj STOUDEMIREA