Ja nevidim ko bi u momcadi charottea mogao da zaustavi josh smitha ispod 17 poena,k tome jos ide u prilog da su Al Horford i Z.Pachulia izostali s treninga i vjerojatno je upitno hoce li igrati mislim da je ovo jedan jako zanimljiv pick za danas.Iako je u suterskoj krizi mislim da bi vcrs mogao ispaliti od 15-18 lopti te uz par slobodnih preci ovu granicu,mislim da ce biti jako zanimljiva tekma i da nece bit neki slucajni blowout,svakako mi je premala kvota na danas desetkovanu Atlantu.Ove sezone ima prosjek 15 poena protiv Charlottea ali mislim da ne bi trebao vcrs imati problema ukoliko ova dvojica navedenih ne budu igrala...mislim da bi trebao uzet konce u svoje ruke i prijeci 17 poena...Sretno!
Uz ovo,odigrao bih i GS - OKC 205,5 over koševa,obe ekipe dosta zabijaju koševa,i idem na Curry 21,5 over
Ali nasao sam dva para i cini mi se da bi to moglo proc:
Utah(h-7,5)-Washingt 1,85 2
Curry S.(-20,5+)-GSt-Okl 1,85 više
Jos jedan mi se svida:
DeRozan D.(-16,5+)-Mia-Tor 1,85 manje
GSW - Oklahoma (205.5) VIŠE (Očelkujem brzu i lijepu košarku sa mnogo poena.. GS-u su se vratili Lee i Curry i odmah su Clippers-ima zabili 106.. I večeras očekujem dobar otpor GS-a a o Oklahomi i formi Durantule ne treba trošiti riječi.. Uz ovo igram overe Curry-a i Durantule..)
Durant (29.5) VIŠE (Ovu granicu sam našao u bhplay kladionici i mislim da je granica promašena za 2-3 poena..)
Curry (20.5) VIŠE (Očekujem da će Lee imat problema protiv Ibake i Perkinsa tako da će Curry morati forsirati.. I curry je u većini kladionica 21.5 dok je u bhplay-u 20.5 .. Mislim da su ovo relativno male granice s obzirom na kvalitete Duranta i Currya i to da očekujem veliki broj poena na ovoj utakmici..)
Listić 2
D.Howard (17.5) MANJE ( dovoljno je reći da igraju protiv Memphisa..a i bez toga volim ga igrati under jer nikako se nije uklopio u ekipu lakers-a. Zabije samo ono što pokupi od promašaja Kobe-a a slobodna bacanja očajno izvodi
G.Monroe (15.5) MANJE (slično kao i za howarda, igraju sa chicagom koji prima veoma malo poena iz reketa)
Harden -26,5
Kada Igi čuva protivničkog najboljeg vanjskog igrača, bez problema će mu skoro po pravilu srozati učinak. Tako je bilo i u prošloj utakmici kada je u meč apu sa Hardenom ovoga ostavio na samo 15 poena. Najbolji stoper lige je noćna mora za svakog protivničkog beka. S druge strane Harden je u padu forme, te ga samo još sposobnost iznuđivanja slobodnih bacanja čine efikasnim, dok mu je šut iz igre očajan. Nije Harden odjednom postao lošiji igrač, nego su protivnici shvatili šta im je činiti protiv Hjustona. Zatvoriš Hardena i dobio si meč. Kako je lopta češće u njegovim rukama, nego u rukama pleja, on osim napadanja obruča često mora i organizovati napad, tako da protivnici vrše konstantan pritisak na njemu dok ima loptu u rukama, često ga i udvajaju, pa je Hardenov napadački učinak splasnuo. Mislim da će i Karl večeras probati tu oprobanu strategiju udvajanja Hardena, a kako sam gledao nekoliko njihovih utakmica ove szone, primjetio sam da dosta udvajaju u odbrani. Samo ako bude imao 13+ pogođenih slobodnih bacanja, onda postoje šanse da ode u over. Prošlu protiv Denvera je imao 5-7 sa linije penala. Vjerujem da će Karl više pažnje posvetiti branjenju Hardena dok je ovaj još na perimetru, jer zna da ako ovaj uđe u reket šteta je već učinjena.
Bryant -28,5
Čini se da Kobijeva forma polako pada i da umor i godine čine svoje. Nije uspio preći ovu granicu čak ni protiv odbrambeno slabašnog Hamiltona u prošloj utakmici. Zadnje tri utakmice je igrao u prosjeku preko 40 minuta i to je vjerovatno ostavilo traga. Prošlu utakmicu je Memfisu utrpao 30 poena sa čak 14 pokušaja sa linije penala ali nemojmo zaboraviti da je to bilo na početku sezone kada je Kobi igrao u velikoj formi i kada Memfis još uvijek nije igrao jaku odbranu. Tada je Memfisa išao šut za tri što je bilo nevjerovatno, pa su manje pažnje obraćali na tradicionalno jaku odbranu. Oni su se vratili starom stilu igre na mali broj posjeda sa čvrstom odbranom, a Kobi večeras protiv sebe ima (kao i Harden) jednog odbrambenog majstora Alena. Neki dan je Elington, inače bek šuter, otišao u Klivlend, tako da učekujem još više minuta za Alena koji će imati zadatak da bude Kobijeva sjenka. Važno je reći i da je prošlu utakmicu protiv Lejkersa Alen proveo samo 24 minute u igri, a već sada mu je prosjek 27 i još će sigurno rasti. Naravno, Kobi je izuzetan strijelac i ne možeš znati koliko će biti raspoložen ali moja projekcija govori da bi ipak trebao ići ispod granice.
Dodajem i Majami 1, valjda su sad probuđeni.
A.Kirilenko 13,5 OVER
Utah- Washington (196,5) UNDER
R.Anderson 16,5 UNDER
Tiket 2
Houston- Denver P2
G.S.Warriors-Oklahoma (202,5) OVER
Memphis-Lakers (185,5) OVER
Sretno svima!
fina noc sve u svemu