Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Goodness
#3409 mislim da bi danas svi visoki igraci mogli ici preko :)
Lee (20,5) - protiv toronta, a svi znamo kako toronto brani tu poziciju, također ocekujem i velik broj koseva
Cousin (17,5) - protiv was zadnji put 21, uzima puno šuteva, zadnje 3 je ispod granice ali on je takav igrac
Lopez (18,5) - trenutno mozda centar u najboljoj formi, danas protiv orlanda, orlando kao i toronto dosta dopusta ispod kosa, sinoc ih je monroe ubio... samo da ne bude blowout
Jefferson (17,5) - jednom je prelazio, jednom nije ovu godinu... ukupno u prosjeku ima 17 s njima, razlika je šta je kad je isao over igrao 37 min, a kad je isao under igrao 27 min... skoro 1 cetvrtinu manje... danas bi moglo ovdje biti dosta koseva...
ovo je samo kratko, volio bih da prokomentirate ove igrace, jer mislim da se ovdje krije dobit jer su po meni povoljni matchupovi :)
naravno ima još dobrih tipova (over curry, over gsw-tor,...)
By adisd41
#3410 Washington - Sacramento 1 1,35
Povratkom Walla stali su malo na noge, igraju bolje, i pobjedjuju sto je bitno(zadnjih 10 utakmica 7-3). Sacramento s druge strane vecini jacih ekipa sluzi za nesto ozbiljniji trening izgleda. Duel "fenjerasa" :P , ali prednost dajem Wizardsima, zbog domaceg parketa, bolje forme i bolje igre uopste.
Brooklyn - Orlando 1 1,25
Ne treba nesto posebno pametovat. Kvaliteta neusporediva, ali znali su Netsi ranije neugodno iznenadit. Mislim da veceras to nece biti slucaj. Ako bude potvrdjeno da Deron ne igra, onda stavljam i Johnsona na over 16,5.
Utah - Houston 1 1,60
Mislim da me Utah jos nijednom ove sezone nije "skinula" na domacem parketu protiv ekipa njihovog ranga. Prava domacinska ekipa, i u Salt Lakeu su padale i jace ekipe od Houstona, tako da mislim da Brada i co. gube veceras.
D. Lee (-20,5+) 2 1,85
Toronto realno nema pravog igraca koji ce ga cuvat. Dosta visokih igraca je povrijedjeno (Kleiza, Bargnani, Valanciunas), tako da im je i rotacija jako slaba na ovoj poziciji. A po meni Amir Johnson nema tu kvalitetu da cuva Lee-ja (a ni mozga :D ).
By mestar_10
#3411 Toronto - Golden State Zbroj poena 201,5 tip: više

U pogledu na brojke Toronta i Golden Statea vidi se da je riječ o 12. i osmom napadu lige sa 97,8 i 100,4 postignuta poena u prosjeku, ali i tek 22. i 23. obrani lige s tim da je Toronto tek 28. od 30 klubova po prosjeku skokova (39,8).
Ono što najviše bode u oči i sugerira da će gledatelji vidjeti više od 202 poena u zbroju su međusobni ogledi ovih rivala zadnjih godina. Jest, zadnji je završio rezultatom 83:75, ali prije toga čak 12 puta zaredom je granica probijana, a u zadnjih devet susreta od tih 12, oba rivala su svaki put premašila 100 poena. Čak nije bilo ni na knap, uglavnom je išlo preko 210, a najmanje je bilo 206.
Dakle, tradicija 'overa' je i više nego čvrsta, a ove sezone ni Toronto, ni Golden State nisu skloni kalkuliranju. Torontov strateg Casey volio bi da njegova momčad igra čvršće u obrani, ali njegov problem su ozljede, odnosno kratka rotacija i nemogućnost igre na granici prekršaja kada na klupi ima samo četiri zdrava igrača. Večeras se čak može dogoditi da ih bude samo tri i teško je očekivati veliko trošenje u obrani kada nema previše odmora ni za koga u sastavu.
Golden State je pak tipična momčad za napucavanje i 'run and gun' igru, a najbolje će to oslikati vrlo neobični primjer kontre koju povuče Curry i onda umjesto da ide na polaganje, stane iza linije i puca za tri poena. Vidjeli smo to barem 10 puta ove sezone i što bi se reklo 'dušu dalo za overe'. U najavi su već spomenuti njegovi izvrsni učinci baš protiv Toronta, a i Lee je isti slučaj, te ljubiteljima 'overa' preporuka da sve što vide u ponudi odigraju preko, ali nekako najsigurnijim doima se ukupni zbroj poena iznad 202
By stephen dedalus
#3416 Curry 21,5+
Već je opjevana loša odbrana Kalderona. Lauri je puno bolji odbrambeni igrač od pleja kojeg mijenja sa klupe ali Kari će provesti više minuta na terenu protiv Kalderona. Očekuje se brza košarka sa mnogo poena i ne vidim načina da ovaj dečko koji je u formi ne pređe granicu, osim da se desi neki blou aut, mada ne bi trebo jer Toronto igra vrlo dobro doma. Istina je da na strani pruža malko slabije partije i ima manju minutažu ali tri dana odmora su bila dovoljna da napuni baterije. Prošlu utakmicu je boljem defanzivcu Dženingsu ubacio 26, pa ni večeras ne očekujem slabiji učinak.
Galinari -17,5
Pol Džordž izrasta u defanzivnog monstruma. Istina je da je Denver odlična domaća momčad ali Galinari ima nešto slabiji učinak kada igraju kod kuće. Zadnju utakmicu između ova dva tima Džordž je Galinarija sveo na 9 poena i samo 20% uspješnosti šuta! Malo ko uspijeva protiv Indiane nametnuti svoj ritam. Večeras očekujem da se iizmjenju Denverov brzi napadački ritam i Indianin tvrdi sa sporim napadima, bez puno tranzicije. Džordž se uspijevao izboriti i sa mnogo boljim napadačima od Galinaria, tako da ni večeras ne bi trebao imati nekih većih problema. Ovo neće proći ako se bude igralo kako Denveru odgovara i ako Galinari bude imao veći minutažu.
dodaću još možda GS više od 100,5
By goran1988pu
#3417 Danas razmišljam o jednom jednostavnom listiću, klasični narodnjak pa šta bude bude, Uzimam utakmicu Toronto(99,5)-Golden State(101,5) i obje ekipe na više poena, i odmah vezano uz to stavio bih iz Toronta, Calderona(11,5) i DeRozana(16,5) više, a iz Golden Statea Curryja(22,5) i Leeja(20,5) više, kvota lijepih 40 i sa nekom laganom uplatom od 30-50 kn nude se lijepi novci - kladionica supersport!

Drugi listić za 100 kn Lee(20,5) više, G.Hill(13,5) manje, Jefferson(17,5) više i Vučević(13,5) manje - kladionica Favorit!

Kakva su vaša mišljenja?
Nek je svima sa srećom!
By iggidala
goran1988pu said

Danas razmišljam o jednom jednostavnom listiću, klasični narodnjak pa šta bude bude, Uzimam utakmicu Toronto(99,5)-Golden State(101,5) i obje ekipe na više poena, i odmah vezano uz to stavio bih iz Toronta, Calderona(11,5) i DeRozana(16,5) više, a iz Golden Statea Curryja(22,5) i Leeja(20,5) više, kvota lijepih 40 i sa nekom laganom uplatom od 30-50 kn nude se lijepi novci - kladionica supersport!

Drugi listić za 100 kn Lee(20,5) više, G.Hill(13,5) manje, Jefferson(17,5) više i Vučević(13,5) manje - kladionica Favorit!

Kakva su vaša mišljenja?
Nek je svima sa srećom!

Meni se svida ovaj prvi prijedlog. Imam i ja neko videnje utakmice da bi tako mogla zavrsiti :)
By Matya EllisMVP
goran1988pu said

Danas razmišljam o jednom jednostavnom listiću, klasični narodnjak pa šta bude bude, Uzimam utakmicu Toronto(99,5)-Golden State(101,5) i obje ekipe na više poena, i odmah vezano uz to stavio bih iz Toronta, Calderona(11,5) i DeRozana(16,5) više, a iz Golden Statea Curryja(22,5) i Leeja(20,5) više, kvota lijepih 40 i sa nekom laganom uplatom od 30-50 kn nude se lijepi novci - kladionica supersport!

Kakva su vaša mišljenja?
Nek je svima sa srećom!

Pazi se Hilla Wink
By stephen dedalus
#3421 I meni taj Hil smrdi, pogotovo jer Louson nije neki defanzivac. A i Vučević bi mogao da pokupi dosta otpadaka pored Lopeza koji je odbrambena rupa. Pa svi smo vidjeli šta mu je Ašik uradio.
By laptop
#3422 mene iskreno cudi granica u lutriji na Charlotte 88,5 protiv Chicaga... http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_surprised.gif
i ajd ti nemoj igrati under :)