Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By reuf_ramon
Ixa91 wrote:Zanima me, posto nisam pratio bas OKC, kada Westbrook ne igra, da li Dion Waiters preuzima pozicju PG ili je to ipak Morrow? Odigrao bih SG vise

Dion W. je SG, nikad ne igra na PG, DJ Aug. sa klupe mijenja Westbrooka, Morrow je SG, tu ima i Lamb koji dobije neke minute, cak nekada Waiters bude pomjeren na krilo gdje mijenja Singlera, isto tako desava se kad Roberson izadje van, Dion se pomjeri na SF, njega zamijeni sa klupe Morrow na SG, to su one rotacije u toku utakmice, zavisi od fauova, povreda itd itd. To se odnosi na situacije najvise kad je Waiters starter, kada ulazi sa klupe, pravilo je da igra igra na svojoj SG poziciji.
By bcscoa
#27672 Opet jedan dubl brzniksi :

Okc - Lal 1 - 1.2

nema tu mnogo price, okc je kvalitetnije i pre svega ozbiljnija ekipa od LAL u ovom trenutku. Kvota je pilicarska ali se isplati za ovaj dubl. Iskreno mislim da ce tesko Okc propustati ovakve sanse i zicere jer treba obezbediti PO.

Portland - Gsw - hen 2 (+5.5)

Igram da gsw dobija sa 6 razlike minimum. Klej se vratio sinoc, lagana pobeda nad Vasingtonom a mislim da je Portland ekipa u rangu Vasingtona trenutno. Ovo forsiram jer je Metjuz out a upitni su Batum i Oldridz. Mada i ovo nije losa granica i ako ovi budu igrali roviti. Mislim Gsw je ekipa prva na zapadu igraju dobro i ovo im je priprema za PO i mislim da ce pristupiti ozbiljno. Dok nije bilo Tompsona malo su se ukljucili i drugi igraci tako da mislim da su razigrani i u naletu. Vredi probati ovo i mislim da jedino nece doci ako Afalo i Lilard budu imali neku ludacku noc a to je tesko.

Uk. kvota : 2.22

Na ovo mi se jos svidja : D. Lillard 21.5+ (zbog odsustva navedenih)
Noel 11.5+ (igrace svoje minute standardno i mislim da moze preko ove grane da predje i da ce najvise profitirati iz ofanzivnog skoka)
By Ixa91
#27673 Hvala na sadrzajnom odgovoru, lepo si mi objasnio. Svako postovanje!
Da, DJ sam zaboravio.
Cini mi se da cu ipak prekosciti ovaj par, ili eventualno sacekati neku informaciju ukoliko bude nekih povreda na ovim pozicijama
By stephcurry30
#27674 Pozdrav !

G. Antetokounmpo - 13,5 OVER - SUPERSPORT

Danas Bucksima u goste dolazi Heat kojeg su Bucksi pobijedili već 3 puta ove sezone, ali naravno, sa drugačijim postavama i kompletno drugačijom atmosferom. Bucksi nižu 6 poraza zaredom, ali to svejedno nije spriječilo Antetokotoutnmpopoupa (morao sam) da u zadnjih 5 utakmica sa prosjekom 18,2 (!!!) prijeđe ovu granicu, i to je redom zabijao CLE (15), BKN (23), SAS (19), NOP (15) i MEM (19), tako da ako je Leonardu i Jamesu probio granicu, nadam se da će i danas Dengu.

E. Kanter - 18,5 OVER - SUPERSPORT

Oklahoma igra protiv Lakersa, Kanter u zadnjih 7 utakmica ima prosjek 21,1 i dva puta nije prošao granicu jer je zapeo na 18 što čisto sumnjam da će se danas dogoditi protiv slabašnih Lakersa. Dosta igrača Oklahome je ozlijeđeno kao što svi znamo, tako da će Kanter imati minutažu 30+ što mislim da je sasvim dovoljno da zabije 19 poena. I da, ne očekujem BO jer mislim da će Lakersi koliko-toliko odoljevati kao što su i koliko-toliko odoljevali Golden Stateu i Hawksima.

Eto, toliko od mene, volio bi čuti mišljenja o analizama. Sretno svima ;)
By Vic_Mackey
stephcurry30 wrote:Pozdrav !

G. Antetokounmpo - 13,5 OVER - SUPERSPORT

E. Kanter - 18,5 OVER - SUPERSPORT

Eto, toliko od mene, volio bi čuti mišljenja o analizama. Sretno svima ;)

Vozdra !

Pa dobre i realne su ti analize jer oba igraca vec neko vreme su u overu i dobro da si ih pomenuo, inace ih se ne bi setio, mislim da cu ih staviti na drugi tiket.

Takodje i ja bi voleo cuti misljenja o mojim analizama. :D
By LizardBlizard
#27689 Milwaukie 1 (2.0)
San Antonio 2 (1.75)
Westbrook 31.5-

Opcenito gledano mislim da su Bucksi bolja ekipa od Heata , a jos uz to igraju doma te je za mene ovo zicer dana.
Spursi su uhvatili dobro formu pred Playoff i ocekujem laku pobjedu protiv Mavsa koji ne lice na ekipu s pocetka godine kada su igrali odlicno.
Mr Tripple Double under iz razloga sto nema potrebe da se trosi s ulascima na kos i bzvz umara u ovakvoj utakmici. Mislim da ce opet bit visok broj njegovih asista te da ce probat ukljucit cijelu ekipu u igru jer definitivno imaju vece sanse u PO sa njegovih 15 asista nego li 30+ poena.
By GriffinHoop
#27690 Ovo je moj prvi post na ovoj stranici, pratim vas već neke 2 godine i vijek mi je bilo mrsko se učlaniti, ali evo odlučio sam se pridružiti..

A. AFFLALO OVER (12,5) SPORT PLUS KLADIONICA

kKoliko vidim njega niko nije analizirao, svi se motaju oko Lillarda, uredu, Aldridge, Batum i Kaman su najvjerovatnije out, Mattthewsa odavno nema out je za sezonu. Afflalo je doveden na All Star pauzi iz Denvera nakon fijaska Nuggetsa u ovoj sezoni, očekivali su Playoff, međutim nisu ni blizu 8 mjestu u konferenciji. Aronova uloga je vođa second unita u poenima, jer je Portlanda u prošlogodišnjem Playoffu koštala baš ta kratka klupa, San Antonio ih je dobio sa 4:1, i u te 4 pobjede barem 3 je San Antonio napravio prevagu u trenutcima kad je Portlandova klupa bila u igri.. Blake, Leonard, Robinson, sisice teške, bez klupe se ne može doći daleko u PO, iako ti imaš jednog Aldridgea, Lillarda, Batuma i slično. No, Matthews je out do kraja sezone, i Afflalo je upao u starting five. Ono što je problem je da Afflalo ne može bazen pogoditi, ne snalazi se baš u toj ulozi, ali on je igrač osrednjih kvaliteta koji ima zaista sjajan šut, dok je sve ostalo manje vrijedno spomena. On je scorer čisti, i s obzirom da Portland već dugo nije pobjedio nikoga, čini mi se 5-6 utakmica, neko mora povući uz Lillarda. Lillard je prošlu utakmicu protiv Memphisa odigrao CIJELO drugo poluvrijeme bez sekunde odmora, i samo zbog povrede Aldridgea i Batuma došao u over. Neću da komentarišem njegov postotke šuta, matchup ili međusobne duele. Činjenica je jasna : Ako Portland želi dočekati 4/4 sa zaostatkom manjim od 10 razlike, mora imati tri raspoložena igrača MINIMALNO. Lillard će forsirati šut zasigurno, ali mislim da će Afflalo uzeti svoju regularnu dozu šuteva, + pokupiti nekoliko od Batuma i Aldridgea koji su vjerovatno out. Dame ne može sve sam, neko se mora priključiti, ja očekujem Afflaloa da se pridruži, vrijeme je da ga šut krene, Portland se bori za što bolju poziciju u PO, imaju motiv, igraju kući, nasuprot je najbolja ekipa lige, očekujem ga na 15 +. Ako neko ima nešto pametno za reći, ispraviti me u nečemu što sam pogriješio, slobodno neka to uradi, tu smo da pomognemo jedni drugima u poštenoj krađi kladionica :) . Pozdrav
By Phil_Luck
LizardBlizard wrote:Milwaukie 1 (2.0)
San Antonio 2 (1.75)
Westbrook 31.5-

Opcenito gledano mislim da su Bucksi bolja ekipa od Heata , a jos uz to igraju doma te je za mene ovo zicer dana.
Spursi su uhvatili dobro formu pred Playoff i ocekujem laku pobjedu protiv Mavsa koji ne lice na ekipu s pocetka godine kada su igrali odlicno.
Mr Tripple Double under iz razloga sto nema potrebe da se trosi s ulascima na kos i bzvz umara u ovakvoj utakmici. Mislim da ce opet bit visok broj njegovih asista te da ce probat ukljucit cijelu ekipu u igru jer definitivno imaju vece sanse u PO sa njegovih 15 asista nego li 30+ poena.

Zicer dana na Milvoki,ekipu koja se ima samo 3 pobjede u zadnjih 15 meceva i koja stvarno ne lici na onu iz prvog dijela sezone?hmmmm, meni je bas ovo 2 nocas a i da dodje 1 svakako ne mozes reci da je zicer dana.Sa Vejdom na ovakvom nivou svakako nisu bolji tim ,po meni,ali eto, vidjecemo.poz
By Mister25
#27692 Polako za Portland,valja sacekati. Kod mene je Lilard vec na 24,5. Imam jedan sajt koji prati twittere i jedno 20ak minuta je brzi od rotoworlda koga prate domace kladionice. Ako neko ne zna za taj sajt neka mi se javi u inbox da ga ne delim ovde zbog botova kladionica. :D
By NBA Znalac
Mister25 wrote:Polako za Portland,valja sacekati. Kod mene je Lilard vec na 24,5. Imam jedan sajt koji prati twittere i jedno 20ak minuta je brzi od rotoworlda koga prate domace kladionice. Ako neko ne zna za taj sajt neka mi se javi u inbox da ga ne delim ovde zbog botova kladionica. :D

Zdravo Drug... Javljam ti se za taj sajt...
Unaprijed zahvalan.