Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By royalac
royalac said

Utah - Dallas - 199.5 - UNDER

Dallas definitivno ima problema a uz to, ni sreća nije na njihovoj strani. Posljednje dvije utakmice su izgubljene u overtime-u. Prva, manje bolna utakmica na gostovanju protiv Miami Heat-a, ali druga, na domaćem parketu protiv New Orleans-a je predstavljala ogroman šok. Ako pogledamo rezultate (bez Dirka) vidjet ćemo da je Dallas u principu gubio sve utakmice protiv iole ozbiljnijih rivala (gornji dio tabele). S druge strane Utah od zadnje četiri utakmice na domaćem parketu, tri poraza i pobjeda protiv oslabljene Minnesote i samo jedan over u te četiri utakmice, i to u onoj protiv L.A. Clippers-a što je u principu bilo i za očekivati. Posljednji meč između ove dvije momčadi završio je 113:94 u korist Utah. Prije toga su bila dva undera (jedan doduše u regularnom vremenu dok je nakon overtime-a rezultat bio 123:121 za Jazz). Večeras ne očekujem nerješen ishod u regularnom periodu igre a samim tim ne očekujem ukupni over na ovom meču. Utah bi eventualno agresivnom odbranom već u startu mogla natjerati Maverickse na više šuteva s vanjskih pozicija. Ako krenu s promašajima, ne vjerujem da postoji bilo kakva šansa da na kraju meča inkasiraju trocifren broj poena dok s druge strane od Utah ne očekujem razbacanje sa 115 poena ili bilo šta slično. Dirk se naravno vratio ali stvari nisu krenule na bolje, čak mislim suprotno. Mislim da bi obje momčadi mogle zaglaviti na 9x poena i na to se večeras oslanjam. Under na ulog otprilike 8/10.

Sretno.

Tako i bi na kraju :)
By bedblueboys
OT said

bedblueboys said

ma koja OKC.to je sranje od ekipe.gubi od mlitavog ,trecerazrednog protivnika,koji uz sve to ima veliki broj ozljeda,i to bitnih igraca.Gadi mi se od nje .stramota.ovo je pravo ludilo.jos jedan dokaz da se nista ne zna sa NBA-om.ne trebaju nam nikakve analize ili detaljne informacije.ovo je postalo kao eci-peci-pec,ako zeli da udje ucice i gotovo.

Za OKC se ne slažem mora se nekada desit da izgube i oni su ljudi od krvi i mesa jbg..

A za ovaj drugi dio AMIN!!! AMIN!!! AMIN!!! Ali eto reda radi nešto se napiše i to je to... Da ja stavim recimo neki par kp2 lupam kvota 3,30 i da napišem neke razloge 99% ljudi bi igralo opet prema koeficijentu..tako da večina analiza počinje i završava na koeficijentu..jedino kad mi je dosadno onda uzmem i napišem neki traktat...

pa i nije bas prvi put kako OKC sere tikete.Mislim da su pre nekih 2-3 kola izgubili kuci 99-113 sa nekim mrsavim timom,ne secam se a i ne volim vracati taj momenat jer sam se bas i iznervirao tada,kao i nocas. To ti je ekipa koja ne shvaca ozbiljno utakmice sa neke trecerangirane timove u nba,a kad bi igrala sa Miamijem,Memfisom,New york,Kliperse,i slicne na njih, ja tvrdim da ce ih razbacati na delove
By kokodril
cipi cips said

bjede said

Washingtonu ne igraju Nene i Crawford!

Kakav li ce to samo blowout biti hahah,mogla bi biti lijepa vecer imam osjecaj

loše predosjećašFrownFrownFrown

a možda i bolje da se sve ukrcalo u jednu noć
By ronnie008
#1547 Ma NBA je jedna obična lutrija u kojoj se mora složiti mnogo nekih stvari da pogodiš konačne pobjede ekipa i 2-3 igrača na jednom tiketu, a da ne spominjem to da skineš recimo 5 igrača na jednom tiketu.. nema šanse. Kad bi svaki NBA dan bio kao božićni, mi bi svi bili milioneri!! Confused Laugh