Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By boogie
kokodril wrote:Forum treba anketu kako bi izabrali najnervoznijeg člana....
Naravno pobjednik će dobiti prigodni poklon bon za....

Zar ne, trebali bi bas...Bas sam si razmisljao koliko ljudi tu je "kratkog fitilja" spremni su na svadu, oko gluposti, nedo bog da neko ima drugacije misljenje. :roll:
By LosPollosHermanos
#63397 Danas jurim makazice na Dramondu.
Soker 17.5
Planetwin365 15.5 .

Mislim da je ovih 2 poena sasvim dovoljno da se on zaglavi na 16 ili 17. Centar je, svoje poene daje iskljucivo iz reketa, znaci samo dvojke i slobodna koja ne sutira dobro. Jeste da je supalj Portland na centru i da moze i preko 20 da ode, ali je supalj i na svim ostalim pozicijama, a Detroit je poznat po tome da po nekoliko igraca budu dvocifreni. Po meni sasvim realne sanse da se zaglavi izmedju ovih granica.
By Kevin Hart
LaVine wrote:Kako me nerviraju ovi komentari vidjet ce mo veceras. Moze da dodje i minus; ali koji ti je argument da igra Lilard.Ako si ikada gledao Portland njemu je samo olaksavajuca okolnost sto igra jer se odbrana fokusira prvo na Lilarda a njemu ostaje vise slibodnih suteva i ulaza nego kada je sam u igri. U prve 3 cetvrtine ima veci broj upucenih suteva i vise igra protiv druge postave, i obicno je njegov over do tada vec skoro zavrsen. Njegova normalna granica je bas 23.5 kada je Lilard u timu tako da ne vidim tu value.Jedini problem sto on ne daje 30 po utakmici je sto u gustoj zavrsnici svaki napad ide preko Lilarda i tu bas siluje, a izgubili su nekoliko dobijenih utakmica bas zbog njega.
Pozovi se na odbranu, losu formu itd. Navesti da igra Lilard ili da ce neko zaustaviti od odbranbenih igraca je smijesno.
McCalum je do sada bio najzahvalniji igrac za over i ne vidim nijedan razlog da se odigra under.
Odnosi se na analizu pa komentar na repliku Kevin HArta

Dao sam analizu juce o tome, odlozena je utakmica bila pa nisam hteo da analiziram opet, imas na jucerasnjoj stranici analizu, pozdrav.
By Pekiii
LosPollosHermanos wrote:Danas jurim makazice na Dramondu.
Soker 17.5
Planetwin365 15.5 .

Mislim da je ovih 2 poena sasvim dovoljno da se on zaglavi na 16 ili 17. Centar je, svoje poene daje iskljucivo iz reketa, znaci samo dvojke i slobodna koja ne sutira dobro. Jeste da je supalj Portland na centru i da moze i preko 20 da ode, ali je supalj i na svim ostalim pozicijama, a Detroit je poznat po tome da po nekoliko igraca budu dvocifreni. Po meni sasvim realne sanse da se zaglavi izmedju ovih granica.

Taman sam mislio nesto napisat za Drommunda ova granuca sto se digla na 17,5 negdje i vidiim da je sad u wwinu 16,5 kvota 2 a jucer je bila 1,7 na vise to je razlog sto A.Baynes vcr upitan i postoji velika mogucnost da ce igrat ali moje misljnje da Dramo moze bez problema izdominirat Plumlea i Baynes ako zaigra Dramo ce izgubit koju minutu nista strasno , jedino moze po meni ispod ostat ako upane u probleme sa faulim

Ja nebi igro makazice jer je vrlo sposoban zabit 20 poena a i vise jer plumle nije dovoljno dobat da ga zaustavi...

Nemoj pogresno nesto shvatit ovo je samo moje misljenje .. kako god sretno
By Master Yoda
Miki28 wrote:
Ti si neki mnogo nervozan coek, opusti se malo! Ne moras svakom nabrijano odgovarati...
Fino ti se napisalo da je covjek tek 1 B2B odigrao, imao je ozbiljne povrede i nema nikakve veze sa Derozanom i Laurijem!
Uostalom ne znam ni koji sam k.... se upustao u ovu bespotrebnu prepisku!
Cepaj i srecno

tko je nervozan, dalo bi se diskutirat. vjeruj da ja nisam jer me jebeno ide u zadnje vrijeme tako da nemam razloga

ti si lijepo u svom prvom argumentu napisao da ne znaš hoće li carroll uopće igrat, a ja ti odgovaram da je back to back najnormalnija situacija u nba-u i da bi čisto zbog sinoćnjeg produžetka carroll mogao odigrat oko 25 minuta što je opet dovoljno za preć mizernih 8,5. pa nije ovo aba liga da igrači padaju od umora nakon 2 utakmice u dva dana
By Kevin Hart
Master Yoda wrote:
Miki28 wrote:
Ti si neki mnogo nervozan coek, opusti se malo! Ne moras svakom nabrijano odgovarati...
Fino ti se napisalo da je covjek tek 1 B2B odigrao, imao je ozbiljne povrede i nema nikakve veze sa Derozanom i Laurijem!
Cepaj i srecno

tko je nervozan, dalo bi se diskutirat. vjeruj da ja nisam jer me jebeno ide u zadnje vrijeme tako da nemam razloga

ti si lijepo u svom prvom argumentu napisao da ne znaš hoće li carroll uopće igrat, a ja ti odgovaram da je back to back najnormalnija situacija u nba-u i da bi čisto zbog sinoćnjeg produžetka carroll mogao odigrat oko 25 minuta što je opet dovoljno za preć mizernih 8,5. pa nije ovo aba liga da igrači padaju od umora nakon 2 utakmice u dva dana

Jos jedan primer, Melo sinoc za 27 minuta dao 17 poena, do cetvrte cetvrtine sve dao, u poslednjoj nije ni ulazio inace bio je izgledan over, iako mu je bila treca utakmica u 4 dana. Yoda je upravu, nikakve veze nema to sto je b2b utakmica, ljudi su profesionalci.
By Miki28
Master Yoda wrote:
Miki28 wrote:
Cepaj i srecno

Napisao sam jer je totalna nepoznanica, nigdje ne pise da nece igrati ili da ce igrati i ako igra dal ce to biti 15, 25 ili 30 minuta...
Kao sto sam i rekao, odmah mi je zapao za oko jer sam i ja gledao taj mec koji si pominjao i odmah se sjetio njega ali me buni ova nepoznanica i htio sam samo skrenut paznju na taj podatak a ti si shvatio to kao neko kontriranje tipu!
Na prosli njegov B2B sam uzeo lovu, ovdje u Srbiji bio 10.5 protiv Finiksa i igrao ga minus ali vcrs se jos razmisljam a i kod nas je 9.5 granica! Sacekat neku potvrdu i ako ce igrati 25 min pa to over u fullu...
Nije aba liga ali ima igraca kojima B2B mecevi ne prijaju! Najbolji primjer sinoc Melo...
Drago mi je da te ide, i mene opasno ide zadnje 3 noci pa se nadam da cemo nastavit u istom ritmu da otimamo novce od lopova...

Da dodam ovdje za ovaj post iznad oko Mela! Po cemu je to bio izgledan over ako je dao 17 u 3/4? Pocijepala ih Indijana na proste cinioce i onda opustili odbranu a i Melo znao da ce igrati 3/4 i opustio ruku, imao je cini mi se 5 na poluvremenu! Trebao je jos 8 poena da da u toj 4/4? To je izgledno? Pa sto Porzingis ne predje granicu a igrao skoro cijelu 4/4?
Totalni amaterizam u tom posmatranju, 8 poena za covjeka koji ima problema sa B2B mecevima, vuce povrede i to je izgledno da bi dao? Da ga jebem, onda ne znam koji Nba ja oratim 10 tak godina kad je to tako izgledno...
Ocigledno nisi padao na razne gluposti kad ti fali poen, kos neko duze vrijeme
Last edited by Miki28 on 08 Jan 2017, 17:08, edited 1 time in total.
By Master Yoda
#63409 primjer mela od sinoć je potpuno kriv. eno, cijela moja analiza za melo under se temeljila na nekoliko reportova da će ga knicksi malo pričuvat jer je noć prije igrao 39 minuta. i što se dogodi, melo u prve tri četvrtine odigra 26 od mogućih 36 minuta te zbog sretnog blowouta prosjedi cijelu zadnju četvrtinu. cijela moja analiza i pretpostavka je bila kriva i spasio nas je samo blowout. da je utakmica bila egal vjeruj da bi melo igrao 35+ minuta i otišao u over
By Aleksandar
#63411 Pozdrav nov sam ovde na forumu,vidim da vecina vas tipuje McColuma - pa bih hteo da vam skrenem malo paznju i uputim kako CJ postize poene jer sam ove sezone i prethodne cesto gledao Blejzerse..McColum je igrac koji zavisi od suta ako ga krene ne moze ga ni Jordan zaustaviti to se videlo na par meceva ove sezone npr protiv Indiane u 3 cetvrtini gde je dao 20 poena ili protiv Memfisa gde je dao 37 ako se ne varam....Cj postize poene uglavnom sa poludistance takozvana ,,duga dvojka" onda ume nekad i da se sjuri do kosa na lagano polaganje ili iznudi 2 slobodna bacanja..Takodje zavisi i od raspolozenja Lillarda ako Lillarda krene onda je CJ u drugom planu i uglavnom napadi Portlanda idu na Lillarda,McColum i Lilard se smenjuju na poziciji 1 gde McColum pocinje 2 cetvrtinu i preuzima glavnu ulogu..Jos se Lilard vraca iz povrede i nece forsirati ,pa bi ja veceras preskocio McColuma..Narucito zbog te kosarke koje igra Portland..Pozdrav!!
By pennyHardway
#63413 Master Yoda mozes li malo komentarisati duel Gobert-Gasol.

Vidi svi tipuju ispod Gasola scime se ne bi slozio jer je ovo jako bitna utakmica i igrat ce 40 minuta a znamo kakav je majstor i kako se zna izvuci i pogoditi iz vana.

Curry ispod 28.5 vidim da neko pise da imaju te granice u Srbiji mi je zicer dana. Nema potreba da ovdje forsira a igro je 42 minute prije dvije noci. Poslije sramote protiv Memphisa mislim da ce veceras rano sve rjesiti i onda ce lagano Curry na klupu zadnji QT .Online je Curry svuda 24,5 ili najvise 25.5.