Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Ognjen991
Zuba said
Zna li neko zasto je granica na Deron W. 16.5??? Soccer kladionica. Ovu granicu nije presao ni kada je bio starter, a ne sada kada je na klupi. poslednjih 10ak tekmi nije presao ovu granicu. Zna li neko nesto o ovome, da li poceinje vcrs kao starter???

Po menu value za under, cak i ako pocne kao starter ide na Ronda.
By reuf_ramon
#24625 Neka se neko nadoveze na moje razmisljanje ali ja to ovako vidim,

Nets-Mavericks

Poznato je da KG ne igra b2b utakmice, barem je takva praksa bila, sinoc Deron izasao, napustio susret zbog zadobijene povrede te gledajuci ukupan skor i formu Netsa u dosadasnjoj sezoni u kojoj su na omjeru 16-17 i gdje su dobili svega dvije jake ili jace ekipe do sada, kod kuce Spurse i nedavno na gostovanju Bullse, ostale pobjede su bile protiv realno protivnika ravnih njima ili slabijih od njih.

Dolazi im Dallas pun samopouzdanja i u odlicnoj formi, odlicnoj suterskoj formi (ubacuju najvise poena u cijeloj NBA, prosjecno skoro pa 110 po susretu) sa sirokim rosterom i sa nekoliko odlicnih pojedinaca i mnogo boljem rasplozenju... sve je jednostavno na strani Dallasa.

Dallas bi po svemu ili skoro po svakom parametru trebao odigrat jos jednu u nizu dobru utakmicu.

Objema ekipama je backtoback game, sinoc Joe Johnson npr. igrao 41 minutu, dok su npr. ekipa Dirk, Ellis, Parsons igrali po 25-26 minuta.

Raspon od 4-8 poena razlike za Dallas je jako finih 1,65-2,10 (pa kome god se svidja, -4, ili -6,5 1,98) mislim da vrijedi uzeti.

Ako se neko ne slaze... opominji
By M.Gasol100
#24626 J.Nurkić (7,5) - OVER
Mladi centar Denvera nema mjesto u pocetnoj petorci, ali u zadnje 3 utakmice ima prosjek od čak 23,3 minute po utakmici, i 12,3 poena po utk. Ne vidim razlog zbog kojeg Nurkić i u ovoj utakmici protiv slabašne Minnesote ne bi dobio 20-ak minuta. Večeras definitvno vidim Nurkića u overu. Sretno!
By dadq87
#24627 Iskremo uopce mi se ne sviđa ništa pretjerano za danas, izdvojio bi mozda samo

Young N.(-15,5+)- više (ss), danas crna mamba odmara pa bi to trebalo znacit par suteva vise za younga, jucer je zabio 22koša s tim da je 12 bilo s linije slobodnih bacanja.Uglavnom za tih svojih cca25min nek stavi tricu-dvije ode par puta ode na liniju mislim da bi trebao prebacit tih 15poena.
By nenad88
#24628 Shawn Marion 8,5- over mi se cini kao veoma fin izbor juce je postigao 13. On mi je nekako izgledniji od Tomsona.
By NBAkladionicar
#24629 Howard (17.5)-under

Houston danas ide u goste Chicagu. Howarda danas pod kosem ceka Noah, odlican defenzivac, a prosle godine je pokaza i svoje ofenzivne sposobnosti kada je bilo puno ozlijeda u Chicagu. Noah je prosle godine dobio nagradu za najboljeg obrambenog igraca godine i mogu samo rec da je nije bezveze dobio. Covjek je zvijer u obrani, a Chicago sa centra prima 17.8 poena u prosjeku po cemu su medju boljima u ligi. Howardova forma u zadnjih 6 tekmi je sljedeca: Miamiu 23, New Orleansu 12, Charloteu 11, Washingtonu 13, Spursima 24, Memphisu 6. Iz navedenog se vidi da Howard proigra protiv ekipa sa losijim centrima, ali kad je kontra njega neki ozbiljan centra on lose igra, danas je takva situacija. Zakljucak na kraju: Howard je vrlo dobar igrac, ali ga moram uzet under protiv odlicnih defenzivaca kao sto je Noah.

Rose (17.5)-under

Vec sam par puta pricao o defenzivnim sposobnostima Beverlya. Beverly je odlican defenzivac sto pokazuje podatak da Houston sa PG-a prima u prosjeku 18.6 poena po cemu su 3. najbolji u ligi. Rose dosta forsira sto se moze vidjeti iz zadnjih par utakmica: Bostonu 12 sa sutom 5-18, Denveru 17 sa sutom 7-25, Brooklynu 4 sa sutom 2-15, Indiani 17 sa sutom 5-20, New Orleansu 19 sa sutom 8-18. Cinjeci je da Rose ispucava lopte ko minijak, ali bitno je da puno toga promasi, morat ce se kad tad skulirat i vise se posvetit asistiranju jer ga sut nikako nejde. Ako i danas bude sutirao ko manijak tu je Beverly koji ce ga odlicno cuvat i sutirati ce lopte bezveze. Danas se vraca Butler koji je bio odsutan zbog osobnih problema pa Rose nebi trebao biti nesiguran par.

Slazem se sa Haywardom-over i herojem dana Love-over. 
By BVB
BVB said
Love over 25,5 WWin

Sinoc sam vec pricao o ovome ali evo.

Philadelphia ce nocas u svom Wells Fargo Centru docekati oslabljenu,mnogo oslabljenu ekipu Cleveland Cavaliersa koja ce na ovom mecu nastupiti bez dvije velike zvijezde,Lebron Jamesa i Kyrie Irvinga. Ovakva Cleveland nije nista bolji od svog danasnjeg protivnika,mozda samo za Kevin Love-a.

Kevin Love je jedini nocas ostao da pomogne Cavaliersima da dodju do trijumfa. Love otkako se povrijedio James je postigao 27 poena Charlotteu uz 15 uzetih suteva i 30 poena juce Dallasu uz 21 uzeti sut. U toj utakmici se povrijedio i Irving koji je napustio utakmicu u 3/4 zbog problema sa ledjima i nocas nece biti na raspolaganju Blattu. Love ce sigurno preuzeti na sebe svu odgovornost,granica jeste velika ali sam siguran u 30 suteva od strane Love-a,naravno dosta slobodnih bacanja,ne moze njega Moute cuvati nikako. Love inace ove sezone 17,5 poena ali taj podatak za ovu utakmicu uopste nije bitan,kao ni podatak da Phila prima 20,5 poena sa pozicije PF. Upitni su jos i Dellavedova za Cavse kao i Marion.

Ovo je danas narodni pick i srecno nam svima bilo.

Da dodam jos dvije analize.

New York under 90,5 WWin

Memphis je jedna od najboljih ekipa ove sezone u NBA ligi i takvi docekace u svom FedEx Forumu najlosiju ekipu u NBA ligi po mojoj procjeni,mnogo losiju i od Phile i Lakersa, New York Knickse.

Knicksi i u ovom mecu bez svog najboljeg igraca Carmelo Anthony-a kao i bez jos nekoliko standardnih igraca,Amare,Shumpert,Dalamberta... I kao takvi siguran sa da ne mogu nauditi ekipi Memphisa koja je poznata kao jedna od najboljih odbrambenih ekipa,mozda ne kao prosle sezone ali i dalje je u top5 po tom segmentu.
Memphis dopusta protivnicima 98 poena u prosjkeu po susretu,dok sa druge strane New York prosjecno postize samo 93 ove sezone sto je odmah iznad Phile koja je najlosija i postize 90 poena po susretu.
U poslednje 3 utakmice otkako nema ovih povredjenih igraca New York postize smijesnih 80 poena u prosjeku.

Memphis mislim da nece puno trke traziti u ovoj utakmici,bice to lagani tempo i gdje ce gosti sutirati i promasivati naravno.
Rezultati poslednje 4 utakmice Knicksa:

New York Knicks - Milwaukee Bucks 82 : 95
New York Knicks - Detroit Pistons 81 : 97
Los Angeles Clippers - New York Knicks 99 : 78
Portland Trail Blazers - New York Knicks 101 : 79

Sve je jasno.

Teague under 18,5 WWin

LA Clippersi ce u Staples Centru docekati ekipu Atlanta Hawksa,apsolutni hit ove sezone u NBA ligi. Ocekuje nas jedan sjajan mec u kojem cemo vidjeti dosta zanimljivih duela. Jedan od tih duela sam ja i izabrao.

Jeff Teague,ponajbolji igrac Hawksa ce nocas naspram sebe imati najboljeg odbrambenog igraca na poziciji PG,Cris Paula. Paul sjajno brani svoju poziciju,apsolutno je ravnopravan sa svima,iako je od nekih PG-ova mnogo nizi rastom on to sve brzinom i agresivnoscu nadoknadjuje.
Clippersi dopustaju 18 poena u prosjeku sa ove pozicije,sto je 2 najbolji omjer u ligi odmah iza svojih vecerasnjih protivnika Hawksa.
U ovom mecu vodice se strasna borba u reketu,dosta ce sutirati i jedni i drugi ali sam se odlucio za ovaj under.
Teague postize 17,3 poena ove sezone,u poslednje vrijeme je u dobroj formi,zadnjih 5 utakmica na 21 poen u prosjeku,ali veceras je nesto drugo.
23.12 prosle godine su igrale ove dvije ekipe, kada je u jednoj vrlo efikasnoj utakmici Teague ostao na samo 9 poena. Nista bolje ne ocekujem ni veceras.
By nenad88
M.Gasol100 said
J.Nurkić (7,5) - OVER
Mladi centar Denvera nema mjesto u pocetnoj petorci, ali u zadnje 3 utakmice ima prosjek od čak 23,3 minute po utakmici, i 12,3 poena po utk. Ne vidim razlog zbog kojeg Nurkić i u ovoj utakmici protiv slabašne Minnesote ne bi dobio 20-ak minuta. Večeras definitvno vidim Nurkića u overu. Sretno!

Dobar izbor veruju u mladog Nurkica posto ce izgleda da oteraju Mozgova pa polako uvode u igru njega.
By Ognjen991
#24633 Po meni je Waiters na 12,5 mnogo bolja opcija nego vijati Lovea na ogromnih 26,5 koliko je u ponudi u Srbiji. Od danasnje ponude se slazem sa Teagueom i Davisom underi, jos bi dodao Horforda over 14,5. Ide na Jordana, proslu tekmu mu je dao 20 poena, mislim da i danas moze barem 15. Inace ima ga u nekim kladionicama i na 16,5. Takodje i Williams under 15,5 na 1,95 mi je primamljivo.

Millenium
By nenad88

Ognjen991 said
Po meni je Waiters na 12,5 mnogo bolja opcija nego vijati Lovea na ogromnih 26,5 koliko je u ponudi u Srbiji. Od danasnje ponude se slazem sa Teagueom i Davisom underi, jos bi dodao Horforda over 14,5. Ide na Jordana, proslu tekmu mu je dao 20 poena, mislim da i danas moze barem 15. Inace ima ga u nekim kladionicama i na 16,5. Takodje i Williams under 15,5 na 1,95 mi je primamljivo.

Millenium

Posle onog sinoc meni waiters ne ide ni na najsiri porodicni tiket, dolazice on i over i under al sto gubiti pare na nekonstantnom debilu. Ja sam sacekao 11 sati u kladionici i cim je izasla lista odigrao love po 24,5 sto je odlicno ovo sad vec ne bih igrao mada ce proci.