- 05 Jan 2015, 23:14
BVB said
Love over 25,5 WWin
Sinoc sam vec pricao o ovome ali evo.
Philadelphia ce nocas u svom Wells Fargo Centru docekati oslabljenu,mnogo oslabljenu ekipu Cleveland Cavaliersa koja ce na ovom mecu nastupiti bez dvije velike zvijezde,Lebron Jamesa i Kyrie Irvinga. Ovakva Cleveland nije nista bolji od svog danasnjeg protivnika,mozda samo za Kevin Love-a.
Kevin Love je jedini nocas ostao da pomogne Cavaliersima da dodju do trijumfa. Love otkako se povrijedio James je postigao 27 poena Charlotteu uz 15 uzetih suteva i 30 poena juce Dallasu uz 21 uzeti sut. U toj utakmici se povrijedio i Irving koji je napustio utakmicu u 3/4 zbog problema sa ledjima i nocas nece biti na raspolaganju Blattu. Love ce sigurno preuzeti na sebe svu odgovornost,granica jeste velika ali sam siguran u 30 suteva od strane Love-a,naravno dosta slobodnih bacanja,ne moze njega Moute cuvati nikako. Love inace ove sezone 17,5 poena ali taj podatak za ovu utakmicu uopste nije bitan,kao ni podatak da Phila prima 20,5 poena sa pozicije PF. Upitni su jos i Dellavedova za Cavse kao i Marion.
Ovo je danas narodni pick i srecno nam svima bilo.
Da dodam jos dvije analize.
New York under 90,5 WWin
Memphis je jedna od najboljih ekipa ove sezone u NBA ligi i takvi docekace u svom FedEx Forumu najlosiju ekipu u NBA ligi po mojoj procjeni,mnogo losiju i od Phile i Lakersa, New York Knickse.
Knicksi i u ovom mecu bez svog najboljeg igraca Carmelo Anthony-a kao i bez jos nekoliko standardnih igraca,Amare,Shumpert,Dalamberta... I kao takvi siguran sa da ne mogu nauditi ekipi Memphisa koja je poznata kao jedna od najboljih odbrambenih ekipa,mozda ne kao prosle sezone ali i dalje je u top5 po tom segmentu.
Memphis dopusta protivnicima 98 poena u prosjkeu po susretu,dok sa druge strane New York prosjecno postize samo 93 ove sezone sto je odmah iznad Phile koja je najlosija i postize 90 poena po susretu.
U poslednje 3 utakmice otkako nema ovih povredjenih igraca New York postize smijesnih 80 poena u prosjeku.
Memphis mislim da nece puno trke traziti u ovoj utakmici,bice to lagani tempo i gdje ce gosti sutirati i promasivati naravno.
Rezultati poslednje 4 utakmice Knicksa:
New York Knicks - Milwaukee Bucks 82 : 95
New York Knicks - Detroit Pistons 81 : 97
Los Angeles Clippers - New York Knicks 99 : 78
Portland Trail Blazers - New York Knicks 101 : 79
Sve je jasno.
Teague under 18,5 WWin
LA Clippersi ce u Staples Centru docekati ekipu Atlanta Hawksa,apsolutni hit ove sezone u NBA ligi. Ocekuje nas jedan sjajan mec u kojem cemo vidjeti dosta zanimljivih duela. Jedan od tih duela sam ja i izabrao.
Jeff Teague,ponajbolji igrac Hawksa ce nocas naspram sebe imati najboljeg odbrambenog igraca na poziciji PG,Cris Paula. Paul sjajno brani svoju poziciju,apsolutno je ravnopravan sa svima,iako je od nekih PG-ova mnogo nizi rastom on to sve brzinom i agresivnoscu nadoknadjuje.
Clippersi dopustaju 18 poena u prosjeku sa ove pozicije,sto je 2 najbolji omjer u ligi odmah iza svojih vecerasnjih protivnika Hawksa.
U ovom mecu vodice se strasna borba u reketu,dosta ce sutirati i jedni i drugi ali sam se odlucio za ovaj under.
Teague postize 17,3 poena ove sezone,u poslednje vrijeme je u dobroj formi,zadnjih 5 utakmica na 21 poen u prosjeku,ali veceras je nesto drugo.
23.12 prosle godine su igrale ove dvije ekipe, kada je u jednoj vrlo efikasnoj utakmici Teague ostao na samo 9 poena. Nista bolje ne ocekujem ni veceras.