Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:

FORUM

17
89%
2
11%
By NBA Knight
NBA Knight wrote:Nova NBA tema za 11. mjesec

Nedavno smo na forumu imali dosta veliki napad s lažnim spam registracijama u kojem je napravljeno preko 2000 lažnih računa. Ti računi su onda počeli stavljati pizdarije, linkove, masu postova i svašta nešto po cijelom forumu. Crko sam dok sam to sve počistio. I sami možete vidjeti na forumu "ostatke" napada od nekakvih čudnih imena u vidu zadnje objave na skoro svim temama.

Iz tog razloga su nove registracije trenutno ugašene, ali brzo ću ih opet uključiti kad počistim neke finalne stvari. Pišem ovo jer sam dobio 10-ak mailova s pitanjem kad će opet bit otvorene registracije pa da ljudi znaju.

Ponovo su otvorene registracije na forum. Vidjet ćemo hoće li biti greški opet. Nove korisnike se mora ručno aktivirati tako da treba malo strpljenja da vas netko odobri nakon što se registrirate.

Što se tiče telegram grupe, nisam upoznat s linkom od grupe, niti razlogom selidbe u grupu. Dal je cilj bio neka manja, kompaktnija, možda manje vidljiva zajednica... evo ne znam. Tu i dalje ima posjeta i ljudi dolaze pogledati mišljenja drugih, al nema pisanog sadržaja jer izgleda da se većin najaktivnijhi članova okupila u toj grupi.

Nažalost, treba vidjet što će onda biti s ovom stranicom i dal je više uopće potrebna. Uff koliko godina je prošlo...
By Jeffrey
#202988 Pozdrav,
Evo da se javim radi telegram grupe koju sam ja pokrenuo a razlozi su sljedeci:
1) Telegram I slicne aplikacije su puno brzi nacin komunikacije od foruma
2) Nema na telegramu rasprave na nacionalnoj osnovi, raspravama tko je MVP Jokic ili ne sto se znalo ovdje događati na nekoliko stranica a modelatori spavali, kod nas takvi lete van
3) Nema tipsera gostiju koji samo gledaju prepisuju I ne trude se, svi moraju biti aktivni, I to sa kratkom analizom, ili jos gore da gledaju prodaju dalje takve jake informacije I otvaraju svoj VIP, da se kite sa tuđim perjem, ili da se kontriraju pikovi jer je eto iz nekog INATA , takvi se rjesavamo odmah cim otkrijemo I koji se.tako ponasaju
4) Nema pljuvanja po tipserima kad se padne, I to nakon pika , generali poslije bitke nisu dopusteni sto na.forumu nije bio slucaj
5) primili smo sve stare aktivne tipsere koji su ovdje bili aktivni zadnjih 2-3 godine, ( ps nove ne primamo , ili koji su bili tu clanovi a nisu napisali niti jedan post zadnjih godina) jer klađenje je rudarenje, kopanja informacija ( koje su najjace za pozitivno klađenje) I svatko mora dati svoj doprinos
6) telegram grupa funkcionira odlicno, to mogu potvrditi koji su u grupi, a kroz neko vrijeme doći će to na jos jedan level vise.
Ima jos X problema koji su tu bili ali da se ne gubi vrijeme pisanja stare tipsere koji su bili.aktivni a I jos su uvjek a nisu u grupi mogu uči neka se jave Niliw .
Lijep pozdrav
By Dzejson Statkom
#202989 Ja se licno ne razumem u kosarku i godinama sam dolazio na ovaj forum da pronadjem neki tip za igrace. Procitam analize i odaberem par tipova koji mi imaju najvise smisla i odigram. Jeffrey imam respekt za tebe, ali ovim potezom si odvukao tipstere u svoju licnu grupu i uskratio nas koji se ne razumemo u kosarku da dobijemo neki predlog. Razumem da si hteo da se izbegnu rasprave i kradju tipova za neke vip grupe, ali zar vi strucniji tipsteri ste toliko potrebni jedni drugima ili vise potrebniji nama koji se bas i ne razumemo u NBA?
By Jeffrey
Dzejson Statkom wrote:Ja se licno ne razumem u kosarku i godinama sam dolazio na ovaj forum da pronadjem neki tip za igrace. Procitam analize i odaberem par tipova koji mi imaju najvise smisla i odigram. Jeffrey imam respekt za tebe, ali ovim potezom si odvukao tipstere u svoju licnu grupu i uskratio nas koji se ne razumemo u kosarku da dobijemo neki predlog. Razumem da si hteo da se izbegnu rasprave i kradju tipova za neke vip grupe, ali zar vi strucniji tipsteri ste toliko potrebni jedni drugima ili vise potrebniji nama koji se bas i ne razumemo u NBA?

Nije moja licna grupa, vec grupa svih nas, administratori su decki koji su najjaktivniji, tako da je firma dd, druga stvar ovdje je bila ludnica I to svi znaju.,.nakon padova se pljuvalo po tipserima I bilo je sve manje tipova , a druga stvar lakse baratati telegramom nego forumom. I nisam ja sam tak odlucio vec velika vecina
lp
By Boža
Jeffrey wrote:
Dzejson Statkom wrote:Ja se licno ne razumem u kosarku i godinama sam dolazio na ovaj forum da pronadjem neki tip za igrace. Procitam analize i odaberem par tipova koji mi imaju najvise smisla i odigram. Jeffrey imam respekt za tebe, ali ovim potezom si odvukao tipstere u svoju licnu grupu i uskratio nas koji se ne razumemo u kosarku da dobijemo neki predlog. Razumem da si hteo da se izbegnu rasprave i kradju tipova za neke vip grupe, ali zar vi strucniji tipsteri ste toliko potrebni jedni drugima ili vise potrebniji nama koji se bas i ne razumemo u NBA?

Nije moja licna grupa, vec grupa svih nas, administratori su decki koji su najjaktivniji, tako da je firma dd, druga stvar ovdje je bila ludnica I to svi znaju.,.nakon padova se pljuvalo po tipserima I bilo je sve manje tipova , a druga stvar lakse baratati telegramom nego forumom. I nisam ja sam tak odlucio vec velika vecina
lp

Moze link?
By majmudin
#202994 I sam kazes da je Telegram grupom lakse upravljati, jednostavno tko se ponasa kao odredeni mentoli koji su ovdje bivali na forumu bude blokiran iz grupe i vise mu nema pristupa.
Stvarno steta za nas (a ima nas puno) koji dolazimo maltene svako NBA vece ovdje na forum da bi vidjeli jeste li vas nekoliko pravih tipsera sta je jos ostalo ovdje napisali neku prognozu.
By Darko1987
#202995 @Knight se konačno oglasio pa moram i ja, da vidimo šta nam je činiti sa forumom jer ovo ide ka totalnom gašenju... :cry:

Prvo moram da pomenem telegram grupu, tamo stvari baš dobro funkcionišu, posebno se to odnosi na EU-sekciju, info oko izistanaka i slično baš pravovremen, ima solidan broj prijedloga. Takođe i ostale sportove se prati (fudbal, rukomet, tenis...), ma za svakoga po nešto. Napravljene su 2 grupe, jedna sa prijedlozima uz obrazloženje te druga gdje ide komentarisanje, sugestije, skile tiketa, itd...

Zbog brzine informacija i same reakcije kladionica forum je izgubio svoju primarnu ulogu jer prosto nije moguće ovde nešto postaviti na neki info i da to neko "naplati" jer kladere rade opasno brzo svoj posao. Ipak sam mišljenja da forum može imati opet svoju ulogu i funkciju ali na njemu mora biti bar 10-15 konstantnih članova koji će svojom aktivnošću "pokrenuti" ostatak foruma na "akciju"...

Ja lično nisam aktivan kao ranije sa NBA, ne pratim svaku noć ali i dalje odigram po nešto, više neki triple ili narodnjak i jako bi volio da dođem tu na forum i pročitam nešto što mi je promaklo ili što nisam uzeo uopšte u razmatranje a itekako ima vrijednost za uzeti.

Zanima me kako ostali članovi foruma gledaju na sve ovo, da li mislite da možemo ponovo pokrenuti forum, probati napraviti neku novu priču... Postaviću anketu pa da vidimo kako stoje stvari... :geek: