J.J. Redick (LAC) 16,5 OVER @1,85 Wwin
Prije kratke analize za ovaj moj pick moram samo nakratko da prokomentatišem meč Clippers-a od juče sa oslabljenim Grizzlies-ima, vidim da mnogi cirkuzaju na račun LAC kako su mogli izgubiti od onakvog sastava, ali ako malo bolje pogledate situaciju na tabeli, ovo će biti 80% i play off sudar, Clippers-i su juče namjerno izgubili i po meni napravili pravi potez, jer je Memphis sigurno najslabija ekipa na zapadu koja će igrati play off, jer kad znamo da je Gasol out do kraja sezone, Conley veliko je pitanje kad će se oporaviti, i sa ovim što imaju u rosteru mislim da su najslabiji sigurno. Do kraja im treba još nekih 5-6 trijumfa da osiguraju 5 mjesto, a što se tiče LAC oni su sigurno četvrti i nemaju nikakvih šansi da idu ni gore a ni dole, a uzimajući u obzir da će gotovo sigurno na Memphis u doigravanju to je kao da su prvi jer će imati sigurno najlakšeg protivnika u prvoj rundi doigravanja.
Jedan od razloga za ovo što sam pisao je i moj današnji pick, o kom sam pisao prije 3-4 dana kada su igrali protiv Rockets-a, J.J. Redick, druga napadačka opcija u ovom trenutku juče je u igri proveo samo 24 min iz nepoznatih razloga, a razlog sam vam iznio u prethodnom članku, Clippers-i su juče namjerno izgubili budite sigurni u to. Večeras ipak mislim da Clippers-i idu na trijumf, protivnik New Orleans, ekipa koja je dosta oslabljena, nema najboljih igrača, očekujem jedan jako efikasan meč (210-215 poena) i odlučio sam uzeti Redick-a.
Baš kao što sam pisao i prije nekoliko dana o njemu, igrač koji ako ga pustite zabiće vam 5-6 trica za četvrtinu, a ja mislim da Pelicans-i trenutno nemaju igrača da ga brani. Igra u odličnoj formi, povredom Griffin-a on je dobio više ovlasti u napadu i to koristi, ali po mom skromnom mišljenju J.J. bi trebao da dobija i više lopti jer ipak je riječ o igraču koji ima fantastičan šut i večeras očekujem da će Clippers-i baš njega da forsiraju. Kad pomenuh formu, zanimljivo je da u gostima ima odlične brojke, u zadnja nepuna 3 mjeseca ima 6 under-a i 10 over-a na ovu granicu.
Redick je već 3 puta igrao protiv Pelicans-a, u prva 2 meča je zabio 20 i 26 poena, a u trećem meču je ostao na 11 poena uz očajan šut 2-10, ali treba napomenuti da je u tom meču na njemu bio Evans, po meni najbolji defanzivac u New Orelans-u. Večeras je matchup Douglas, igrač koji je za mene nepoznanica, ali pogledao sam samo zadnja 2 meča u kojima je on bio starter, vs POR - McCollum 30pts, @SAC - Collison 23pts, mislim da je dovoljno.
Očekujem da J.J. u igri bude 30-ak min, 13-14 šuteva, od toga 5-6 trica, uz procente kakve ima u zadnje vrijeme misli da lagano ide preko ovih 16 (u martu Redick ima tricu skoro 48%

Dirk Nowitzki (DAL) 19,5 OVER @1,85 Wwin
Drugi pick, Dirkules, vidim mnogi su ga već pomenuli, a ja ću reći sa razlogom, pa čovjek je kao vino. Pogledao sam kad je zadnji put odigrao slabu tekmu, to je bilo prije mjesec dana, ljudi pun mjesec čovijek nije odigrao loš meč.

EDIT: Evo dok sam pisao analizu izašao info da je Zaza upao u startnu petorku, Dirk ide na četvorku, matchup Vonleh, mislim da je scenario isti...

Thunderrussell wrote:Ajde jos Darko da se oglasi da mogu kucu uplatit i da pratimo
Ahahahahah

Darko svaka cast za analizu nocasnjeg meca Klipersa, itekako ima logike...
Naravno Jrue over
JJ.Redick 17.5 over Darko ovo te moram ispostovati, sve si lepo objasnio, bilo bi nepristojno da ja tu nesto dodajem.

R.Lopez 9.5 over zadnjih 5 tekmi 3 lagana overa, 2 undera. Prvi under protiv GSW-a, blow out bio, igrao samo 14 minuta. Drugi under protiv WASH ostao na granici, a znamo kako oni brane centra. Veceras kuci protiv Sacramenta, kompletni referati su pisani o njihovoj odbrani, sve jasno. Samo da ne udje u problem sa faulovima, a valjda nece.

Aj sve najbolje, srecno ako neko prepise.

ovo pickiram cijelo popodne, a sad još izašla vijest da nema Andersona :
CP3 under 22,5 @1,83 marathon
ma sve je ovdje očito, izgledan BO, bit ce tu zajebancija od strane LAC-a, malo alley upova za Jordana, par maestralnih assista CP3 i minutaza oko 25min i to je under
Ne bih se ja danas zalijetao s overima na LAC, prva petorka bi trebala igrat cca 25min ...