Celticsi su već jednom ove sezone zadovoljni napustili United Centar
Chicago Bullsi (13-10) vratili su se u United Centar nakon kratkog izleta u Memphis gdje su poraženi 80:71. Sama utakmica bila je upravo ono čemu su se mnogi nadali - rat dvije sjajne obrane i playoff atmosfera već u prosincu. Bullsi, koji su prethodno nanizali četiri pobjede u gostima, dobro su počeli i u FedEx Forumu gdje su dobili uvodnih 12 minuta 20:11, no klupa domaćina sjajno reagira i preokreće na 39:34 uoči odlaska na odmor. Ostatak dvoboja momčad Tom Thibodeaua je provela u zaostatku i završila s najmanjim brojem postignutih poena u zadnjih pet sezona.
- Mislim da je druga četvrtina bila problem. Izgubili smo je 28:14 nakon što smo odigrali odlično prvih 12 minuta. Nadskakali su nas i igrali žestoko. Tako oni jednostavno igraju. Izgubili smo previše lopti i upali u rupu iz koje se nismo uspjeli izvući - prokomentirao je trener Tom Thibodeau.
Njegova je momčad iz igre gađala 37,3 posto, ali nije dopustila ni domaćinima ništa bolji učinak (37,5). Problem su bili skokovi kojih su sakupili 12 manje od Grizzliesa (39-51) pa im nije previše pomoglo što su imali tri izgubljene lopte manje (16:19).
Najbolji strijelac Bullsa bio je Carlos Boozer s 16 poena (7/17) uz 13 skokova. Marco Bellineli završio je na 13 koševa, Joakim Noah i Luol Deng pridodali su još 11.
U petorku se vratio Kirk Hinrich nakon što je propustio prethodne dvije utakmice zbog ozljede koljena i završio je na četiri poena (2/8), pet dodavanja uz četiri izgubljene lopte.
- Nisam se osjećao dobro koliko bi želio, ali ipak dovoljno dobro da izađem na teren i igram - rekao je play Bullsa koji je propustio i prvi ovosezonski dvoboj s Celticsima koji su 12. studenog prekinuli pet utakmica dug gubitnički niz u United Centru s 101:95 pobjedom. Rondo je bio upisao 20 poena, deset asistencija, devet skokova i pet ukradenih lopti i pomogao svojoj momčadi da iz igre šutira 50,6 posto. Bullsima nije pomoglo 26 poena i 11 skokova Denga, a solidan je bio i Noah koji je pripomogao s 17 poena i 11 skokova.
Celticsi se nisu dobro proveli na svom proputovanju Texasom. Nakon Houstona poraženi su i ostavljeni ispod 90 poena i u San Antoniju. Priča ponovo slična. Solidno prvo poluvrijeme i bez šansi u drugom. Jedan od ključnih faktora bila su slobodna bacanja. Domaćini su ih izveli 20, Celticsi samo 8.
- Ušli su u posljednju četvrtinu sa samo 6 prekršaja što znači da su strašna obrambena momčad. Od naših 8 bacanja dva su bila zbog tehničkih grešaka. Teško je pobijediti na gostovanju kad protivnik tako ide na liniju bacanja, a vi nikako - komentirao je poslije utakmice Doc Rivers.
Nisu Spursi pogađali samo s linije slobodnih bacanja. Pogodili su i 12 trica uz gotovo 50 posto uspješnosti. Celticsi su s druge strane pogodili samo 6 dalekometnih šuteva. Paul Pirce zabio je 18, jednako kao i Jason Terry kojem ulazak s klupe očito više odgovara. Rajon Rondo još je jendom bio u slabom izdanju. Ostao je na samo 6 poena i 9 asistencija, uz 7 izgubljenih lopti koliko je imao i u prethodnoj utakmici. Napad Celticsa dobro je funkcionirao u prvom dvoboju u Chicagu polovinom studenog kada su postigli 101 poen. Vidjet ćemo hoće li nešto slično uspjeti ponoviti večeras.
Dobra vijest iz Bostona je da Averly Bradley ponovo trenira punim intezitetom. Kad ćemo vidjeti njegov premijerni ovosezonski nastup, još se uvijek ne zna. S obzirom na nekoliko jako dobrih partija prošle sezone, od njega se puno očekuje, međutim Doc Rivers smiruje stvari i kaže kako od Bradleya ne treba očekivati da bude spasitelj, ali će svakako biti koristan. Slično razmišlja i Paul Pierce:
-- Kad u momčadi imate igrača koji ostavlja sve od sebe u obrani, to može biti vrlo inspirativno za ostatak momčadi. Ljudi nisu ni svjesni koliki to utjecaj može imati.
Lakersi su na gostovanju u Philadephiji konacno prikazali jednu odlicnu partiju. Iako su Sixersi bili bez prvog pleja Drua Holidaya prikazali su solidnu partiju međutim Lakersi polako slazu kockice sto bi se reklo i iako bez Gasola i sa losijom odbranom zabiljezili su dosta ubedljivu pobjedu. Kobe je prvi strijelac lige a na zadnjih 7 utakmica je postizao preko 30 poena. Sada im gostuje Charlote koji u zadnjih nekoliko utakmica podsjeca na tim od prosle godine koji je bio ocajan. Lakersi su protiv Sixersi imali prednost na poluvrijemenu od 10 ak poena razllike. Dosta bolje otvaraju mec tj bolje igraju prvo poluvrijeme pa s toga igram da ce ga dobiti sa minimum 7 poena razlike. Vjerujem da ce veceras biti lagana pobeda Lakersa ali Nba ekipe imaju obicaj da se opuste pri velikoj razlici tako da se ipak odlucujem za prvo poluvreme.
kyrie2 said
sta onda kazete za kobea (30,5) manje?
Lako je moguć blow out a onda sam sto posto siguran da kobe nece imati svoju standardnu minutazu te ce uz to uzeti i manje suteva. Jedino me brine da ne krene jako i da ne zabije 15ak koseva u prvoj cetvrtini jer onda moze biti svasta. Ako se mene pita ja bi izmedu overa i undera danas uzeo under ma koliko on bio u dobroj formi. To je moje skromno misljenje.
Cikago-Boston under poene (189).
Dve granitne odbrane,mislim da ce se igrati sahovska partija na obe strane.Cikago po obicaju malo daje i prima koseve,Boston nesto malo vise od cikaga,ali granica je ok pa uzecu under.
Milwokee-Indiana- domacin manje 91,5.
Sta reci,u predvid uzimam slabu formu bukse,i fenomenalna i lepo rasporedena obrana indiane. po meni egal tekma i moguci rezultat recimo 89-86.
Denver Nuggets - San Antonio Spurs-under poene (208) .OK je kad Denver igra recimo s Minesotom,Charlota,Clivlenda,ekipe koji previse ne igraju obranu,nego cilj im je samo napad,ali spurse su nesto drugo,imaju dobar napad ,ali bogami i perfektnu obranu,i mislim da je ova margina ipak poklon.Isto jako sigurno mi je i Denver manje poena.
OT RONDO over 13,5 IRVING over 23,5 CURRY over 20,5
EUSKAL VASQUEZ over 11,5 METTA WORLD PEACE over 12,5 LOVE under 23,5
MEŠTAR10 MILSAP under 15,5 GEE under 12,5 DAVIS under 13,5
PANA H.STATE 1 ATLANTA 2 CLEVELAND 1
KER IRVING over 23,5 WALKER over 17,5 G.STATE over 100,5 CURRY under 21,5 DUNCAN over 16,5
KOKODRIL CLEVELAND-TORONTO over 188,5
WORDS OF MILWAUKEE under 95,5 D.WILLIAMS over 17,5
MATYA ELLIS MIAMI -8,5 H1
BUKEFAL123 JEFFERSON over 17,5 LA LAKERS-CHARLOTTE under 207,5
KRNJA LA over 109,5 BRYANT over 29,5 MIAMI over 103,5
KINDER BRYANT under 30,5 PEKOVIC under 17,5 BEAL over 14,5
NBA MAJSTOR WASHIN-ATLANTA -6,5 H2 DALLAS-PHILADELPHIA 1
NBA KNIGHT DEROZAN under 19,5
VEKI95 LA LAKERS-CHARLOTTE +6,5 H1 1.poluvrijeme
to bi bio pregled dana,tu su navedeni samo parovi za koje ima objašnjenje,neka su detalljna neka su malo kraća ali mislim da je navedeno sve što ima barem neko objašnjenje
nabrajanja nisu uzeta u obzir, ako sam nekog preskočio isprika unaprijed
ujutro ću probati nadopisat rezultate
imamo 33 preporuke
mislim da bi na ovakav ili sličan način bilo dobro vodit evidenciju ,čime bi se vidjelo koga se isplati pratit...