- 31 Jan 2013, 15:48
Memphis se riješava Gay-a radi takse koju bi morali da plate sljedeće sezone na njegov ugovor koji je ogroman,a uz taj imaju još tri velika ugovora Marc Gasol,Zach Randolph i Mike Conley. Gay več godinama ne može da napravi neki iskorak i da postane All Star kalibar igrača,a plata mu je u skladu sa All Star standardima.Marc Gasol i Randolph su All Stari koji su konstanti i zaslužuju svoje plate,sa druge strane za uzvrat je Memphis dobio Princa koji jeste star ali je fenomenalan defnazivac koji će se odlično uklopiti u sistem koji je igrao i u Detroitu 2004 godine kada su osvojili prsten sa dva dominantan visoka igrača ( Ben i Rasheed Wallace) te sa PG koji nije bio kalibra da trpa 25+ po utakmici i naravno sa SG koji je igrao odličnu odbranu i isto tako ubacivao prosjek 15-17 ppg. Ista situacija koju je imao te 2004 u Pistonsima sada ga čeka u Memphisu gdje su vrijednosti timske igre,jake odbrane i utakmica sporog tempa baš ono što treba Princu i generalno sistem u kojem on najbolje funkcioniše.Mislim i usprkos godinama iskustvo i znanje koje donosi sa sobom bit će od velike koristi Memphisu.
Toronto je tražio nekog ko će da dođe u Kanadu i da bude centar njihove marketinške kampanje i ništa više.Gay u takvoj ekipi sa igračima koji sv od reda igraju kao i on tj zdržavaju loptu mnogo,nema protoka lopte,nema odbrane,nema lakih poena i uz njegov generalno loš šut mislim da ne može puno on je tu samo kao atrakcija koja će da prodaje dresove jer niti jedan igrač i sa iole all star potencijala neče ići u Kanadu da igra.Raptorsi imaju prostora što se para tiče pa mogu sebi priuštiti luksuz Rudy Gay-a i njegove astronomske plate.Mislim Gay nije kalibar koji može da preuzme ulogu na sebe da bude franchise player on je samo atrakcija koja zakucaje,zabije 20ppg , prodaje dresove i puni Air Canada Centar i tapka u mjestu što se napredka tiče..
Detroit je generalno trebao več odavno da pošalje ngdje Princa i Jason Maxila pogotovo sa novo generacijom i duom Monroe-Drumond mislim da neki novi vjetrovi pušu u Motor City-u i nadam se pozitivnim promjenama