- 15 Mar 2013, 06:01
SanAnton(h-7,5)-Dallas 2 - 2.00
Ja neću biti tako hrabar pa igrati čisto 2, ni (ki.) a ni x2 zato što ipak očekujem pobjedu Spursa, ali ne očekujem da će biti ovako visoka. Koef 2 na ovakav kontrahendikep moram uzeti, a vjerojatno je uvjetovan najavom da će Leonard i Duncan igrati.
"Teksaški derbi" iako derbije u NBA ligi ne priznajem kao u nogometu, i sve je na strani Spursa. Kvaliteta i tradicija, pobijedili su u zadnja 4 obračuna. O formi bi mogli pričati ali teško da će si Spursi dozvoliti još jednu katastrofu, ali budući da Mavericksi još pokušavaju uhvatiti playoff treba pokušati.
Sve je ove sezone krenulo krivo po Dallas kada su shvatili da će morati dio sezone bez Dirka. O.J. Mayo je vukao nekoliko utakmica ali se onda slomio, vjerojatno pod pritiskom. Povratkom Dirka počeli su igrati bolje, ali daleko od idealnog, daleko je ovo od one šampionske ekipe jer se ipak radi o jeftinoj i na brzinu sklepanoj ekipi veterana sa puno nedefiniranih igrača i njihovih uloga. Za odigrati dobru utakmicu večeras trebat će im nekoliko stvari:
1. Najbolja obrana koju mogu odigrati. Zaustavi Spursima tricu i oduzeto im je pola napada.
2. Nowitzki. Nije više u godinama kada može odigrati punu minutažu, i mlatiti se u post up igri sa centrima, ali šut ga još uvijek nije izdao. Čuvat će ga vjerojatno sporiji Duncan i Splitter koji će morati duboko izlaziti za njim.
3. O.J.Mayo. Vrijeme je da on napokon odigra poštenu utakmicu i u obrani jer ja cijenim njegovu obranu (bez obzira koliko Dallas prima sa SG). On ako pogodi prva dva šuta može ući u opaku seriju.
4. Wright, James, Jones i ostala hrpa prosječnih centara koji večeras trebaju samo jednu stvar napraviti, a to je napadati ofenzivni skok koji je rak rana Spursima. Spursi bi dali guzice za npr Pachuliu ili Biyomba koji će skupiti otpatke.
5. Carter. Prošle godine tek debeljko sa pedigreom i neefikasnim šutom, a ove godine sam se zaljubio u njega, čak i više nego kad je igrao u najboljim danima. Shvatio je da nije sve u šutu, i sada skače, asistira, igra playa, i trenutno mi ga je najveći užitak gledati. Tko nije nek pogleda zadnju protiv Bucksa kada je riješio utakmicu sa 2 trice iz driblinga pred kraj utakmice. Perverzno
Znam da je puno toga ovdje hipotetski i "ako", ali mogu to Mavericksi, tradicije su tu da se ruše, ali i treba hvatati iznenađenja, posebno kad je ovako oskudan dan.