Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By ludaaaak
#2265 WestbrookR(-23,5+)- Pho-Okl 1,85 više

- Sinoc sam ga igrao, katastrofa, sut nikakav ali sve sto je on promasio Durant je nadoknadio. Meni je jako dobar igrac, i nakon jucerasnje utakmice u kojoj je sam svjestan da je bio ocajan, mislim da ce veceras jace i smirenije. Pojest ce Dragica, tako da po meni ide u over.

Gasol M.(-12,5+)- Mem-LAC 1,85 više

- Clipersi su izgubili zadnje 2, i pali su u glavi, Memphis je bolja i kompletnija momcad od njih. Sto se tice Gasola, zadnje 3 utakmice nije presao ovu marginu i konacno on treba proradit, mislim da je puno bolji i kvalitetniji od DeAndre Jordana i to je jedan od razloga zasto da Gasol ide over.

Mayo O.J.(-14,5+)- Dal-Min 1,85 više

- Veceras mi se on cini najsigurnijim parom. Proslu utakmicu je uvalio 11pts u 29min, znamo da to nije njegova minutaza. Igraju protiv Minnesote koja je u gostima losa. Zadnji matchup sa Alexey Shvedom je ubacio 20pts i nevidim razlog zasto bih veceras isao under, puno je bolji igrac od Shveda i mislim da ce veceras lagano over.

Afflalo A.(-18,5+)- Was-Orl 1,85 više

- Za njega nemam sto puno reci. Momak igra jako dobro i u formi je. Proslu utakmicu su pobijedili Cliperse nakon 10 uzastopnih poraza, mislim da je doslo vrijeme da i pocmu pobjedivati. Veceras je vrijeme da se pokazu.

Moj tiket i sretno veceras ;)
By NYK
larsson777 said

Cisto da znate da je i Arena isto izbacila ponude na igrace od pre par dana i oni veze nemaju, kad sam video proslu tekmu Mayo na 19.5, morao sam da uzmem http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif

u HR nazalost nema takvih dezorijentiranih :/ čak što više ponekad su i u dogovoru pa istu ponudu imaju :)
By dr. Igy
#2267 Conley M. (Mem-LA C) - -12.5+ over - Inace zaobilazim ovog igraca u sirokom luku, no veceras spletom okolnosti u obje ekipe imamo izostanke vaznih igraca. Za Memphis nece igrati R.Gay (osobni razlozi) koji uzima 15-20 suteva i uz Z.Randolpha najbolji je igrac ove ekipe. S druge strane C.Paul veceras nece nastupiti za Clipperse (ozljeda), te samim tim Conley ce se manje trositi u defenzivi, a i imat ce laksi matchup protiv E.Bledsoe. U prosjeku uzima 10-15 suteva po utakmici + nekoliko penala, a veceras se nadam da ce uzeti i vise, s obzirom da osim R.Gaya Memphis i nema neko kvalitetno rjesenje na vanjskim pozicijama. Na parketu u prosjeku između 35 i 40 min. Posto ce pod kosevima biti pravi fajt između Griffina i Jordana s jedne te Randolpha i Gasola sa druge strane, ocekujem da ce Conley imati dosta prostora i da ce lako prebaciti ovu marginu.

Jos cu probati:
2934 Pierce P. (Bos-Cha) - -20.5+ uto 01:30 1 1.85
2937 Walker K. (Bos-Cha) - -16.5+ uto 01:30 1 1.85
4308 Cousins D. (Sac-Cle) - -17.5+ uto 04:00 2 1.85

tecaj 11.71
By canca
#2268 Danas igram ovo , analize necu duljiti jer je vecinom sve receno.
M.Gasol over 11,5 - nema Gaya , Randolph ce voditi veliku bitu sa Griffinom tako da ce morati Gasol vise povuci
Dragic under 13,5 - ocekuje ga dvoboj sa Westbrookom koji je prava zivotinja i u obrani i napadu , a Dragic je u slabijoj formi trenutno
Westbrook over 23,5 - sinoc je odigrao jako losu utakmicu sto nismo navikli od njega gledati , danas najvjerovatnije nece biti Ibake pa ce on i Durant morati dodatno povuci
Pekovic over 17,5 - odlicno igra ove sezone , Love je i dalje out tako da ce Pekovic morati preuzeti vise na sebe. Ocekuje ga dvoboj sa Kamanom koji mu odgovara kao protivnik i protiv njega u prosjeku zabija 20 poena
Charlotte under 89,5 - Boston je jedna od najboljih defanzivnih ekipa i zadrzavali su mnogo jace ekipe ispod ove granice tako da ne vidim razloga zasto ne bi i Charlotte koji je jako los
I mislim se jos da li igrati Walkera under 15,5 kojega ocekuje dvoboj sa Rondom koji je odlican defanzivac i Ronda under 13,5 jer ocekujem da ce dosta razigravati veceras , nema potrebe da on forsira veceras protiv ovako slabih ekipa a moguci je i blow out

Neka misljena ? Jos nisam odlucio kako raspodijeliti parove , pa ako ima netko neki savjet dobro bi mi dosao
By MvP39
#2269 Evo moja 2 para:

Washington - Orlando 1 (1,80)
Vidim da forsirate Afflala, ja cu ga u sirokom luku zaobic, ali cu igrat 1 na Wizardse. Zaobic cu Afflala zato sto je Glen Davis upitan, a posto necu bit budan nocas svasta se moze dogodit. Vecinom mi se dogadalo da igrac bude upitan pa da opet nastupi i ode sve u k... A na Wizardse igram jer imaju motiva nakon pobjede nad Atlantom i jos im se vratio Nene, tako da bi moglo biti razbijanja od Walla i Nenea. Ako kojim slucajem nastupi Glen Davis ocekujem da poremeti solidnu igru Orlanda, jer nije bas dobro kada igras po jednom sistemu duze vrijeme i onda dode teski centar koji smeta pod kosem i uzima puno suteva. Ne kazem da je los, ali mislim da ce poremetit igru bude li dugo igrao.

Memphis - LA Clippers 1 (1,75)
Eto bas sam i ja procito ovo sto je NBA Knight stavio, da najvjerovatnije Chris Paul nece igrati veceras. Iako ni za Memphis nece igrat najbolji igrac Peder. Iako me on razocaro svojom igrom ove sezone, ocekivao sam od njega oko 24-25 poena po utakmici, ali on rijetko prelazi tih 20. I mislim da je Paul puno znacajniji za svoju momcad nego Rudy za svoju. Paul zabija 20-ak suteva bas kao i Rudy, ali i razigrava cijelu ekipu i dijeli asistencije ko lud, zato i je playmaker. Dok Rudy tu i tamo ude na prodor ili sutne tricu. Memphis ima super ekipu i bez Pedera, iako ce im sada biti rupa na krilu, ali to nece puno skoditi jer Clippersi nemaju nijedno dobro krilo. Ocekujem da se Gasol i Randolph fokusiraju na Griffina, a Crawforda ce zaustavit Tony Allen i evo Memphisu pobjede. Iako mi se svida vas tip Crawford over, ali nemam ga nigdje za odigrat trenutno.

kvota: 3,15

i evo jos jednog para kojeg niko nije spomenio, a za koji mislim da ce proc: (Goodness stavi ovo kao single u statistici)

Durant K.(-29,5+) vise (1,85)
Durant je prosle 2 tekme presao ovu granicu, a ocekujem da nastavi tu seriju iz istog razloga kao i jucer sto sam naveo. Kopirana analiza od jucer: "Covjek se napokon probudio i Lakersima utrpo 42 poena. Ima najvece ovlasti u ekipi i poteze preko 20 suteva po utakmici. Vjerujem da ce ovo biti napeta utakmica jer je Portland tvrd orah iako nemaju klupu. Sto znaci da ce Durant ostati puno duze na terenu i sutati puno vise da preokrene utakmicu u Oklahominu korist. Jos jedna stvar ide u prilog ovome: Ibaka, koji je poceo zabijat u Oklahomi i krast suteve Durantu, ozljedio je leda na prosloj utakmici i upitan je za veceras. Nadam se da nece nastupiti, te da ce Durant imat vise prostora za prodore. A i ako nastupi ne vjerujem da ce forsirati. Tko zeli nek ceka informaciju hoce li Ibaka zaigrat ili ne." Danas je Ibaka opet upitan te se nadam da nece nastupit. Uz to Oklahoma igra protiv Phoenixa koji nema nikakvog SF-a. Phoenix sa pozicije SF-a prima 20.4 poena po utakmici i 23. su u NBA-u po primljenim poenima s te pozicije, tako da... Samo se nadam da nece biti blow outa, zna Oklahoma zajebat poluvrijeme pa se moraju vracat. Puno puta sam igrao na Oklahomu 1. poluvrijeme ili 1. cetvrtina, i naravno nije mi tip prolazio iako je kvota bila 1,20-1,30. Tako da...

Sretno svima !!!
By Goodness
#2270 evo mojih prognoza za vcs (mislim da je bio red da pogodim :) )
M. Gasol (12,5) više
Afflalo (18,5) više
Dragic (15,5) manje
@6,33

Mayo (14,5) više
Pho - Okc 2
Boston (100,5) under
@4,8

i još se mislim odigrat:
Miami (99,5) under
James (27,5) under
Horford (15,5) više

pa ako moze kratki komentar makar za zadnji listic... hvala
By royalac
#2271 Bit ću kratak za večeras a i inače dok se ne pojavi podforum namijenjen vlastitim temama i analizama.
Ovdje mi djeluje nepregledno.

Chicago - Atlanta - 1
Phoenix - Oklahoma - 2
Dallas - Minnesota - 1
Utah - Miami - 2
Boston - Charlotte - 1

2/10 @ 8,57

Na sitne pare ako prođe, pristojno se može zaraditi.
Svi parovi djeluju kao 'logičan' izbor ali u NBA jedina sigurna stvar je da se ništa nije 100% sigurno :)

Na drugi tiket za takođe sitan ulog bih stavio

Washington - Orlando(192,5) - Over
Boston - Charlotte(189,5) - Under
Chicago - Atlanta(185,5) - Under

na sitan ulog @ 6,33

Na visoki ulog tek 10-20 minuta prije utakmice ili u toku utakmice.

SRETNO.
By kinder
#2272 vraca se glen big baby davis za orlando veceras
upitno je koliku ce minutazu imati i kakav ce mu biti ucinak u napadu, ali cinjenica da ce oduzeti poneki sut ostatku tima samim tim i aflallu.
By soxx
#2273 moze affalo u over i da odigra davis kao sto inace igra al vjerovatno nece dobit mnogo minuta ako dobije uopste koji
By NYK
dr Iggy said

Conley M. (Mem-LA C) - -12.5+ over - Inace zaobilazim ovog igraca u sirokom luku, no veceras spletom okolnosti u obje ekipe imamo izostanke vaznih igraca. Za Memphis nece igrati R.Gay (osobni razlozi) koji uzima 15-20 suteva i uz Z.Randolpha najbolji je igrac ove ekipe. S druge strane C.Paul veceras nece nastupiti za Clipperse (ozljeda), te samim tim Conley ce se manje trositi u defenzivi, a i imat ce laksi matchup protiv E.Bledsoe. U prosjeku uzima 10-15 suteva po utakmici + nekoliko penala, a veceras se nadam da ce uzeti i vise, s obzirom da osim R.Gaya Memphis i nema neko kvalitetno rjesenje na vanjskim pozicijama. Na parketu u prosjeku između 35 i 40 min. Posto ce pod kosevima biti pravi fajt između Griffina i Jordana s jedne te Randolpha i Gasola sa druge strane, ocekujem da ce Conley imati dosta prostora i da ce lako prebaciti ovu marginu.

Jos cu probati:
2934 Pierce P. (Bos-Cha) - -20.5+ uto 01:30 1 1.85
2937 Walker K. (Bos-Cha) - -16.5+ uto 01:30 1 1.85
4308 Cousins D. (Sac-Cle) - -17.5+ uto 04:00 2 1.85

tecaj 11.71

iggy danas pelješiš kladionicu :)