http://content.screencast.com/users/Playmaker/folders/Snagit/media/b5123e47-068f-46bc-8464-8c885cd831d9/03.01.2013-07.25.20.png
Garnett kao i uvijek odlican u obrani, svakako igrač kojeg jako cijenim zbog toga, inace KG-a nebi trebali uzimati u obzir među četvorke jer ove godine igra na poziciji centra.
Ibaka je čisti bloker, highlight's blokade su preuvelicale njegovu obranu jer se muči protiv "floor spacer" četvorki koji šutiraju iz pick&popa i poludistance, no u sustini vrlo dobar.
J.Smith u overallu je vrlo dobar u obrani, no muči se u spot-up kao i Ibaka
Z-Bo je takodjer vrlo dobar defanzivno, odlican u igri 1 na 1, post up-u kao i Pick&Rollu, skocan te izuzetno zahvalan u obrane, na kraju sam dodao i Hibberta kao usporedbu sa Westom da zakljucim ovu raspravu tko je bolji od njih dvojice.
Ono sto sam ja tvrdio je da nema trenutno jače defanzivno četvorke u overallu od Westa, nitko nije više limitirao protivnike nego on, to govori brojka dopustenih PPP(points per play), ali i postotak suta cuvanog igraca(30,2%), i je da je nesto manje izlazio u duele nego Ibaka i Smith, no ne toliko da bi cinilo neku vecu razliku. West je malo undersized, nije toliko skocan, ali zna igrati obranu šta jest jest. To što Indiana malo prima sa slobodnih bacanja na PF poziciji je svakako zasluzna obrana koja ima nizak foul rate te ne dopusta dosta izlazaka na slobodna.