vanjaBL wrote:O tome ja tebi pricam,kakve analize kakve picke materine ako ide ide,ako ne ide jebiga xd
Dobra ti je to teza...ali drzi to za sebe...ima puno neiskusnih ljudi koji ce te ispratit, misleci da faktor srece jedini i presudni...dugorocno...bez suvisle analize i znanja mozes profitirat samo "vikendom".
Isto tako, moze se desiti da ti milion puta zaredom ofulas tog od 65%. To ne znaci da se nisi kladio po logici i matematickim pravilima. Mozes igrat pismo glava gdje su sanse 50-50, i neko ti na glavu ponudi kvotu 1,5. Sad, ti mozes to prihvatit i mozes dobiti tu okladu, al to je jako debilno, jer na 1,5 kod 50-50 ne postoji nikakva vrijednost i dugorocno si u velikom minusu s ovakvim nacinom kladjenja
vanjaBL wrote:Stoji to sve,imam ja znanja i previse sto se tice kladionice milioni odigranih tiketa,sta dobitnih tako i promasenih u zadnjih 15-tak godina..Ovde ima ljudi sto se ozbiljno posvete kosarkasima (odbrane,napadi,izostanci) svaka im cast na tome,ali opet bez te srece nema ni tiketa,zato i pisem postove u ovoj temi "Komentarisanje" i iskljucivo stavim ono sto sam ja odigrao nekad uz koju recenicu nekad bez..Evo recimo veceras Harris 14 za pol. Hardaway 15 nije gotova ni 2/4..I da dodju ova dvojica opet imam Goldena I SAS pobjedu,sto isto ne mora znaciti da ce doci i ako su veliki favoriti al' vidjecemo duga je noc pred nama![]()
Upravo tako brate, tvoje pare tvoj izbor pa padnes padnes, desi se
Ja bi prije batalio kocku nego da mi neki drugi `strucnjaci` sastavljaju tikete za moje pare, kao npr sto su ove razne prevarantske vip grupe, naravno svaki savjet dobrodosao ali je uvijek moja zadnja
Sto bi ovaj jedan rek'o "Meni je kladionica dala mnogo tog u zivotu,cak sam i golfa 2 kupio,dobro imao sam 6icu pre toga pa sam je morao prodati,al' bitno da se pare obrcu" HEHEHE
nbaspecialtips wrote:Sto se tice analiza i tog svega- ako postoji neki dobar razlog za igranje odredjenog igraca, to sigurno znaci da igrac ima za X% vise sanse da predje marginu. Sad mozda ti igras nekog "sigurnjaka" kome su sanse (recimo) 65%. Ako je svaka oklada ista (teoretski, nece se ovo desiti u praksi) sto ti vise igras, bices sve blize 65% prolaska (sa singlovima). To je tkao po zakonu vjerovatnoce...
Isto tako, moze se desiti da ti milion puta zaredom ofulas tog od 65%. To ne znaci da se nisi kladio po logici i matematickim pravilima. Mozes igrat pismo glava gdje su sanse 50-50, i neko ti na glavu ponudi kvotu 1,5. Sad, ti mozes to prihvatit i mozes dobiti tu okladu, al to je jako debilno, jer na 1,5 kod 50-50 ne postoji nikakva vrijednost i dugorocno si u velikom minusu s ovakvim nacinom kladjenja
Moja teza je u cijeloj prici da ako javno predlazes neki tip...moras imat nekakvo uporište...jel to gledanje utakmica, matchup, forma igraca, nekakva tradicija, nebitno...ali covik mora imat nekakvo polazište...bubnit samo danas je KAT over ili under...to je neozibljno. Pogotovo dugorocno gledajuci. I sad kad imas na umu da forum gleda toliko i toliko ljudi....i da ce se primjerice 10% zalipit na to sta si im ostavio neki par i pogodio tri dana za redom...bez ikakvog obrazlozenja...mislim da dugorocno to nema veliku prođu... Ko je mene pratio na forumu...vjerujem da nije puno ljudi...i nadam se da nije...proslu sezonu kad je bilo "tko je tko na forumu" natjecanje...imao sam oko 84-85% uspjesnosti sa oko 20-tak prijedloga...ove sezone sam zaredao sa losim rezultatima cca 35% u 7-8 prijedloga...pa sam stao pisat u analizama...da koga ne obmanem.
Sukus svega, sta zelim rec...je to da se ne valja oslanjat na srecu i da jedino dugorocno se moze profitirat djeljenjem informacija, razgovorom, promisljanjem i znanjem kosarkaske igre...prstohvat srece i prstohvat kladionicarske intuicije.