Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:

isprike ak sam fulo neke grane i stvarno ste svasta analizirali, svaka cast, steta sto ne stane vise

37
19%
19
10%
8
4%
18
9%
19
10%
34
17%
19
10%
13
7%
4
2%
26
13%
By MvP39
#61707 10 tekmi na rasporedu.

U glavnu temu dana (trenutno ovu) idu samo analize od barem nekoliko smislenih recenica i s barem 3 normalna argumenta zasto igrate taj par. Sve osim analiza i korisnih informacija i komentara bit ce prebaceno u drugu temu (temu za komentiranje i listice).

Postove u stilu:
Lopez +
Irving +
Thomas+
.
.
.
cemo automatski brisat ako se nalaze u glavnoj temi.

@pajche, @TamoNekiLik : Vas dvojica pisite svoje analize u temu za komentiranje jer te dvije recenice sto se nalaze uz vase parove nisu dovoljne i uopce ne iznose nekakve argumente, samo osjecaj. Ili krenite pisat analize s vise argumenata.
By Doktor Tricas
#61710 ODMA GLAVA RADI.Ovako nakon susreta cavsa i gswa intervjuirani su igraci i steph nije bio zadovoljan sto je uzeo samo 11 suteva i vjerovatno i ostatak tima shvaca da tako nemoze dalje.Danas igraju protiv toronta i preko lowrya ce curry utrpat preko 30 vcrs najvjerovatnije.Ja mislim da je ovo dovoljan razlog za odigrat igraca kao sto je curry protiv toronta i lowrya na kojeg ide vise.
By LeagueCapper
#61716 Lowry ima najveći upside u late game-u, izuzetno šuterski raspoložen ove sezone, konstantno odličan u poslednje vreme. Usage mu je došao do 27%. Povoljan match-up za Toronto (projektovani na 4.2 poseda više od proseka), solidan direktni match-up (GSW 14.ti u branjenju PG, Curry dozvoljava 0.78 poena više od projektovanog).

I apsolutno fantastičan protiv GSW...
Image
By Nepodnosljivi1988
#61722 D. COUSINS OVER 30,5

Dakle veceras se sastaju Portland i Sacramento, moj izbor prva zvijezda Sacramenta Cousins. Mislim da je vise svima poznato kako Portland brani reket i da su najlosiji u ligi po tome. Sacramento se nalazi na iznenadjujuce 8-oj poziciji koja vodi u play-off mada do toga ima jos mnogo. Medjutim poceli su da igraju sve bolje a najvece zasluge naravno ima DeMarcus. Lilard je pod znakom pitanja za veceras i ako ne nastupi sigurno ce Sacramento imati sansu da upravo uzme pobjedu ekipi koja im je za "petama" . Odigrali su nedavno utakmicu ove dvije ekipe i vidjeno je 247 poena prije samo 7 dana. Cousins je izdominirao sa nevjerovatnih 55 poena. Ne ocekujem ga na toliko veceras, ipak se Gay vratio, Lawson igra sve bolje, ali siguran sam da zeli da proba da iznese taj play-off na svojim ledjima i da ce se oko njega i u ovoj utakmici sve vrtjeti. Granica je korektna i vidim ga na 25 suteva sigurno veceras i da nastavi sa sjajnim partijama. Jos jedan mali razlog je naravno sto je motivisan protiv Portlanda zbog Meyersa Leonarda i njihovog "peckanja" .
By boogie
#61725 Pozdrav, evo čitam već neko vrijeme forum i uzimam ono što mi se sviđa, pa ajde da sam probam ja nekome pomoći. :mrgreen:

D. Cousins 30,5 više

Mislim da će ovo danas svi igrat, nema tu ni puno filozofiranja. Možda zvuči nevjerojatno ali Kingsi su trenutno u playoffu, mislim da će rođo dat sve od sebe da ih tamo i zadrži (samo kolike su mu sanse), a u direktnoj borbi za playoff s njima je i Portland. Znamo kako oni (ne)igraju obranu, uvjek puno poena padne, pogotovo sto se tice branjena Centra, onog panja Plumleeja da i ne spominjem. Jest vratio se Gay, ali kako citam i dalje ima problema s kukom, i boogie ima najlaksi matchup, prosli put im je natocio 55. Ako ga ne izbace ne vidim ga ispod 33-34 poena.

D.Rose 17,5 više

Igram ovog čovjeka vise vec neko vrijeme i nikad ne iznevjeri. Rose igra sve bolje i bolje, u 12. mjesecu biljezi: 24,20, 10 (mislim da se ozljedio u ovoj),25,24,19,25...sve to u 52% suta iz igre. Tekma protiv atlante i crnog svabe, njihova obrana PG pozicije nije bas zavidna, medu najlosijih 5 u NBA-u, primaju skoro 25 poena s te pozicije. Mislim da ce roseovo podizanje forme (a postao i je agresivniji, vise ne uzima toliko jump suteva, sada vise ide prema obrucu) i atlantina obrana PG pozicije rezultirati overom.

Također mi se svida curry vise, kako je vec neko spomenuo, steph se zalio da uzima premalo suteva, pa bi mogao malo vise silovati, s i ne vidim neki lagani blowout protiv toronta
Last edited by boogie on 28 Dec 2016, 13:32, edited 1 time in total.
By Thunderrussell
#61727 Dragić jučer nije ni igrao na kraju,pa eto,ostala kv1,ali danas imam jedan prijedlog koji se mora odigrat,jednostavno mora :D

M.Kidd-Gilchrist 9,5 Više @ 1,85

Germania / HL

Znači više faktora za ovaj tip ide u prilog a jedan od glavnih je izostanak Bellinelija,i tu bi MKG trebao najviše profitirat,i igrat minimum 30ak minuta,i ako uzmemo u obzir minutažu-granicu,granica ispada smiješna.

Marco Belinelli (left ankle) has been ruled out for Wednesday's game against the Magic.
This will be Belinelli's second straight game on the sidelines, and there's a good chance he'll miss more than a few games with this injury. Jeremy Lamb could pick up some extra minutes in Belinelli's absence, but Michael Kidd-Gilchrist is the true primary beneficiary here

Znači Belinelli ne igra zadnje 2 utakmice,i tu je MKG igrao po 33 i 35 min i zabijao po 12 poena.U utakmicama u kojima je MKG igrao blizu 30 ili više minuta,prelazio je ovu granicu 12 puta,a takvih utakmica je bilo 18,znaci vise nego dobar ucinak.

Igraju protiv Orlanda,i MKG im je ove sezone već uvaljao 16,iskreno nisam gledao tekmu,nisam vidio tko ga je čuvao,ali vjv će to bit Gordon.Ljudi su govorili da ima potencijala momak,kako u obrani tako i u napadu,ali ja ne vidim od njega ništa u niti jednom smjeru.jedino što ga krasi je,to što je ko fol neka atleta,skočan je i brz i sve to, ali nema košarkaškog IQa nikakvog,i mislim da ovih 9,5 poena nebi trebao biti problem. :mrgreen:

kasnije još nešto,dobra ponuda!
By J-Rich
#61728 Fine granice u Wwin-u, pa da probamo da ih iskoristimo na vreme:

Gibson 10.5 over

Ocekivao sam granicu od bar 12.5 poena pa je ova ponuda od 2 poena manje od Gibsonovog proseka izuzetno primamljiva.Taj igra konstantno dobro ove sezone, srazmerno svojim mogucnostima.Retko kad meceve zavrsava sa jednocifrenim ucinkom, konkretno ovog meseca svega 2 puta - u BO od Milwaukee-ja i u porazu od Portlanda gde su Butler i Wade uzeli gotovo polovinu suteva Chicaga.Gibson je u prvom duelu ovih ekipa ubacio 14 poena i pored toga sto je njegov tim zavrsio posao jos u prvom poluvremenu.Vecerasnji mec ne bi trebalo puno da se razlikuje od proslog, Bullsi ce imati vrlo tezak zadatak da zadrze mesto u PO zoni i ovakve prepreke za njih ne bi trebalo da predstavljaju problem.Brooklyn lose brani skoro sve pozicije a pogotovu od 3 do 5.Ako Gibson uzme svojih standardnih 10-13 suteva, uz 50% ubacenih koliko on cesto i ima i uz koje slobodno bacanje, ovu marginu moze da prebaci do 4. cetvrtine.

Beal 21.5 over

Deset dana nakon bolnog poraza, Wash ima priliku da se revansira Indiani.Young je pogodio za +2 na 4sec pre kraja, a Beal je promasio sut za pobedu.Istina, imao je manje od sekunde za sut, da je umesto njega bio Dusan Kecman, to bi mozda i bila pobeda Wizardsa.Sta je bilo - bilo je, nocas je payback time.Beal je taj mec zavrsio sa 22 poena i pored ocajnog suta za 3 (3-11).Nema sumnje da ce Bradley i nocas uzeti tonu suteva, dobrim delom i napaljen zbog promasaja u prethodnom mecu.Izbegavam da igram igrace koje cuva Teague, pa mi Beal po ovoj margini predstavlja neki value.

Jokic 12.5 over

O Dzokeru ne treba trositi puno reci, vec je sve receno a i vidjeno.Odusevljava svojom kosarkaskom inteligencijom i nije cudo sto ga mnogi porede sa legendarnim Divcem.Uz Burtona i Chandlera, Jokic je po meni najbolji igrac u ovom raspalom Denveru.Sticajem nekih okolnosti, taj raspali Denver je dosao u situaciju da se bori za playoff, sto se bas i ne moze reci za njihove vecerasnje protivnike.Iako je jos rano, tesko je predpostaviti da Minnesota moze da napravi bum i da trojac(LaVine, Wiggins, KAT) moze da izdrzi u ovom tempu.No, da se mi vratimo na Nikolu.Njegov ovosezonski prosek je tu negde na zadatoj granici, a do sada je vec upisao 8 meceva sa dabl-dabl ucinkom.Ono sto plasi Malone-a, a i mene, su Nikolini problemi sa faulovima, pa zato ovaj tip i uzimam sa odredjenom dozom opreza.Ukoliko ga Towns ne napuni brzo licnim greskama, mislim da Jocker nece imati problema da prebaci ovu granicu.
By Nepodnosljivi1988
#61733 A. Drummond OVER 13,5

Evo po meni jos jednog jako dobrog tipa za veceras. Duel izmedju Detroita i Milwaukee-ija. Ovako, Detroit trenutno ima 15 pobjeda, jednu vise od Milwaukee-ija ali i 4 utakmice vise su odigrali. Jako bitna utakmica za njih veceras, moraju poceti mnogo bolje da igraju ako misle ove godine do play-offa. Ja sam izabrao Drummonda jer mu je zaista niska granica. Njegov prosjek zadnjih 10 utakmica je upravo ova granica 13,5 poena po mecu. Mislim da se samo ceka kad ce poceti da pruza proslogodisnje partije. Veceras evo prilike, nece imati tezak match-up i ocekujem bar nekih 12-13 lopti na njega uz 7-8 bacanja(valjda pogodi 3 od toga). U ovoj sezoni su se vec jednom sastali, Andre je ubacio 20 poena, tako da ja mislim da bi morao prebaciti ovu granicu veceras. Ocekujem ga na bar 16 poena.
By Master Yoda
#61734 Bledsoe under 21,5 1,70

Ne vidim njega blizu 20 a kamoli preko 21,5. Spursi u gostima, utakmica koja će bit riješena do poluvremena i vjerujem u sličan scenarij kao protiv Rocketsa kad je skoro cijelo drugo poluvrijeme igrala druga ekipa phoenixa zbog blowouta. Igrali su prije 10-ak dana kad je Bledsoe zabio 14 poena uz šut 5/14.

Towns over 21,5 1,85

Čim vidim Denvera uvijek tražim protivničke centre ili krilne centre. Idealna utakmica za Townsa da odere nekih 25-30 poena. Denver koliko god ima ofanzivnog talenta u reketu, toliko pušta u defanzivi reketa a Towns je već duže vremena na razini da zapravo nije ni bitno s kim igra jer je momak nezaustavljiv. Samo da se sačuva faulova i ovo bi mora bit lagan over bez obzira na njegove lošije partije u gostima ove sezone.

McCollum over 23,5 1,70

Lillard jučer nije trenirao i male su šanse da zaigra. Čak i da zaigra ja bi opet igrao McColluma koji ove sezone Kingsima zabija 36 i 31 sa Lillardom na parketu. Ovih 23,5 je definitivno premalo s obzirom na okolnosti, čak ga se može opalit i 25,5 over ali naravno za manji ulog. Blowouta se ne bojim jer Kingsi nisu ništa posebno da mogu uništit domaćina koji je čak sa Torontom igrao egal bez Lillarda

Sva 3 para iz SS-a, ulog 600 kn

Sretno svima
By JJ Redick
#61739 Za večeras od mene 2 vrlo izgledna para:

DeRozan 24,5 više 1,85 Wwin
-Jedan od najboljih scorera u ligi i najbolji igrač Toronta. DeRozan je upao u losu seriju te je u zadnje 3 utakmice zabilježio 20, 15 i 24 poena, ali to ne treba zabrinjavati jer je uzeo 20, 22 i 24 suta. Prije toga je zabilježio 6 overa u 7 mečeva.Danasnji čuvar mu je Klay koji igra solidnu obranu, ali DeMar će sigurno uzeti 20+ šuteva i siguran sam da će izboriti dosta slobodnih koje odlično izvodi. Ne očekujem BO jer je Toronto dobra ekipa i ovdje očekujem DeRozana na 38+ minuta i 30+ koševa. Njegova zamjena Ross ima problema sa ozljedom lijeve ruke. Iako bi trebao nastupit, mislim da ga neće previše forsirati.

Batum 17,5 više 1,85 Wwin
-ovdje ću ukratko. Batum igra u posljednje vrijeme odlično, u zadnjih 6 ima 5 overa i 1 under redom je davao 24, 20, 23, 7, 22 i 20 poena. Osim forme najveći razlog ovog tipa je taj što Bellineli ne igra pa će samim time Batum provesti više minuta na terenu. U zadnje 3 je igrao 37, 40 i 37 minuta kada također nije bilo Bellinelija koji je njegova prva zamjena. Ima dosta bacanja koja savršeno izvodi i iz svega navedenog Batum ide na 20+ bez problema.

Sretno