Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By MvP39
#1678 Molim vas analizu za Bryanta veceras. Neznam sta da igram, mislio sam over jer onako losu vecer nece ponoviti, bojim se samo da Lakersi ne ponove onakvu igru od jucer i da ne daju Bryantu loptu. I jos nesta, admine stavi neku analizu svi te cekaju :D

Evo po meni najsigurnija 4 para:

DeRozan D.(-18,5+) više
DeRozan se aktivirao prije malo vise od tjedan dana i zaredao 3 overa. Nakon toga je isao 2 under, ja mislim da ce sad opet ic preko jer se mora aktivirat ako misli svojoj ekipi doneti pobjedu. Iako Lowry sve vise suta ja mislim da ce i DeRozan morat potec. Iz razloga sto Raptorsima ne fale samo vec duze vrijeme ozljedeni Bargnani i Valanciunas, nego su za veceras upitni Kleiza, Ross i Gray. Od te 3 cak 2 igraju na mjestu DeRozana sto znaci da ce on dobiti puno vise minuta. Bez obzira kakva je obrana Phile na ovoj poziciji, ja mislim da DeRozan ovo veceras prelazi.

San Antonio(h-13,5) - LA Lakers 1
San Antonio je jednostavno unistavo dok nije naletio na sreckovice Hornetse. Veceras igraju protiv desetkovanih Lakersa koji nemogu dobiti nikoga u takvom sastavu. Jucer ih je islo, sve im je skoro ulazilo, ali opet su izgubili od Houstona sa 13 razlike. Ako ponove onakvu igru od jucer izgubit ce sa 20 razlike od Spursa. Jucer su Artest i Nash silovali sut, Artest je igrao ledima i to jako lose, tesko da ce bolje proc protiv Spursa. Nash je baco neke fadeaway suteve i imo je dosta srece, sto znaci da ce pokraj Parkera jos gore proc. Bryant nije dobio lopte, a ako veceras dobije loptu on ce silovat, zabit 40 poena, ostatak ekipe 40 i izgubit ce hladno. Cak i drugi sastav Spursa ce ih razbiti, pogotovo ako ih krenu trice, sto nije bio slucaj protiv Hornetsa.

Duncan T.(-16,5+) više
Ovo mi je zicer veceri. Bas zato sto zadnje 3 tekme nije presao ovu granicu ocekujem da danas prede. Najveci razlog zasto igram over je taj sto ce ga cuvat Sacre. Jucer je netko stavio video gdje on svrsava na svaki kos koji Lakersi zabiju dok je on na klupi. On je igrac slican White Mambi, odnosno Brian Scalabrineu. Vjerovatno ce Duncan igrati 20-25 minuta i onda izaci van zbog prevelike razlike. Ali sigurno ce mu to biti dovoljno da opali 15 suteva, zabije pola i dobije par bacanja protiv glupog Sacrea.

Denver(h-11,5) - Orlando 1
Orlando je odigrao odlicnu utakmicu protiv Toronta, ali su svejedno izgubili nakon produzetaka. Kolko znam u NBA-u ko odigra dobru utakmicu jedan dan, sljedeci dan ce odigrat prelose, i obrnuto. Vec sam hvalio Denver kako imaju siroku klupu i odlicne igrace. Koji god sastav igrao oni ce razbijati. Najbolja timska ekipa u NBA-u trenutno. Uvjeren sam da danas dobivaju, i vjerujem da ce to bit sa 12+ razlike. Iako je Orlando nesto slicno zeni u pms-u, stalno mijenja raspolozenje, naprave probleme Miamiju i Chicagu, a od Toronta izgube sa 35 razlike, i onda nakon tjedan dana od istog tog Toronta izgube nakon produzetaka. Nadam se da danas nece imat sutersku vecer i da ce se Iggy pobrinit za Afflala. Vjerovatno cu uz to jos igrati Afflalo A.(-19,5+) manje.
By NBA Knight
#1681 Afflalo 19,5 under - neki će mu pogledati zadnjih par utakmica i reć da sam lud. Ali stvari stoje ovako, svatko od nas ko prati NBA ligu ima svoja osobna mišljenja o određenim igračima, tako ja imam o Afflalu. Njagovi fanovi nemojte se ljutiti ali za za njega mislim da je on igrač za 13-14 koševa otprilike. Njegova sreća ja ove sezone što igra u Orlandu koji ne samo da ima lošu momčad nego već jako dugo ima i probleme sa ozljedama.

Orlando danas gostuje kod Denvera koji je poznat kao jedan od najboljih domaćina lige (omjer 11-2) i mislim da bi ova utakmica trebala biti jednosmjerna. Očekujem da Denver limitira Orlandov napad i lagano uzme ovu pobjedu. Tu naravno postoji mogućnost da Afflalo zbog toga prosjedi određeni dio utakmice, ali treba spomenuti i da ga čuva Iguodala što je još jedan pozitivan prilog ovom tipu. Ove sezone je već jednom igrao protiv Denvera i zabio je 7 koševa (Iggy ponekad radi čuda kod prosječnih igrača)

E sad, dal Afflalo dobro igra zadnje vrijeme? Igra! Ali nemojte zaboraviti ni to da je u 2 od zadnje 4 nastupa sudjelovao u utakmicama s produžecima i tu je imao vrlo velike brojke. I druge dvije su bile prilično guste i u njima je dobro igrao. Danas očekujem slabiji njegov nastup i slabiji nastup cijelog tima, laganu utakmicu za Denver i igram da Afflalo zabija manje od 20.
By soxx
#1683 Igrao sam
Duncan16,5 over
Jefferson 16,5 over
Boozer 16,5 over
westbrook 22,5 over

Na 1. pogled prva dva su mi sigurna.. boozer valjda nastavi sa dobrom serijom.. a westbrook je na redu da ode u over :D
Nista specijalno iz zajebancije igram
By kami
#1684 (19.5)MIL - Ellis M.
Tip:VIŠE
(16.5)CHI - Boozer C.
(16.5)SAN - Duncan T.
(33.5)LAL - Bryant K.
Tip:MANJE

monta lagan matchup protiv belinelija koji i nije bas poznat po svojim defanzivnim igrama tako da ocekujem da monta ovo lagano prede...boozera bi bio grijeh ne odigrat ,covjek zadnje 3 utakmice isao preko 20 pa mu ovo ne bi trebao bit problem....ako duncan dobije vecu minutazu a trebao bi da hoce jedonstavno mora ic u over....kobe : nadam se da ce imat slicnu noc kao sinoc http://nbaknights.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif
By royalac
#1685 Charlotte - Utah - 198.5 UNDER

Prije dvije noći odigrah under na utakmicu Utah - Dallas i poprilično lagano je prošao. Utah je stigla do 100 poena ali je Dallas ostao limitiran na 94. Od Utah-e za večeras očekujem manji broj poena, eventualno opet da ponove minimalan trocifren broj.
Igraju po meni, protiv slabijeg protivnika nego je to bio Dallas ALI igraju na gostovanju, mada je i Dallas u strašnoj, i dalje ih smatram daleko boljima od Bobcatsa.
Charlotte u prosjeku kod kuće postiže 97.8 poena a Utah u gostima 95.9 (ako sam dobro izvukao brojke mada njih stavljam samo radi onog statističkog dijela, inače se ne oslanjam na te brojke).
U principu, večeras očekujem zalaganje na obje strane ali ne i magičnu, trocifrenu efikasnost obje strane.
Bobcatsi su odigrali posljednje dvije utakmice u overima, jednu nakon overtimea a drugu u smiješno efikasnoj utakmici protiv Clevelanda gdje praktično niti jedna strana nije igrala odbranu, igralo se doslovno za koš više. Bio sam zaprepašten efikasnošću na toj utakmici ali gledajući je, sve više sam shvatao zašto su to zapravo nižerazredne momčadi. O njihovim odbranama ne vrijedi bilo šta govoriti a obzirom da bi večeras Utah mogla prolongirati vrijeme ispucavanja šuteva kako svojih tako i onih upućenih od strane Bobcatsa, (da bude preko 18 sec po napadu u prosjeku, računajući ofanzivne skokove), očekujem da na ovoj utakmici bez ikakvih problema prođe UNDER.
Uz to, na neki način, moglo bi se jednostavno odigrati i na pobjedu gostiju (Utah) ali o tome će možda neko drugi dati više informacija, ja se večeras oslanjam na ovo što sam napisao i ne očekujem neriješen rezultat i mogući overtime.

Možda premalo konkretnih informacija i razloga je napisano u o ovom kratkom textu ali mislim da je i više nego dovoljno da ovaj par prođe. Nadam se samo da neće započeti prvom četvrtinom sa po 30 poena, to bi moglo maximalno otvoriti utakmicu a znamo da u takvim, na obje strane se omake i zanemari odbrana.

Sretno.
By sephiroth88
NBA Knight said

Afflalo 19,5 under - neki će mu pogledati zadnjih par utakmica i reć da sam lud. Ali stvari stoje ovako, svatko od nas ko prati NBA ligu ima svoja osobna mišljenja o određenim igračima, tako ja imam o Afflalu. Njagovi fanovi nemojte se ljutiti ali za za njega mislim da je on igrač za 13-14 koševa otprilike. Njegova sreća ja ove sezone što igra u Orlandu koji ne samo da ima lošu momčad nego već jako dugo ima i probleme sa ozljedama.

Orlando danas gostuje kod Denvera koji je poznat kao jedan od najboljih domaćina lige (omjer 11-2) i mislim da bi ova utakmica trebala biti jednosmjerna. Očekujem da Denver limitira Orlandov napad i lagano uzme ovu pobjedu. Tu naravno postoji mogućnost da Afflalo zbog toga prosjedi određeni dio utakmice, ali treba spomenuti i da ga čuva Iguodala što je još jedan pozitivan prilog ovom tipu. Ove sezone je već jednom igrao protiv Denvera i zabio je 7 koševa (Iggy ponekad radi čuda kod prosječnih igrača)

E sad, dal Afflalo dobro igra zadnje vrijeme? Igra! Ali nemojte zaboraviti ni to da je u 2 od zadnje 4 nastupa sudjelovao u utakmicama s produžecima i tu je imao vrlo velike brojke. I druge dvije su bile prilično guste i u njima je dobro igrao. Danas očekujem slabiji njegov nastup i slabiji nastup cijelog tima, laganu utakmicu za Denver i igram da Afflalo zabija manje od 20.

Mislim da ti ovo nije pametno, ukoliko misliš samo to opalit na listić za neke ozbiljnije pare. Afflalo je igrač za 13-14 koševa kad bi igrao 32-33 minute, a ne 40 kolko trenutno igra. I, naravno, kad bi Orlando imao više od četiri napadačke opcije. A osim njega, limitiranog Reddicka, još limitiranijeg Vučevića i male trbušaste vijetnamske svinje Nelsona, tamo zbilja nema ko zabijat koševe i trošit lopte. Zato i lik, praktički, igra cijelu utakmicu.

A Iguodalu kao nekog top perimitar defendera, više nema smisla komentirat. Imalo je dok je igrao u momčadi podređenoj defenzivi. Ove sezone to mu nije zadatak i stoga i većinu vremena zuji kao uškopljeni magarac.

Uostalom, za 40 minuta na parketu, u današnjem NBA-u, kad je obrana za većinu momčadi postala kandinskijeva apstrakcija, i Forest Gump bi za 40 minuta na parketu opalio 6-7 trica i imao minimalno double double. Avoid!