Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
User avatar
By Miki28
#153459 Zadnji dan regularne sezone, na programu 15 utakmica. Poznati su svi ucesnici plejofa ali borba za pozicije i dalke traje :D
Mnogo kalkulacija je u igri.

Na istoku borba NY Knicksa i Atlante oko toga ko ce imati prednost domaceg parketa u 1 rundi.
Was-Cha direktni duel koji odlucuje o pozicijama, pobjednik tog duela ide na 8 mjesto i duel sa Bostonom ali i 2 prilike da izbori plejof ( moze i izgubiti u duelu sa Bostonom ali ima jos jednu priliku da izbori plejof u duelu sa boljim iz keca 9 i 10 plasiranog ). Gubitnik pada na 10 mjesto i potrebne su mu 2 pobjede u playinu da izbori plejof.

Na zapadu je jos komplikovanija prica. Jedini sigurni u pozicijama su Juta, Finiks, Dalas i San Antonio.
Portland -Denver direktni duel koji odlucuje o pozicijama. Pobjeda Denvera i Portland zavisi od Lejkersa ( ukoliko Portland izgubi a Lejkersi dobiju Lejkersi su 6ti a Portland ide u playin, Denver je 3 ).
Pobjeda Portlanda znaci da su oni sigurno 6ti i cekaju rasplet meca Okc-Klipani ( poraz Klipana u tom duelu znaci da ce Klipani biti 4ti a u slucaju pobjede Klipana i poraza Denvera, zakazuje se duel Klipani-Portland u 1 rundi ).
U slucaju istog skora tiebreak ima Denver kao i Portland.

Takodje je neizvjesno da li ce GS ili Memfis uzeti to 8 mjesto, njihov direktni duel to odlucuje. Ista prica kao i u duelu Was-Cha.