- 20 Apr 2022, 15:38
01:00h Bruce Brown (BKN Nets) Rebounds 6.5 under @1.76 bet365 / 2 units ❌
Nakon čudesne Game 1 ja vjerujem da nas i večeras čeka strašna tekma, sigurno najzanimljivija serija u prvoj rundi. Bruce u toj prvoj tekmi potpuno marginizovan, ni jedna kolona nije bila popunjena kako on to zna.
Nema udvajanja na KD-u nema ni poena za BB, sam on ni ne pokušava nešto u napadu. Što se tiče asistencija ni tu se nije mnogo proslavio, imao je 2 tačna dodavanja, lopta u napadu je jako rijetko kod njega bila, ne vjerujem da će se tu nešto puno i večesras mijenjati.
Što se tiče skokova samo jednu loptu je uhvatio, u većini situacija on je zadužen da “ganja” udarni dvojac Brown&Tatum i bio je jako daleko od defanzivnog skoka. I večeras njega čeka ista uloga, znači defanziva i ćoškarenje.
Bitna je i činjenica da Brooklyn kompletan meč igra sa peticom (Drummond&Claxton) koji su pokupili skoro trećinu skokova kod Nets-a.
Očekujem i večeras jedan izuzetno zanimljiv meč, borba za svaku loptu, svaki posjed, BB će realno imati najteži zadatak defanzivno, ne isključujem scenario sa brzim faulovima. Kao primarni defanzivac na rođaku iz Kelta ili Tatum-u on je jako daleko od defanzivnog skoka jer je ili na ruci pomenutom dvojcu ili ih prati na prodoru, te eventualne promašaje uglavnom kupi centar ili KD.
Ima mi vrijednost i poene al’ vidim da je drastičan pad kvote na over pa se nadam da će granica izaći na 12.5 što je svakako bolje nego ovih 11.5. Skokovi su mi must bet!