Nogomet, tenis, hokej, rukomet itd.
By JohnnyNoCash
#191578 SUTRA NAM POČINJE JEDINI GS NA ŠLJACI.

Vjerujem da će biti dosta zanimljivo, pogotovo što nema Nadala koji je ovaj turnir osvojio nevjerovatnih 14 puta. Od 2005 ovaj turnir ne računajući Nadala, osvojio je Federer 2009, Wawrinka 2015, Đoković 2016 i 2021. Da li ćemo vidjeti novog šampiona??? :geek: :geek:

Sretno svima, bit će u prvom kolu odmah odličnih parova :)

Image
By JohnnyNoCash
#191579 Zhang - Lajović 4+ seta 1.55

Ukratko obojica dobri na zemlji. Duci digao formu sa osvojenom titulom u BL. Nakon toga blagi pad, ali je to sve bila priprema za veliko takmičenje. Zhang također u Madridu pokazao zašto mu je zemlja najdraža podloga, zato ja ovdje sa 4+ seta.

Vavassori - Kecamanović 4+ seta 1.55

Približno uvijek slične kvote budu, pa sam napisao odokativno 1.55. Talijan prošao kvalifikacije, dosta nezgodan. Kecmanović od Srbijanskih tenisera po meni najviše potencijala ima (ne računajući Novaka), ali nikako da to naplati, nema konstante, inače mi se jako sviđa kako igra, i arsenal njegovih udaraca te bez obzira što je u lošoj formi, postavljen je kao favorit, ali ne mislim da će ovo biti lagan meč ni za jednog od dvojice igrača.

Van Assche - Cecchinato 2 2.00

Igram odmah na pobjedu marka jer je izuzetno dobra kvota. Francuz je doista dobar čelendžer igrač, briljira na slabijim turnirima, kao i na onim koji se igraju na tvrdoj podlozi u Francuskoj, barem statistika govori da tu bilježi najbolje uspjehe. Čekinato je već iskusniji teniser. Zadnje tri godine je prolazio prvo kolo, čak je igrao i kvalifikacije i tu prolazio dok je Luca ispadao u kvalifikacijama oba puta kad je nastupao (zadnje dvije godine), i to odmah prvo kolo kvalifikacija. Nekako mi Talijanu više leže uslovi, kvalitetom tenisa su tu negdje, ali vjerujem da bi u nekom trenutku meča iskustvo trebalo da presudi.

Shelton Sonego 38.5+ 1.83 bet365

Možete probati i 4+ seta svakako, ali ja ću ovdje gemove zbog kvalitete oba tenisera na servisu pogotovo mladog Sheltona. Ne vjerujem da će Sonego ovdje lako da dođe do pobjede, ako uopšte i dođe. Shelton zna dosta griješiti, može se reći da mu je ovo prva prava godina profesionalnog tenisa, jer je do sada njegova karijera se uglavnom svodila na slabije turnire koje je istina osvajao. Mora negdje iskočiti, taj talenat koji je očit da urodi plodom, i ja zaista vjerujem pošto je skupio već nešto iskustva sa AO, kao i turnira od početka godine da može pošteno namučiti Sonega.

Pouille - Rodionov 1 1.60 bet365

Sukob iskustva odmah u prvom kolu. Zanimljivo oba igrača su igrali kvale, pratio sam baš iskusnog Puja od početka kvalifikacija i to treće kolo gdje je baš dobio Rodionova i plasirao je u glavni žrijeb. Sudbina je takva da će se opet sresti u prvom kolu, Austrijanac će svakako imati šanse za revanš, a gledajući taj prošli meč Rodionov je ušao konkretnije, stabilnije ali je Francuska publika malo pomogla domaćem iskusnijem igraču koji je ubjedljivo sa 6-0 u trećem setu slavio. Ja vjerujem da opet Pouille dobija, ispoštovao me je već jednom prije 2 dana, pa zašto ne i opet. Vidio se opet taj kvalitet, iskustvo da je na strani Francuza, domaća publika koja nekad zna da pogura u pozitivnim smjeru svog igrača, tako da moram opet tipovati pobjedu. Moguće da je ovo jedno od posljednjih GS Lucasa u karijeri, tako da mislim da može ovdje dati maksimum i dogurati makar do drugog kola.

Bublik - Zeppieri 38.5+ 1.90

Minus paru je što je Bublik nestabilan igrač pa je tako protiv Girona u Ženevi prije par dana izgubio prvi set sa nulom, krofna što bi se reklo. Zeppier je samo jednom nastupio ovdje i to prošle godine kad je identično slavio u kvalifikacijama bez izgubljenog seta a onda 'naletio' na Huberta Hurkacza koji ga je dobio sa 3-0. Bublik ne briljira ovdje, jednom je samo gubio u prvoj rudni dok je druga dva puta završavao u drugom kolu. Jeste doduše za protivnika tad imao Medvedeva, Sonega i zadnje godine Kecmanovića, ali vjerujem da oba igrača imaju kvalitet da uzmu minimalno set, što bi nadam se trebalo biti dovoljno da pređu ukupni over gemova. Rekao bih također da mi je Talijan blagi favorit, više zbog neozbiljnosti Bublika kojeg baš pretjerano ne tangira ovaj dio sezone.
By Rudy5
#191661 Sonego-Shelton 1 1.4 ✅
Tsitsipas-Vesely(9.5) h2 1.65✅
Rublev-Đere 1 1.3 ✅

Premier 3.00✅

Shelton je vrlo neiskusan za nešto ovakvo ,prvi put na RG,ima svega par odigranih turnira na sljaci koja mu je najslabija podloga a s druge strane Sonego odličan na zemlji,veliki favorit,nemam veliku dilemu ko ovo nosi

Vesely je bio van terena više od pola god,to je jedini razlog ovakvo koef na grka ..Čeh je znao igrati neke legendarne mečeve na GS,jedan od najboljih juniora u svoje vrijeme,osvajač juniorskog GS,veliki potencijal ali ti problemi s kilažom ga muce .Grk standardno dobar na RG jedan od favorita za titulu ali je prevelik hendikep ako uzmemo u obzir njegov retern a Vesely je dobar na svom servisu,ne vidim nikako pobjedu veću od 9 razlike

Rublev dobar ove sez,osvojio masters na njegovoj omiljenoj sljaci,u dobroj formi stiže na RG i ako se često zna pogubiti s obzirom na njegov stil igre mislim da pobjeda neće doći u pitanje jer se ipak igra na 3 dobivena.Đere je nezgodan protivnik za 1 kolo ,na zemlji je najbolji ali ne vidim tu neke veće probleme za Rubleva
By malsha9323
#191714 @Johnny, @Rudy :geek:

Ne vidim sta mogu ljosnuti ovde :lol: :lol:
Narodni:

Nakashima 4-5 ✅
Zapata 1 ❌
Varillas 4-5 ✅
FAA 1, ❌
Etcheverry 4-5 VOID
RBA 1 ✅
Tiafoe 2 ✅
Lehecka 4-5✅

Fils-Fokina singlovi nizi stake

4-5 ✅
34.5 over✅

Ovo mi je potpuni debakl, Fils domaci teniser uzeo Lyon, jeste pola bez borbe, ali trebalo je i dobiti finale kontra dobrog sljakasa. Fokina, to je onaj biser sto ispusti 6 mec lopti u TB pa posle izgubio, negde kada sam gledao, teska promaja, moze ovaj valjda set nabosti, ako ne i dva. E sada da dobije 3.50 kv, nisu kladze sisale vesla :D

Vi ste vise u materiji, igram da smirim zivce pred NBA, par pitanja:

Jel Zapata Miralles vuce neku ozbiljnu povredu, vidim da je predao u Rimu, 1.75 na pobedu protiv Svarcmana koji je prosao svoj zenit, a ovaj igra jebe mame na sjlaci, nesrecno izgubio od Medvedeva na nekom turniru kada sam gledao.

Ozer Alijazim 1.45, jel tolika lajsna da ne moze ugaziti onog zabarskog dripca, taj mu da igraju pred koza nostrom ne bi uzeo set, cudno mi sto ima uopste kvote, sta je tu po sredi? :lol:

Vecite nedoumice sa tenisom :D
By Rudy5
#191718 Nema Zapata nikakvu povredu,on to tako svako malo napravi,švarc je loš vrlo ,vjerojatno će ga Zapata dobit ali evo počeo je maloprije .
By Rudy5
#191719 Auger imao neku povredu,slabo igrao na sljaci,vraća se u formu,zemlja mu je najslabija podloga ,tu je najviše ranjiv,često se muci u 1 kolu GSa a Fognini je na zalasku karijere,ne znam šta bih mislio o tom paru ,dobra kvota 4+ setova
Fokina je protiv Rubleva imao 5 vezanih meč lopti kad je napravio duplu na set loptu Rubleva pa ovaj skicao kad da je osvojio GS ali to je bilo na betonu,dobar igrač skroz na sljaci Fokina,luđak totalni,ima sve udarce ali nikad se on ne igra u 1kolu ,sličan lik poput Nalbandiana

Coric Coria (9.5) h2 1.45 ✅
Lajovic Zhang (36.5) više 1.8 ➖

Teško Corkalo bilo koga može dobit 10 razlike na Gsu,vjerojatnije je da će izgubit nego dobit 10 razlike. Duci i kinez ideala za over ,di će bit ako tu neće
By Rovinjez
#191723 Danas probam ovako, sve iz bet365

Dva meca gdje vidim veliku borbu i tesko da to netko rijesi u 3 seta

Mededovic vs Giron 4+ setova (1,44)✅
Altmaier vs Huesler 4+ setova (1,50)❌

Dubl @1,87

Jelena Ostapenko 3+ double faults (1,30)
Veronika Kudermetova 2+ double fts. (1,44)

Jako agresivno obje serviraju i to obicno kao posljedicu nosi i duple greske, definitivno duple i asevi ce biti nesto sto cu koristiti kroz turnir
By JohnnyNoCash
#191735 Jebiga malsha, nisam stvarno ranije vidio da si pisao :roll: ako ces onako za singla, zhang lajovic over mi je najbolji par danas. Ovo ostalo se slažem, al ida ne budem sad general poslije bitke, Felix je igrač trenutka, kao što se i vidi iz priloženog....
By Teo
#191737 Alcaraz- Cobolli 27,5 under 1,90 Maxbet✅

Ovo cu probati samo da pogledam najveceg favoriti uz Novaka na otvaranju RG.Sa razlogom dobija velike pohvale za svoju igru i mislim da mladom zabaru nece dozvoliti preko devet gemova.Za one koji zele malo sigurniju varijantu neka odigraju na 28,5 po kvoti 1,7.Istina da je imao malo duzu pauzu posle onog iznenadjujuceg poraza od Madjara na startu Rima ali mislim da to nece mnogo uticati na njegovu igru.