Nogomet, tenis, hokej, rukomet itd.
By Jeffrey
Jeffrey wrote:Đoković- Tsitsipas tip over 37,5 gemova bet
- vjerujem da ide ovo u 4 seta najmanje a onda i prolaz ove margine. Nole po svemu osvaja ali vjerujem da neće biti baš 3:0

Lost, dobio Nole to 3:0 svaka čast, čestitam Djokoviću velikom gospodinu :)
By yoldza
JohnnyNoCash wrote:Djokovic osvaja AO 1.90

Počinje nam glavni ždrijeb u ponedjeljak, a ja ću ukratko par crta ono što mi se sviđa. Iako je Đoković u Adelaideu u tom finalu osjetio blagu nelagodu, izjavio je kako je dobro i kako će biti sprema za AO. Projektovani put za njegovo osvajanje je
1. Carballes Baena,
2. Delline,
3. Dimitrov,
4. Busta,
5. Kyrgios,
6. Ruud i
7. Nadal.
To je trenutno napravljeno po rankingu, ma da ja prvi kao fan Nadala ne vjerujem da će Rafa doći do finala, postavljen je za 5. ili 6. favorita za osvajanje, kvota 17, što dovoljno govori. Čovjek jeste osvojio prošle sezone AO preokretom nad Daniilom i onih nevjerovatnih 2-0 u setovima, ali mislim da je Nole na ovoj podlozi ipak dimenzija više. Osim što ide po 10. titulu ovdje, imperativ je naravno da se izjednači po broju GS, sa Nadalom, tako da kad se sve sabere i oduzme, može jedino Cicipas da bude nezgodan ali ne prije finala, jer su na suprotnim stranama ždrijeba.

Svaka cast
By Teo
#179077 Novak je najveci svih vremena vec odavno, bar sto se tice tenisa jer na njegovom nivo niko nikada nije igrao.Za mene od osvajanja RG 2016.Sada je sve to i brojevima potvrdio i ako su ga na sve nacine sprecavali.Od onog USO-a i sramotnog izbacivanja kada je bio apsolutni favorit sa 1,70 kvotom za osvajanje pa do prosle godine i nemogucnosti igranja.
Ukoliko ostane zdrav apsolutni je favorit na Vimbldonu i tu ne bi trebao imati problema a favorit je i na ostala dva.Na RG ce biti najneizvjesnije Rafa,Alkaraz i Novak a sto se tice Njujorka tu je nastup jos upitan ali nadam se da ce mu dozvoliti i da nisu toliko maloumni.U tom slucaju prvi favorit, ali ne tako izrazit kao sto je slucaj na travi.
By SergioRodriguez
Teo wrote:Novak je najveci svih vremena vec odavno, bar sto se tice tenisa jer na njegovom nivo niko nikada nije igrao.Za mene od osvajanja RG 2016.Sada je sve to i brojevima potvrdio i ako su ga na sve nacine sprecavali.Od onog USO-a i sramotnog izbacivanja kada je bio apsolutni favorit sa 1,70 kvotom za osvajanje pa do prosle godine i nemogucnosti igranja.
Ukoliko ostane zdrav apsolutni je favorit na Vimbldonu i tu ne bi trebao imati problema a favorit je i na ostala dva.Na RG ce biti najneizvjesnije Rafa,Alkaraz i Novak a sto se tice Njujorka tu je nastup jos upitan ali nadam se da ce mu dozvoliti i da nisu toliko maloumni.U tom slucaju prvi favorit, ali ne tako izrazit kao sto je slucaj na travi.

Jako volim Novaka i smatram da je prije svega ljudina a onda doktor tenisa ali se moram referirat na sramotnu odluku da ga izbace sa US opena kad je pogodio sutkinju lopticom? U takvoj situaciji mora ici diskvalifikacija za njega ili bilo koga drugog. Njegov je posao da pazi sto radi i tu nema price. Puno je sramotnija zabrana da igra AO jer se nije cijepio ali i to je prica za sebe

Sto se najboljeg ikad tice vise strana ima dosta argumenata. Za mene osobno Nole ili Nadal , pricekajmo da zavrse karijere pa ce biti lakse o tome pricati
By Teo
#179079 Bio je nesrecan slucaj, nije imao namjeru da je pogodi, ne mozes zbog toga izbaciti prvog igraca na svijetu ali dobro.Mislim da se te godine prvi put igralo u Sinsinatiju bez linijskih sudija i tu se tehnologija odlicno pokazala a onda iz nekog razloga to ne primjene na USO i desi se sta se desi.Mogu prihvatiti da jos nije rijeseno izmedju Novaka i Rafe i da njegovi fanovi i dalje imaju argumente ali mislim da ce se i te dileme otkloniti do kraja ove godine.