- 16 Apr 2021, 13:25
Tipovi su isključivo za narodni listić,znači prolaz 50/50
Boavista - Ferreira 1 2.50 SS
Dok se klubovi iz Lisabona bore za naslov praka i Evropu iduče godine (Sporting i Benfica), klubovi iz Porta imaju različitu priču.Porto je u igri za naslov prvaka,a nes(p)retno je ispao od Chelsea u LP,Boavista se bori za ostanak. Od 9 do 18 mjesta smjestilo se 10 ekipa gdje je razlika između 9plasiranog Portimonensesa i 18plasiranog Nacionala tek 8 bodova. Do kraja je ostalo još 8.kola tako da je svaki bod bitan,naročito onaj na domačem terenu, a Boavista je trenutno 15. u sredini tog bodovnog razmaka.Ferreira je treutno na 5.mjestu i konkurira za tu novu Euroconfernce ligu iduče sezone. Ima 10 bodova manje od 4.Brage,ali i 9 više od 6.Guimaraesa. Boavista zadnjih 5 tekmi ima 2-1-2,dok Ferreira ima 2-0-3. Prva tekma na Ferreirinom terenu završila je 1-1,a H2H na Boavistinom terenu je 1-2-0. Tekma može otiči na obje strane,ali s obzirom na formu i činjenici da je ovo itekako bitna tekma Boavisti u borbi za ostanak,ja se nadam pobjedi domačina pa makar i rezultatom 1-0.
Graz (-1.5) - Barnbach 1 2.25 SS
Štajerski derbi u koji ekipe ulaze u različitom raspoloženju. Graz je prošlo kolo visokim porazom kod kuče od Bregenza izgubio svaku šansu za doigravanje,i morati će u ono za ostanak u ligi.Barnbach je pak teškom pobjedom doma kontra Linza 28-27 osigurao 1/4 finale play-offa,iako se još ne zna tko će biti broj 1 i protivnik na kraju. Poraz Graza od Bregenza rezultirao je otkazom treneru Maglinskasu,tako da će pomočni trener Goran Pajičić voditi ekipu kontra Barnbacha danas. Vijest koja kaže da trener "nije uspio doprijeti do svih igrača u svlačionici,te je zato "odstupio" govori sama za sebe". Graz je krenuo u ovo doigravanje sa 2 pobjede,da bi ih 3 poraza za redom dovela u ovu situaciju a sve je "puklo" u svlačionici nakon poraza upravo kod Barnbacha 33-32. Po svemu bi Barnbach trebao biti favorit danas,ali po meni nije tako.Barnbach je sigurno 8.na kraju,ne može prestiči Bregenz,a zadnju tekmu je igrao prije 2 dana,i to tu teško izvojevanu pobjedu kontra Linza.Hutecek, Wiesbauer i Cehte su sigurno out za goste,a postoji mogučnost da trener odmori još neke igrače danas. Promjena trenera,naročito ako igrači nisu zadovoljni bivšim,često zna donjeti pozitivan šok ekipi.Radi se o derbiju pa če zasigurno domačin pokušati makar uzvratiti Barnbachu za taj poraz a ja ču probati i pobjedom domačina sa 2 razlike,te to vezati sa Boavistom za narodni listić.
Od kakti ziher parova danas (mada meni nijedan nije za jači ulog)
Lille - Marseille 1 1.75
PSG je 3 boda iza Lillea i stalno radi pritisak.Lille sve prepreke do sada uspješno prolazi,ali ja sve čekam da jednom kiksaju,makar i sa X-om. Ne znači da hoče,mogu dobiti i 5-0 ovu tekmu,ali meni ipak nije "ziher".
Farense - Sporting 2 1.55
Ista stvar kao i sa Lilleom,s tim da je Sporting kiksao zadnje 2 tekme i odigrao 2 remija, a prošlo kolo im je Famalicao uzeo bod doma. Oni imaju još uvijek 6 bodova ispred Porta i 9 ispred Benfice,ali još 1 ili 2 kiksa do kraja i biti će i drugo mjesto upitno na kraju.S obzirom na nestalnost forme ni oni mi nisu "ziher" danas,još čak i manje nego što je Lille,iako i tu može biti 5-0 za goste.
Tirol - Aon Fivers 2 1.65
Aon Fivers su po imenima meni najjača ekipa 1.Austrijske rukometne lige. Očekivano su na broju 1.ali s obzirom na kiks u zadnje 2 utakmice,a uz poraz danas kod Tirola,na kraju bi mogli biti i broj 4. Aon Fivers 19,Hard i Krems 18 (sutra igraju međusobno),te Tirol 17 nam govori da se prije zadnja 4 kola još uvijek ništa ne zna o poretku.Ono što je Fiverse najviše poremetilo u zadnjih mjesec dana je naravno - Covid 19. Već su otputovali na uzvrat 1/8 finala EHF kupa kontra Fuchsea kad su saznali da je jedan test došao pozitivan i svi su se morali vratiti nazad i u karantenu.Odmah su nakon izlaska iz karantene,bez treninga,odigrali tekmu doma kontra Harda (pisao tada KH na Hard) te izgubili. Sljedeče kolu su dobili slabog Ferlacha u gostima,da bi ih prošlo kolo dobio i Krems na njihovom parketu.Po meni su ušli u ritam treninga te je vrijeme da dobiju jednog od konkurenata i zato 2,ali isto na narodni.
Last edited by kokolo50 on 16 Apr 2021, 13:37, edited 4 times in total.