Ne znam kad sam ga gledao u ovskvom izdanju na tvrdoj podlozi,sve u svemu proslo je godina i godina,covjek ima odgovor na svaki udarac.
Imam osjecaj da odem u rjecnik vidjet definiciju tenisa pisalo bi rafael nadal haha.
Berdih je uzeo mini brejk u tom mecu poveo 4 3 i onda izgubio oba svoja servisa to samo govori o njegovoj mentalnoj snazi,nije bilo nikakve sanse da berdih dobije taj mec i da je uzeo taj 3 set opet bi ga nadal razvalio u cetvrtom ne bi sigurno bilo nikakvog maratona jer nije rafa od onih igraca koji padnu nakon izgubljenog seta
Djokovic nadal finale gotovo sigurno
Puj jeste odigrao dobar turnir al treba jos dosta rada da bi mogao oznojiti novaka
Nadal bi protiv bilo kog drugog igraca bio apsolutni favorit za titulu,osim protiv novaka tu bi djokovic trebalo da ima malu prednost
Nadal je do finala bukvalno pregazio sve protivnike,po rezultatima mu je dakvort u prvom kolu pruzio najbolji otpor al to je bio prvi mec i nije bio na ovom sad nivou
Djokovic isto izgleda dominantno al ima velike padove u igri,protiv sapovalova gubi dva servisa u nizu,protiv medvedeva je tek 3 i 4 set odigrao dobro,to mu se ne smije desavati ako prodje u finale protiv ovakvog nadala
- Djokovic je sedmi put usao u SF AO
- ucinak u prethodnih sest? 6 titula!
Strasan je Rafa, 50-50 finale pod pretpostavkom da Djokovic dobije Pulija.