- 28 Mar 2022, 12:05
Novi dan idemo u nove pobjede
Korda - Kecmanović 21.5 + 1.65Korda je domaći teniser koji nije loše krenuo ovu sezonu na tvrdoj podlozi, imao je odlične partije u Australiji, a sve dobre igre je zamalo krunisao kad je bio nadomak pobjede protiv Nadala u IW. Imao je korda dva brejka prednosti u zadnjem setu i bio pred najvećom pobjedom karijere ali onda slijedi "choke" momenat. Ni prvi ni posljednji koji se prepao imena Nadal, a koliko je to ime veliko govori činjenica da je prije 2 dana bio u identičnoj situaciji protiv Ramosa, gubio je sa 1-0 u setovima, i u TB drugog seta bilo je 5-2 za Ramosa, samo dva poena su Španca vodila dalje, ali je Korda odličnim udarcima okrenuo potpuno meč u svoju korist i na kraju slavio pred svojom publikom. Moram reći da je publika standardno američka izuzetno nekorektna bila, pa su na udarce Ramosa uzvikivali out, iako to nije bio slučaj, ali sve u svemu Korda je zaslužio da prođe dalje.
Kecmanović polako ali nenametljivo pravi svoje najbolje rezultate, od kako je objavio suradnju sa Nalbaldianom prošle godine u Februaru, tako ovaj momak pruža sve bolje partije. To se posebno može primjetiti ove godine gdje je upravo na ovoj Američkoj turneji izgubio od Fritza, kasnijeg pobjednika turnira u tri tijesna seta. Da bi ovdje u Miami bez izgubljenog seta slavio protiv Socka i Felixa. Sock je imao prednost od 4-1 u prvom setu, ali je na kraju Miomir uspio da preokene i slavi u TB, dok Felix nije imao šanse obzirom da je i on u nešto lošijoj formi trenutno.
Priznajem Kecmanović mi je bliže pobjedi, igra bolje, pa sam se dugo dvoumio šta izabrati od dva tipa, ali vjerujem da Korda ovdje može uzeti najmanje jedan set, jer posjeduje kvalitet, kako na servisu, tako sa osnovne linije da zaprijeti Kecmanoviću. Miomir barem koliko sam ga gledao i protiv Berretinija, Fritza, Čilića, kao i sad protiv Felixa, zna dosta da bude pasivan u izmjenama i da čeka greške protivnika, pravi jako mali broj neiznuđenih pogrešaka, ali zato pravi i jako mali broj winnera. Korda je ove godine i kad je gubio, uzimao barem jedan set protivniku, dok je Kecmanović i protiv Zanšulpa i protiv Socka prelazio granicu gemova iako je bilo 2:0 za Miomira. Jedini meč kad nije prešao bio je ovaj posljednji protiv Felixa koji je odigrao baš loše.