- 10 Jan 2023, 15:43
Hvala..
Shelton Halys 9.5+ 1.set 1.50 ❌
Kad sam ugledao kvotu, iznenadio sam se iskreno, ja ne bih dao više od 1.3, ako i toliko. Ko ne voli ove granice prvog seta, može slobodno probati TB u meču, ili over gemova ukupni meč... (1.64 unibet kvota)
Moram priznati da mi je srce zaigralo kad sam vidio gore navedeni par, Ben Shelton mlađahni amerikanac kojeg sam upratio prošle godine kad je u finalu svog prvog čelendžera na konopcima imao Safiulina ali je mladost i neiskustvo presudilo. Znao sam da će napredovati, jer ima izuzetan servis, tipično američki stil igre, 193cm visok, odličan forhend, i nevjerovatno pokretan za tu visinu što ga čini izuzetno opasnim kako sa osnovne linije tako i prema naprijed. Nakon tog poraza, do tada i najvećeg meča u karijeri, Ben je vezao tri čelendžera u svojoj zemlji, nanizao je 15 pobjeda zaredom, a padali su dosta ozbiljni čelendžer igrači poput Holta, Eubanksa, Vukića, Kovačevića, Coucada itd... Najdraža podloga mu je tvrda, a pazite sad ovo, u dvorani prošle godine je imao 24/2, godinu prije 6/2, što ga stavlja na ukupni 30/4. To nije iznenađenje, jer obično tad njegov servis još više dolazi do izražaja, loptice lete nevjerovatnom brzinom, i sa pristojnim ubačajem prvog servisa, pa ne mora on biti ni tako snažan, poen već visi u zraku. U slučaju da protivnik vrati lopticu, obično su se samo odbile od reket, koje bi i ja lično mogao završavati..
Halys je prekaljeni francuz, kako sam govorio jučer o Barreru, njegovom sunarodnjaku, i Quentin je među top 5 čelendžer igrača, koji je najopasniji na tvrdoj podlozi, a u dvorani još više. 6 godina stariji od Bena, 191 cm i visok, koji je kao i Ben osvojio tri čelendžer turnira, Pau, Ismaing (Njemačka), i Lille. Dva u Francuskoj, jedan u Njemačkoj, od toga taj Ismaing sam gledao, dvorana, razmjene su bile najviše 5 udaraca, ako i toliko, te su gemovi zaista bili brzinski. Također igrač koji je u prošloj godini imao zavidnih 37 pobjeda i 10 poraza u dvorani, govori dovoljno kako mu odgovaraju ti uvjeti.
Iznova spominjem dvoranu, jer se Auckland igra u dvorani, pisao sam već da je podloga nevjerovatno brza, a ove dvije mašine za asove i servis winnere bi morali svaki da isporuče po 15 asova minimalno i ja ne vidim kako mogu da ne odigraju minimalno jedan TB.
Halys je zaista naumučio Đokovića u Adelaidu, odigravši dva TB, protiv vjerovatno najboljeg reterna svih vremena, dok je Shelton protiv Duckwortha izgubio 63 76.
U Aucklandu prvo kolo Ben protiv Baeza odličnih 28/34 osvojenih poena na prvi servis i 12/17 na drugi, dok je Halys rutinski riješio Molcana sa 20 ispaljenih asova i 94% učinkom na prvi servis. Očekujem i nadam se da obojica mogu ponoviti takve učinke, uvjeti su idealni, kvalitetni su teniseri, podloga je prebrza i vjerujem da nas očekuje zanimljiv meč
Last edited by JohnnyNoCash on 11 Jan 2023, 12:31, edited 1 time in total.