Nogomet, tenis, hokej, rukomet itd.
By SergioRodriguez
SergioRodriguez wrote:Mektic/Pavic-McLachlan/Nishikori 1 1.35
09:15 Bjornsen 2.5 vise 1.85
12:30 Figueras 3.5 vise 1.85

WIN

Mektic/Pavic laganih 2:0
Figuras taman 4 uz 3 promasaja sto je puno za pivota
Bjornsen nazalost storno, nije igrao dok je njegova zamjena Gulliksen dao 4 gola a Joendal s druge strane 6 komada. Na dobrom smo tragu bili da Argentinci pustaju na krila ali nazalost Berge odlucio dati postedu Bjornsenu...

Za sada odlicno prvenstvo sto se igraca tice
By ottorinator
#155012 Svaka čast za Figuerasa, ispratio sam 2 puta i uredno je prošao samo mi nije jasno odakle se stari Aguinagalde danas pojavio. Mene ubio u pojam jebeni Y. Elderaa iz Egipta za jebačke pare u 2 navrata. Odigram prvu protiv Portugala over 2,5 on zabije 2, iduće kolo protiv Danske ga preskočim zabije 5, onda ga 3. kolo protiv Japana opet odigram on opet zabije 2. gol u 14. minuti i ostane na 2, još je i prazan gol promašio i danas ga ne odigram protiv Švedske i on naravno zabije 3. Pleme mu jebem da mu jebem.
By SergioRodriguez
#155013 04:00 Sanad 4.5 over 1.85 Supersport

Sanad je ovu granicu prosao u 2 od 4 utakmice ( 4/6, 5/10, 2/5, 6/6) na ovom prvenstvu te igra dosta promjenjivo.
Uz Omara koji je alfa i omega te Elahmara je udarna igla ove ekipe te se od njega mnogo ocekuje.
Igra 40-50 minuta po utakmici, zna otici u kontru, dobije nekoliko lopti na krilo te je prvi izvodac sa 7m u momcadi.
Egipat je ekipa koja iznuduje dosta sedmeraca pa su u ove 4 utakmice do sada na prosjeku od skoro 5 sedmeraca po mecu.
Sanad se ne moze pohvaliti odlicnom realizacijom sa crte 7m ( 7/10) ali ohrabruje uvjerljivih 3/3 sa penala u zadnjoj utakmici protiv Svedana.

Mozda je Omar najbolji izbor jer je sigurno da ce uzeti 10ak suteva ali ja cu malo riskirati sa Sanadom iz razloga sto se Bahrein do sada pokazao kao ekipa koju prije svega trpaju krilni igraci.

Svedska- Wanne-Ekberg 14 golova
Portugal- Portela/Ariea-Branqinho 12 golova
Japan- Motoki-Doi 11 golova.

Nije mjerodavno ali jos napomena da je 2017 godine u medusobnoj na Sp dao 5 komada.

Nadam se da ce Sanad i dalje biti prvi izbor sa 7m, da ce ih uvjerljivo izvoditi te da ce uz koji sut sa krila i mozda nekom kontrom lagano preci ovu granicu.

04:00 Ahmed 4.5 vise 1.70 Supersport

Ahmed je uvjerljivo najbolji igrac Bahreina, glavni bombarder iz vana, prvi izvodac sa 7m i ako on ne povuce Bahrein ne mora ni izlaziti na teren protiv odlicnog Egipta.

Bahrein je dosao kao ausajder ali je strasno nesretno i neiskusno izgubio od Svedske i Portugala sa 1 razlike a bas je nas Ahmed sa promasenim sedmercima u zadnjim trenucima bio tragicar utakmice.

Ahmed na ovom prvenstvu ima sljedeci ucinak:

Svedska 6/9
Portugal 8/13
Danska 1/2
Japan 7/9

Protiv Danaca je igrao samo 20 minuta te nije uputio niti jedan sut iz igre dok je na ostale 3 utakmice glatki prebacio ovih 4.5 sto nam kladare nude.

Sa 7m je stvarno los te ima 9/16 ali je i dalje prvi izbor i vjerujem da ce tako i ostati u ovoj za njih odlucujucoj utakmici.

Egipat sa njegove pozicije desnog vanjskog dosta prima pa im je Feraz dao 6 golova, Gidsel i Tokuda po 8 i Sandel 3.

Bahrein takoder iznuduje dosta sedmeraca pa u 4 utakmice imaju takoder skoro 5 komada u prosjeku.

Ako stignem kasnije napises jos nesto ima.rosta zanimljivih parova za veceras
By SergioRodriguez
#155014 09:15 Mem 3.5 under 1.85 PSK

Veliki je rizik igrat bombardera kakav je Mem under ali ovo moram ispostovati zbog strasne obrane Norvezana na njegovoj poziciji. Norvezani pustaju na pivotu i krilima ali zato su ovdje zategli da nemoze igra proci.

Rodriguez/Toledo 2/6
Dusebajev/Maqueda 2/12
Hafner/Weinhold 3/7
Argentinci niti jedan gol sa desne strane napada.

Koliko to strasno izgleda da je jedan Dusebajev ostao na 0/5 a Weinhold koji igra fantastican turnir na 2/6.

Mem je na ovom prvenstvu jako efikasan ali ne uzima puno suteva te je samo jednom prosao ovu granicu dok je na ostala 3 meca bio ravno na granici.

Dika Mem ima redom 3/6 3/3 6/10 3/4 te ne ocekujem forsiranje niti ovdje jer ocekujem guranje lopte na pivote i krila koji ce utrpati svoju porciju.

Utakmica za Francuze nevazna, Mem ima 40ak minuta do sada po utakmici pa ocekujem lagano raspucavanje i odmaranje svih bitnih karika u redovima pijetlova

09:15 Descat 3.5 1.85 vise Supersport

Hugo Descat je strasan igrac, steta sto igra samo poluvrijeme ali sigurno bi mu onda granica bila 5.5 ili cak 6.5 jer je nevjerojatno koliko covjek trpa, koliko je precizan i efikasan.

Descat na ovom turniru ima 4/4 3/3 5/6 7/7 sto su strasne brojke, prakticki igra bez promasaja. Kada igra svojih pola sata izvodi sedmerce kojih francuzi iznuduju 4 po utakmici u prosjeku.

Uvijek je prvi u kontri, strasno je brz i francuzi dosta i guraju loptu na krilo kada je on u igri.

Kako sam gore napisao Norvezani pustaju na pivotu i krilima pa im je sa Descatovog lijevog krila spanjolska dala 4,argentina 5, a njemci 9 komada.

Pivot bi mi.bio prvi pick a obzirom da je tj jaka rotacija i Fabregas/Tournat/Karabatic svatko dobije svoju dozu minuta ne usudim se igrati i drhtati hoce li moj igrati ili gledati sastrane. Ukoliko Fabregas dobije dobru minutazu u napadu ovih 2.5 bi trebalo biti glatko.

Ja se ipak odlucujem za monstruoznog Descata, Francuzi su sigurno prvi u grupi i ako nam se posreci mogao bi se stari Gigou odmoriti i vise minuta dobiti nas Hugo
By SergioRodriguez
#155015 Izasli sastavi za Francuze kojima je utakmica nebitna.

Gigou ns tribinama sto bi trebalo znaciti ozbiljnu minutazu Descatu sto puno povecava sanse za over, moguce i da Mahe dobije minuta na krilu ali Hugo gori od zelje za igrom i nadam se da ce ga max danas raspucati.

Richardson se vratio u kadar nakon odlicnih 7/7 u prvoj utakmici, to nas navodi da bi Remili mogao dobiti manju minutazu i odmor pred nokaut, znaci i Remili i Mem dobre opcije na under 3.5
By SergioRodriguez
#155016 Arapi me izdali...Sanad 3 i nije pucao sedmerce a Ahmed 4 i takoder nije pucao orva 2 sedmerca...revijalna utakmica nakon poraza Portugala i cuvanje snaga za nokaut ..zaletio sam se s ovim doublom naivno

Francuzi ispostovali...Descat 5, Mem 1...prosli i Remili i Fabregas koje nisam stavio ali sam se dotaknio u analizi

Steta za arape kakav bi to dan bio da su ispostovali uf
By ottorinator
#155018 Vidim da se N´Guessan ozlijedio do kraja turnira i razmisljam odigrati Karabatica over 2,5 i sada procitam da su Francuzi uspjeli dovesti Lagardea kao zamjenu...ovo je smijesno pa do kada se mogu dovoditi igrači. I Descat je krajnje upitan za četvrtfinale pa bi Guigou trebao imati povećanu minutažu, ali ga nema nigdje u ponudi.

https://www.handball-world.news/o.red.r ... 34090.html