Porto na svoju,ali i Zagrebovu žalost ima tek sportski motiv u današnjoj utakmici. Imaju tek jednu pobjedu i jedan remi uz 10 poraza,tako da su ispali iz utrke za jedno od prvih 6 mjesta. Porto je tom koštala loša igra u prvom dijelu sezone,kada su doslovce izgledali kao kanta za napucavanje. Proigrali su krajem 12.mjeseca,taman pred početak SP-a. Imaju 1 pobjedu,remi i tri poraza od tada,ali nisu to bile loše utakmice. Igrali su neriješeno doma sa Magdeburgom (sa Magnussonom u ekipi) te razbili prije 2 kola Dinamo Buchurest. Porazi od PSG-a,GoG-a i Vezsprema su bili 1 ili 2 gola razlike. Oni u ovu tekmu ulaze opušteno,te spremni da uzvrate Zagrebu za poraz 29-23 u Zagrebu, gdje ih je Zagreb dobio unatoč šutu 2/6 sa 7 metara. I kontra Magdeburga je Zagreb imao probema sa penalima 4/9,a bude li i danas tako mogao bi i teže stradati kontra opuštenog Porta. U zadnje vrijeme,još od kvala za OI se stvorio dosta veliki rivalitet između Portugalskih i Hrvatskih klubova,odnosno repki,tako da će ovo po meni biti težak ispit za Zagreb i moje mišljenje je da Porto dobiva ovo danas. U utorak imamo i drugi Portugalsko/Hrvatski sraz u Evropskoj ligi između Sportinga i Nexea.
Ribe Esbjerg (+3.5) - GOG 2 1.90 SS
Derbi kola Danskog prvenstva. Za vikend je Ribe Esbjerg upisao 2 poraza,prvo od Skjerna -6 u polufinalu Danskoga kupa,a zatim -8 od Bjeringbroa u tekmi za 3.mjesto.
GOG je pobjedio iste suparnike te osvojio kup. Za GOG u LP kontra Dinama nisu nastupili Simon Pytlick i Morten Olsen.Iako su izgubili i bodovno su izjednačeni sa ekipom iz Bukurešta,vjerojatno su procijenili da će poziciju broj 4 u skupini potvrditi konta Zagreba zadnje kolo. Nigdje ne vidim da se radi o ozljedama pomenutog dvojca, pa pretpostavljam da je u pitanju odmor istih zbog zgusnot rasporeda i broja tekmi jer su upravo njih dvojica i najzaslužniji za osvajanje Danskoga kupa. Danas ih očekujem obojicu u ekipi kontra Esbjerga. Prva tekma završila je +1 za GOG (33-32) ali tada je GOG imao također 3 tekme u par dana. Uz odmorne Pytlicka i Olsena očekujem da GOG dobije ovu tekmu danas te priđe Aalborgu na 2 gola razlike te si time otvori mogučnost da u međusobnom duelu uzme prvo mjesto prije početka doigravanja.
P.S. Igrače iz LP i Njemačke lige ču prepustiti drugim tipsterima jer im to bolje ide, tako da ajmo ekipa da nešto preškrabam prije ručka

SergioRodriguez wrote:Protiv Magde je Dibirov prvi pucao jer je Cupko u tom trenutku odradivao 2 min kazne....mislim da je Cupko prvi sa 7m danas ali me cudi toliko problematicna realizacija penala kod Zagreba
Ma Čupko je meni i ovako za over,ako puca penale trebao bi i 3.5 preći. Zagreb ako dobije osigurava to 6 mjesto,čak mu i remi jako dobro dođe,ali ja mislim da teško kontra ovakvoga Porta na njihovom terenu.
Sviđa mi se i Areia 3.5 over koji igra puno u zadnje vrijem jer nema Miguela Alvesa već par tekmi,a Mamadou neće dobiti neke minute po meni. Treba pričekati sastave,ali ja bih njih dvojicu u double.
Šta kažeš za Njemačku ligu igrače?
Jos jucer sam uzeo Smitsa over u betu ali vidim i nasi lokali su se smilovali pa ga svi mogu odigrati. Smits je fantastican igrac o tome ne moram puno pricati. Na SP je igrao strasno a formu je prenio u Magdeburg gdje je ozlijedom Magnusona konacno dobio puno prostora i odlicno to koristi. Nakon SP ima 5/6 overa na ovu granicu a podbacio je samo kod Wisle gdje je sutirao 4/8 i promasio dva penala. Bez te utakmice ima 9,7,9,12,9 i ovih 6,5 se definitivno isplati odigrati. Puca sedmerac i kada promasi ali nadam se da ce danas biti siguran sa penala.
Napomena: Proslu kod Leipziga nije bilo Sime Ivica, ako ga slucajno i danas ne bude u sastavu isplati se odigrati Viga Kristjansona over koji takoder puca 7m i jos mu raste minutaza bez Sime
Po sluzbenoj stranici bundeslige u sastavu Meslungena nema ni Hafnera ni Martinovica, nisu igrali ni proslo kolo pa se nadam da ce takav sastav i ostati. To su oba desna vanjska u ekipi i veliki potrosaci lopti. Proslo kolo su Gomes/Kuhn igrali lijevo a cesto su se u igri nalazili Malasinskas i Casado koji su obojica srednji vanjski. Znaci veca minutaza za Casada, veci broj suteva i realan over. Proslo kolo bez Hafnera i Martinovica je imao 4/10 a danas uz malo bolju realizaciju moze ovo glatko prebaciti.
Fuchse dosta pusta na srednjem pa im je Bidasoa dala 7 a Ham 9 u zadnjih nekoliko utakmica.
Casado ima 3 i 4 gola nakon SP ali izostankom ovog dvojca situacija se prilicno mjenja. U zadnjoj medusobnoj im je dao 3/6 ali su Hafner i Martinovic dali 11 komada a danas to netko treba nadoknaditi.
samo_pitam wrote:Na sluzbenoj stranici Melsungena pise da je Haefner zdrav
https://www.liquimoly-hbl.de/en/import/ ... melsungen/
Sluzbena stranica bundeslige nema Hafnera u sastavu, jbg ako lazu oni lazem i ja.