Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Bojke
#109713 Ako ima nesto sto me nervira vise od ovih kosarkasa sto svako vece obaraju za po kos, onda su to ovih 3425 tajm auta po mecu, ne mozes zglavno ni gledati mec u pm, sve su komercijalizovali pa i najlepsi sport na svetu... A o padovima cu izgleda knjigu poceti da pisem, kad omatorim da se prisecam koliko sam bogatiji svako vece mogao biti da je bas moj igrac dao samo poen vise ili manje :) Veceras na zidu placa Kemba, a uskoro ce i CP3...

@nbaspecialtips
Drug, ne verujem u te teorije zavere oko namestanja poena iliti sta vec, ali samo uzmi u obzir cinjenicu da bukvalno svako vece neki superstar (tj. vecina) plesu na ivici granice i uglavnom ostaju ispod za poen-dva, imam utisak da se to desava bar u 70% slucajeva... Nerealno je da postoje toliko dobri bukmejkeri da ti svako vece postave granicu oko koje ce igrac da se vrti za poen-dva gore ili dole... Pre bih rekao da je to taj retardirani americki sistem automatizma i statistike, kod njih je sve programirano i isplanirano.
Covek sam sto bi se reklo iz fudbala, dugo sam igrao, a veruj mi i dugo sam sudija te sam stotine puta imao priliku da se uverim sta i kako se radi, upoznao sam bar desetine profi fudbalera koji su zaradili milione u karijeri, a bili su primorani da rade kako im se kaze. Siguran sam da ni NBA kosarka nije izuzeta od toga, gledaj samo kako nam serviraju vesti svako vece te igra ovaj, ne igra onaj, ovaj pod restrikcijom, te ovako, te onako, od samih tih vesti svako od nas u glavi dobije percepciju "e ovo ce veceras biti beton za kladjenje idemo max ulog", a onda usledi hladan tus i povratak u realnost...
Sto se tice ovog da kazes za max uloge na igrace po 10-20e, izracunaj svako vece bar milion ljudi da uplati po 10e, to je 10 miliona €, a koliko je duga sezona? :) U Srbiji imas bar 20 hiljada ljudi koji svakodnevno igraju NBA igrace, gde su ostale zemlje Evrope i sveta, pa tu se nakupi bar milion ljudi, kladionicarsko trziste je najvece trziste na svetu i kladionice zive od malih, sitnih igraca bas tih od po 10-20e... Evo u kladionici gde se ja kladim gazda mi sam kaze ti meni ne odgovaras kao igrac u mojoj kladionici sa jacim uplatama i ogranici mi uplatu jer mi sam u lice kaze da on zivi od tiketa cija je uplata 0.5, 1 i 2 €, a covek je od tog biznisa postao milioner.
Poenta je u tome da smo mi suvise mali i nevazni u celoj prici i da ako kladionici odgovara da npr. Lebron veceras da 30+ pts on ce toliko isiliti, ako ne odgovara on ce ostati na 25 pts, bice u underu, a opet odigrao solidan mec, nema tu mnogo polemike, iako licno ne verujem mnogo u to, velika je verovatnoca da kladionice imaju uticaja na performanse igraca sto direktno, sto indirektno... Ogroman je to biznis i trziste, obrcu se milijarde dolara, mozemo samo zamisliti sta se sve radi na takvom trzistu.
By nbaspecialtips
#109714 "Sto se tice ovog da kazes za max uloge na igrace po 10-20e, izracunaj svako vece bar milion ljudi da uplati po 10e, to je 10 miliona €, a koliko je duga sezona? :)"

ne uplati 10-20, i ne uplati milion ljudi... Trebate shvatiti da se na igrace ne igra svugdje i da se ne moze igrati za neke velike iznose... nigdje veze. Cuj milion ljudi. Jel ti vjerujes da se danas milion ljudi kladilo na nba igrace sa prosjecnim ulogom od 10-20e?
By UrosGospodarVremena
Bojke wrote:Ako ima nesto sto me nervira vise od ovih kosarkasa sto svako vece obaraju za po kos, onda su to ovih 3425 tajm auta po mecu, ne mozes zglavno ni gledati mec u pm, sve su komercijalizovali pa i najlepsi sport na svetu... A o padovima cu izgleda knjigu poceti da pisem, kad omatorim da se prisecam koliko sam bogatiji svako vece mogao biti da je bas moj igrac dao samo poen vise ili manje :) Veceras na zidu placa Kemba, a uskoro ce i CP3...

Skoro sam citao o tome zasto cetvrtina traje 12min, i vidim da su 2014. Boston i Netsi igrali tekmu sa 11min cetvrtinom, zeleli su celnici iz NBA-a da eksperimentisu. Smanjivanjem na 44min, bilo je 2 manje tv TO. "the game will feature two less TV timeouts, mandatory breaks used to broadcast commercials. A regular, 48-minute NBA game has six, the 44-minute game will only have four, spaced out two per quarter: One at the first dead ball under the 6:59 mark and another at the first dead ball under the 2:59." Tako da uglavnom imaju milion tajmauta zbog jelte para, nba pravi ogroman profit od toga. Kad ovi nasi placaju ogroman iznos novca za fazon minut reklame na pinku, rts-u ili gde vec, zamisli koliko onda tek kosta pola minuta reklame u toku nba tekme?
By UrosGospodarVremena
Bojke wrote:Ako ima nesto sto me nervira vise od ovih kosarkasa sto svako vece obaraju za po kos, onda su to ovih 3425 tajm auta po mecu, ne mozes zglavno ni gledati mec u pm, sve su komercijalizovali pa i najlepsi sport na svetu... A o padovima cu izgleda knjigu poceti da pisem, kad omatorim da se prisecam koliko sam bogatiji svako vece mogao biti da je bas moj igrac dao samo poen vise ili manje :) Veceras na zidu placa Kemba, a uskoro ce i CP3...

.
By Bakili
#109722 A poserem se na jebenog Oladipa i na bacanje kamena s ramena. Bogdanovic bi resio neke stvari ozbiljnije od njega u ovoj tekmi. Padoh Sabonisa za lepu lovu, al lik promasi oba bacanja, kad se lomio meč. Pa neverovatno