Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By Mr. No
#110395 Za one koje zanima, i ove sezone je nastavljen trend da vise ima undera.
Zasto je to tako ima vise razloga. Uvijek se sjetim knjiga sa americkog trzista koje su istrazivale zasto ima vise undera u americkim sportovima. (Istina,istrazivanja su pravljena za ragbi,bejzbol I hokej).
Naravno,najjednostavnije objasnjenje lezi u psihi ljudi te cilju svakog sporta,a koji je postizanje vise od protivnika. Ukoliko se dodaju navijacke simpatije, dnevni hipovi, americki super size stil zivota, dobije se malo jasnija slika.

Za trenutno 1229 linija koje imam sacuvane od ove sezone, njih 675 je otislo u minus ili 55%!
Nastavljen je trend od proslih sezone gdje igrac zavrsava sa poenom ispod ili iznad margine u razmaku 5-6% za svaku stranu posebno.
Tako je od 1229 linija njih 66 zavrsilo sa poenon iznad margine. Uzimajuci u obzir da su moje sacuvane linije iz samo jedne klade I racunajuci da sam samo svaku 3 liniju mogao naci na trzistu za bar poen vecom marginom ukupni se broj undera penje na oko %57.
By nbaspecialtips
#110396 Uzimajuci u obzir da su moje sacuvane linije iz samo jedne klade I racunajuci da sam samo svaku 3 liniju mogao naci na trzistu za bar poen vecom marginom ukupni se broj undera penje na oko %57.

I s obzirom da margine idu gore i dole kod drugih kladionica, i uvijek uzimas ono sto tebi odgovara, dodje over opet preko 50%
By vintage1978
Mr. No wrote:Za one koje zanima, i ove sezone je nastavljen trend da vise ima undera.
Zasto je to tako ima vise razloga. Uvijek se sjetim knjiga sa americkog trzista koje su istrazivale zasto ima vise undera u americkim sportovima. (Istina,istrazivanja su pravljena za ragbi,bejzbol I hokej).
Naravno,najjednostavnije objasnjenje lezi u psihi ljudi te cilju svakog sporta,a koji je postizanje vise od protivnika. Ukoliko se dodaju navijacke simpatije, dnevni hipovi, americki super size stil zivota, dobije se malo jasnija slika.

Za trenutno 1229 linija koje imam sacuvane od ove sezone, njih 675 je otislo u minus ili 55%!
Nastavljen je trend od proslih sezone gdje igrac zavrsava sa poenom ispod ili iznad margine u razmaku 5-6% za svaku stranu posebno.
Tako je od 1229 linija njih 66 zavrsilo sa poenon iznad margine. Uzimajuci u obzir da su moje sacuvane linije iz samo jedne klade I racunajuci da sam samo svaku 3 liniju mogao naci na trzistu za bar poen vecom marginom ukupni se broj undera penje na oko %57.

Zanimljivo skroz....mislim da si ti na pocetku sezone najavio jačanje trenda undera i da imas nekakvi app ili excel u kojem pratis trend....mozda se varam, ali znam da mi je to ostalo u glavi kad sam procitao.
By Mr. No
#110398 I ako mogu dodati jos svojih 5centi za sinocnju raspravu.
Ima vec 10 godina kako se u stvari sve pocelo svoditi na trku sa vremenom i trzistem. Tada sam kao mlad momak mogao stici nesto napisati na tipdana forumu i uopce se ne zuriti u klade znajuci da se nece nista promijeniti. Onda smo dosli do toga da od cijelog dana imamo samo par sati fore, pa samo sat, pa samo pola sata. Sada je vec to ispod pola sata I to je nesto sto bismo mogli zvati reagiranje u realnom vremenu. Trka sa vremenom i trzistem.
Opstaju oni najjaci koji ce rostiljati u Splitu.
By under
Mr. No wrote:Tada sam kao mlad momak mogao stici nesto napisati na tipdana forumu i uopce se ne zuriti u klade znajuci da se nece nista promijeniti..

e to je bio forum, samo onda sam pratio tenis i bas je bila prava ekipa :D
By vintage1978
Mr. No wrote:I ako mogu dodati jos svojih 5centi za sinocnju raspravu.
Ima vec 10 godina kako se u stvari sve pocelo svoditi na trku sa vremenom i trzistem. Tada sam kao mlad momak mogao stici nesto napisati na tipdana forumu i uopce se ne zuriti u klade znajuci da se nece nista promijeniti. Onda smo dosli do toga da od cijelog dana imamo samo par sati fore, pa samo sat, pa samo pola sata. Sada je vec to ispod pola sata I to je nesto sto bismo mogli zvati reagiranje u realnom vremenu. Trka sa vremenom i trzistem.
Opstaju oni najjaci koji ce rostiljati u Splitu.

Nikome se ne treba opravdavati...vjerujem (nadam se toplo) da svi imaju svoje uspjesne privatne i poslovne zivote i da ce svak po svom nahođenju odvojit ili nece vrijeme za forum, kako odvaja za ostale sporedne uzitke u zivotu. Bilo to 5 ili 50min bitno je da se odvoji sa odgovornošću i zdušno. Ovo veceras je cista rapsodija i mislim da su kritike svih forumasa jucer bile u velikom postotku konstruktivne i da nece obeshrabrit mlade clavne nego ih potaknit na razmisljanje, a isto tako ohrabrit starije clanove na ovo sta se desava veceras.
By Mr. No
under wrote:
Mr. No wrote:Tada sam kao mlad momak mogao stici nesto napisati na tipdana forumu i uopce se ne zuriti u klade znajuci da se nece nista promijeniti..

To je bilo antologijsko mjesto. Svoj vrhunac su dozivili vec u periodu 2003-2005 i glavna ekipa je provalila foru,samo sam ja bio zelen da ih skontam. :mrgreen:
By Mr. No
under wrote:

Meni je ostao u sjecanju forumas sweetboy iz Tuzle. On je bio ubica.
By under
Mr. No wrote:
under wrote:

Meni je ostao u sjecanju forumas sweetboy iz Tuzle. On je bio ubica.

ja zaboravio svoj nick , a kamoli druge :D
hebiga stari smo ...