Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
User avatar
By Darko1987
#166990 01:30h Anthony Edwards (MIN Timberwolves) 23.5 over @1.83 bet365 / 2 units

Edwards polako postaje prva violina vukova, igra u fantastičnoj formi, ne libi se ni jednog trenutka da napadne koš, uzima dosta trica, agresivan je u napadu, očekujem da večeras bude prva napadačka opcija.

Da l’ će KAT upasti u probleme sa faulovima, da l’ će D-Lo da se probudi iz sna li će nastaviti kao u prva dva meče, tu stoji veliki znak pitanja, al’ zato jedno je sigurno, Edwards 40 minuta i 20+ šuteva!

Prvo je odigrao strašnu partiju protiv LAC u Play-in tekmi, (30pts), pa je onda odigrao fenomenalno Game 1 (36pts), Game 2 je stao na 20pts a jedini razlog je Blowout jer je igrao 7-8 minuta manje od minutaže koja se očekuje da on ima u playoff tekmama.

Brooks je odličan defanzivac, vrlo težak matchup za svakog igrača al’ Edwards je pokazao da ga može probiti i poentirati preko njega na više načina. I Play-in tekma gdje su na njemu bili vrhunski defanzivci on je i tu tekmu bio prilično dominantan.

Večeras očekujem da pred domaćom publikom eksplodira, prva Play-of tekma za njega na domaćem terenu, treba potvrditi pobjedu iz prve tekme, motivacija je sigurno na najvišem nivou.

Protivničke ekipe uglavnom stavljaju defanzivni fokus na KAT-a što Anthony fantasticno koristi i preuzima odgovornos na sebe u većini situacija. 50-50% meč, na nekih 235-240pts, očekujem ogroman usage rate, 40+ minuta, 20+ šuetva, nekoliko izlazaka na liniju penala, moralo bi to biti dovoljno za još jednu 25+pts tekmu. Važnost meča, forma, meč na veliki broj posjeda i poena, oscilacije u igri kod KAT-a i D-Lo, sve su to faktori koji naginju na over.
User avatar
By JohnnyNoCash
#166991 Vanderbilt 4.5- 1.74 / 2 Unita

Vidim ga je već rovinjez pisao, jebiga, apsolutno nema nikakvih akcija za njega, glavna uloga mu je defanziva a to je da čuva dolje navedenog JJJ-a koji zna lako da upadne u probleme sa prekršajima. Igrao 18 i 9 minuta, vjerujem danas da neće dobiti više od 15 minuta, i 2-3 šuta iz igre maksimalno, tako da ga moram uzimati na ovu granicu. Vjerujem da će nekad prebaciti u ovoj seriji ako se oduži, ali ću ga i dalje gurati under jer jednostavno kako sam rekao nema akcija za njega, jedino ako ostane sam, u šta čisto sumnjam može do poena.

J. Jackson Jr 6.5- rebs 1.74 / 2 Unita


Gledao sam ga prošli meč, čovjek je skupio 5 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu, dok je u drugom skupio 2 defanzivna, i to ako se ne varam oba u zadnjoj četvrtini koju je igrao 3-4 minute maksimalno. Čovjek koji lako ulazi u probleme sa prekršajima i ako zagrade defanzivni skok a morali bi, ne vjerujem da može ovu granicu preći sa defanzivnim skokovima. Igrao je u ove dvije utakmice u prosjeku oko 25 minuta, tako da sve se nazire za under
User avatar
By Darko1987
#166992 03:00h Dorian Finney-Smith (DAL Mavericks) 13.5 under @1.86 bet365 / 2 units

Nema Luke nema ni timske igre Mavs-a. Prve 2 tekme protok lopte je bio na minimalnom nivou, većinu situacija napad se svodio u igru 1 na 1 Brunson&Dinwiddie, vrlo rijetko je tu bilo nekih smišljenih akcija. Ne vjerujem da oni mogu tu mnogo šta promjeniti jer oba pomenuta igrača su prilično sebični i nisu na nivou Luke što se tiče kreativnih karakteristika.

Iz gore pomenutih razloga smatram da Dorian mnogo gubi, nema udvajanja što znači da većinu šuteva ide preko ruke i gdje mora sam da kreira a to nije njegova uloga i on se u tome jako loše snalazi.

Njegov glavni zadatak je svakako da pokuša usporiti Donovan-a, sigurno će se dosta trošiti u defanzivi, u napadu ne očekujem veliku produktivnost od njega. Prvi meč 14pts za 44 min uz šut iz igre 4/7 ft 4/4, a drugu tekmu je ubacio 9pts za 42 min uz šut 3/11. Ja i vecras očekujem maksimalno 9-10 lopti u napadu, samo 3-4 pogođene trice i nekoliko penala ga vode u over.

Utah ovo večeras mora uzeti, Luka se vraća za Game 4 tako da očekujem pun gas od starta, ne isključujem da ih rutinski riješe jer se Dallas previše oslanja na dovojac Brunson&Dinwiddie, ako oni ne budu na nivou napadački ovo je za mene jednosmjerna ulica.