- 12 Jan 2023, 14:56
Probaću danas sa jednim dublom posle jučerašnjeg dobitnog singla
Island-Portugal H1(-1)Španija-Crna Gora H2(-10) 2.28 u Betu
Odlučio sam se za dubl i ove alternativne granice iako su mi i jedan i drugi tip za igru i po osnovnim granicama ali nisam mogao da se odlučim koga da singlujem pa je ovo neki kompromis
Pisalo se juče i na forumu o Islandu i poklopilo se sa mojim misljenjem a to je da mogu daleko na prvenstvu(četvrtfinale minimum) čemu pogoduje i ova grupa a i ukrštanje za glavnu fazu gdje bi objektivno Svedska bila jedini vrhunski rival. Vrhunska spoljna linija, 6. mjesto prosle godine na Euru( na produzetke izgubili meč za 5. mjesto). Mislim da su barem jedan nivo iznad Portugala koji nakon onog bljeska na euru 2020 konstantno degradira za nijansu svoje plasmane. 1.50 kvota za ovu granicu mislim da je bas poklon, ali svakako ima vrijednost i osnovni hendikep od 3,5 golova
Za drugi dubl isti rezon kao juce za Francusku. I Španija kao jako iskusna reprezentacija zna odlično kako se tempira forma pa očekujem malo sporiji ulazak u prvenstvo na kojem osvajači medalje moraju da odigraju cak 9 mečeva.
S druge strane Crna Gora koja je bila prijatno iznenadjenje proslog Eura, na kraju 11. mijesto uz pobjede protiv Slovenije i Hrvatske. Nastavili su s dobrim momentumom u baražu protiv Grčke a onda i u prva dva kola kvalifikacija za euro protiv Kosova i posebno protiv Bosne u gostima gdje su zaista izgledali odlično i ubjedljivo slavili. Jedna relativno mlada reprezentacija sa odličnom osovinom koju čine Branko Vujović, Miloš Vujovic i Nebojsa Simić na golu. Misljenja sam da 10 razlike sigurno nece izgubiti na otvaranju a isto tako mislim da ce pokriti i osnovni hendikep od 7.5 golova ko želi da singla