Norveška-Makedonija 29.5+1. poluvrijeme
1.8 u Betu
Grupa F svjetskog prvenstva gdje su jos Argentina i Holandija mi je jedna od najzanimljivijih grupa jer nema izrazitog autsajdera u njoj a ujedno i najatraktivnijih za gledanje zbog stila igre reprezentacija koje čine grupu
Imamo Norvešku kao prvog favorita grupe od koje sam iskreno očekivao da se okite zlatom na nekom od prethodnih 5,6 velikih takmičenja jer su stvarno bili u velikom naletu predvodjeni Sagosenom ali nije se dalo sto zbog Danske sto zbog Hrvatske u onom sjajnom polufinalu 2020-e kada su i imali najveću šansu da osvoje. I dalje su uskom krugu favorita ali mislim da je taj momentum negdje i prošao. Jedno je sigurno, od svog skandinavskog stila sa mnogo trčanja i brzo realizovanih napada nisu odustali i neće nikad.
S druge strane Makedonija predvodjena legendom Kirilom Lazarovim dolazi na prvenstvo relativno podmladjena uz dalje prisustvo nekoliko iskusnih reprezentativaca da proba da se plasira u drugu fazu uz priliku za mlade igrace da se sto bolje prikažu na najvećoj sceni. Na proslom euru probao je Kiril da stavi akcenat na odbranu i sporiji tempo sto jeste rezultovalo manjim brojem primljenih golova ali i napad je ispastao mnogo pa su otisli kući sa 3 poraza. Mislim da cemo ovdje gledati potpuno drugaciji pristup Makedonije sto negdje nagovjestavaju i pripremne utakmice i kvalifikacije za euro na kojima ni na jednom meču Makedonije nije palo manje od 60 golova a bilo je nekoliko 70+ mečeva
Očekujem dakle stvarno brz tempo meča od početka i da ce 30 golova na poluvremenu biti lak plijen za danasnje rivale
Za igru je još i:
-Norveška vodi na poluvremenu i over 29.5golova za nešto veću kvotu
-Over 60.5 golova na utakmici