- 18 Jan 2023, 15:33
Tko zna kakve će danas Islandski izbornik postave poslati. Ali Zelenortska repka se pokazala čisto OK,namučili su Švedsku jedno 45 minuta u prvoj tekmi,dobili Urugvaj i izgubili tek -2 od Brazila. Mislim da im je forte to što su svima nepoznanica.
Bjarki Mar Elisson (5.5) over 1.75 SSNapisao sam već da Island igra protiv lokalne ekipe nekog kvarta bio bi valjda u postavi Islanda. Jedine minute na desnom krilu mu je "uzeo" njegova zamjena Hakon Dadi Styrmisson i to 15 minuta kontra Koreje bez ikakvog učinka iz igre. Bjarki je lijevo krilo, a ovo je učinak lijevih krila do sada kontra Zelenortske republike.
Urugvaj - Rodriguez 5/5 , Rios 5/6 - ukupno 10/11
Švedska - Wanne 5/7 , Pellas 4/5 - ukupno 9/12
Brazil - Jean Pierre Dupoix 7/8
Bjarki kada krene kontra Islanda je valjda uvijek 5-6 koraka ispred sljedečeg igrača u ekipi. Dobar je realizator sa krila,a ukoliko Magnusson fula penal,ili bude odmarao na klupi onda Bjarki puca 7m (pucao prvi kontra Koreje kada Magnusson nije žagao).S obzirom na formu,staistiku ostalih lijevih krila,kao i to da je Styrmisson odigrao tek 15 (loših) minuta na ovom SP-u,ja ču probati Bjarkija over. Budu li Zelenortaši igrali kao protiv Švedske i Brazila,Bjarki će imati dobru minutažu, makar smo kod tekme sa Mađarskom vidjeli da on i uz BO igra 50+ minuta.