- 30 Jan 2023, 15:56
Rehberg - Muller 15:40 22.5+ 1.87Ukratko ću samo, Rehberg domaći igrač, kojeg sam prvi put upratio na turniru u Ismaningu, još jedan Njemački turnir gdje je došao do finala, i izgubio od Halysa 76 63. Ima izuzetan servis, još kad se uzmu dvoranski uslovi, onda to tek dođe do izražaja. Prije par dana nastupio već u Nusslochu, slabijem turniru gdje je u 2 meča odigrao 3TB protiv svojih sunarodnjaka, dok je prije toga pravio pauzu zbog ozljede. Još uvijek je mlad, ima samo 19 godina ali bi mogao napredovati sigurno jer je blizu rankinga karijere (423.), a trenutno je 426. na listi.
Muller, poznati čelendžer igrač, iz istog lonca što bi se reklo sa (Barrerom, Grenierom i ostalim francuzima), koji su odlični čelendžer igrači, ali sa vremana na vrijeme umiju da bljesnu. Počeo je godinu dosta dobra, ali onda neočekivan poraz u trećem kolu kvalifikacija za AO, od Tajvanca Hsu Yua, pa odmah poraz u Quimperu od Albota, turnir gdje je recimo prošle godine došao do 1/4 finala uz dosta jaku konkurenciju.
Mišljenja sam da bi uslovi trebali više odgovarati Njemcu, dok je Francuz dovoljno iskusan igrač da ovdje dođe minimalno do seta, tako da je moj prijedlog over gemova. Za očekivati je tri seta i minimalno jedan TB.