Najjača košarkaška liga na svijetu i naša specijalnost :mrgreen:
By malsha9323
#194225 NOVEMBER

:arrow: Prvih 10 dana liga je otvorena za sve članove foruma, nakon toga nema postavljanja prijedloga u glavnu temu.
:arrow: Svaki član lige dnevno može postaviti maksimalno jedan prijedlog.
:arrow: Maksimalan ulog je 2 units.
:arrow: Minimalan broj prijedloga za mjesec dana je 10 (zadnjih 7 dana svaki član lige je obavezan da postavi minimum 2 prijedloga, zadnjih 2 dana 1 prijedlog).
:arrow: Limit za minimalan koeficijent ne postoji, za maksimalan koeficjent je 3.00 (za vrijeme trajanja lige jednom je moguće predložiti i 3.00+ ali to nije moguće uraditi u zadnjoj sedmici).
:arrow: Margine i koeficijent ćemo ravnati prema jednoj kladionici (bet365) iz razloga da svi članovi lige imaju isti tretman i jednake uslove (svako igra gdje ima mogućnost al' zbog regularnosti i jednakog tretmana za sve neophodno je da se koristi samo jedna kladionica).
:arrow: Prilkom postavljanja prijedloga obavezno navesti MARGINU, KOEFICIJENT I ULOG (ukoliko neko ne postavi ulog po automatizmu će mu se računati 2 units).
:arrow: Prijedlog se mora postaviti najkasnije 15 minuta prije početka meča.
:arrow: Uz prijedlog je neophodno napisati minimum 2-3 rečenice zašto pick ima vrijednost.
:arrow: Dozvoljeno je ponavljanje prijedloga al' obavezno dopuniti sa par rečenica (zadnjih 7 dana nije moguće ponavljati prijedloge zbog moguće zloupotrebe).
:arrow: Svaki dan će se otvarati nova tema u kojoj možete ostavljati prijedloge za taj dan.
:arrow: Pobjednik je onaj koji ostvari najveći profit (u slučaju istog profita procenat pogodaka će biti drugi kritrijum, ako se kojim slučajem i to poklopi onda broj prijedloga donosi prednost).

Image

Image
By Jackkk_
#194228 Clint Capela 9,5 pts over @1,86 / 2units

Poslednje dve utakmice slabije partije, ali Orlando sa Bitadzeom dobro brani reket, i uglavnom su lepo neutralisali pik, sa Majamijem to nije slučaj, Adebajo ima fizikalije, ali face up centre ne brane bas najbolje, uglavnom switchuju na handleru, tako da ce Capela imati mismatch situacije iz rola, dopuštaju i off skokove pa očekujem i 2nd chance pts, uz koje bacanje, trebalo bi da bude dvocifren.

Srecno
By JohnnyNoCash
#194229 Paolo Banchero 18.5 - @1.86 / 2u

Teško se dolazi do poena iz reketa protiv Bucksa, jer su tu Lopez i Grk. Odigrao je tri meča protiv njih 20, 9, 20. Uz to indeks korisnosti +1, -18, - 20. Jednom prelazio jer je imao 12/15 carrer high što se tiče slobodnih, drugi put trojka mu je bila 2/5, dok mu je ove sezone na mršavih 30%. Sva tri meča šut iz igre 30-35% dokaz koliko se morao napatiti za svaki postignuti poen.

Ne gotivim ga kao igrača jer bez obzira što je izabran u 1st overall pick na draftu, nije mi pokazao ništa konkretno. Ovu sezonu počeo baš loše, zatim vezao tri meča sa 20+ i neku noć tek 17 protiv Hawksa. Igra leđima, licem prema košu, umije da sebi iskreira poene ali je to sve nekako kilavo, pogotovo kad ima težak match up.

Suma sumarum bucksi od početka sezone najviše puštaju na pleju i bekovima, tako da očekujem više od Fultza Suggsa i Wagnera, dok bi Paolo mogao biti nijemi posmatrač. Nadam se da će ostati na jednocifrenom broju koševa kek
By Playmaker
#194233 Giannis Antetokounmpo (MIL) under 5,5 assists @ 1,71 bet365 2u

Giannis ove sezone samo jednom presao ovu marginu, i to jedva protiv Knicksa je upisao 6 asistencija. S obzirom da Giannis u prosjeku ima tek 3,4 asistencije i potencijalnih 7,8 to sve govori da nije bas dodavacki "raspolozen".
Image

Orlando trenutno drzi trece mjesto po dopustenim asistencijama protivnicima, tako da ovaj pick sigurno ima nekakav value. Cak ne cini mi se los pick under 16,5 RA, u zadnjih 10 utakmica nije prešao preko te margine.
By Krnja
#194234 Boston Celtics vs Toronto Raptors/ Boston Celtics -9 @1,90 / Units 2 ✅✅

Toronto je solidna ekipa i bit ce nesto svijeziji od Bostona ali bez obzira Boston je jednostavno na drugoj razini ove sezone. Čini se da je zamjena za Porzingisa i akvizicija Holidaya bilo ono nesto sta im je falilo. Povratak Cs-a, domaci teren sve mi nekak mirisi na trpanje Toronta.
By Mamba Mentality
#194235 Donovan Mitchell over 27,5
1,86
2 units
Bet365

Donovan je alfa i omega Cavsa. Imace 35 + minuta, FGA na 20+,uz pristojne procente suta, mislim da ce ici na 30+.Utakmica protiv GSW-A moze samo da ga dodatno inpirise i motivise. Ove protiv Gsw-a brojao je do 31 poen, dok je prosle upisao na svom kontu 29 poena.
By Zlajo20
#194236 Stephen Curry vise 28,5 @1.86 / 2 unita ✅✅

Idemo sa osostrelec curry ide na cavse nisam ga jos ove sezone igro al danes ga igram jed vidim da ima dobre brojke proti cavsa
Zadnje 4 utekmice 40,28,40,28 tako da mislim da je opet utekmica za 40 poena uzima puno suteva zadnju prije 5 dana jim je dao 28 al je uzeo samo 16 suteva fale jos 4 suta njemu mislim da posle poraza od denver se mora gs vratit na pobejde i da curry mora povuc.

Sretno
By Kvisko
#194237 Jalen Johnson (ATL) 12.5 Over @1.86 / 2units

Hawksi docekuju ranjeni Heat koji je veceras bez Butlera i Herroa. Odlucio sam se za mladi Jalen koji je dobro napredovao i koji dobija sve vece minute. Atletski spreman, odlican i u fazi odbrane i napada, zna se probiti u reketu, a ima i solidan sut za 3 poena. Belezi 14.9 poena u prosjeku za 30 minuta na parketu. Miami je ekipa koja dopusta dosta poena iz PF (25.1pts). Mislim da Jalen moze to iskoristiti i ubaciti minimalnih 13 poena.
By Nasir Jones
#194238 Bet365, kvota 1.47, unit 2.00
Player points milestones
Curry (gsw) 25p or more
✅✅

Cavalirsi lose brane PG, curry glavni suter u klubu (drugi glavni suter thompson jos hladan kao svaki start sezone). Ima dobre brojke protiv njih.
Last edited by Nasir Jones on 12 Nov 2023, 00:34, edited 1 time in total.