Europska košarka u svim oblicima. Sve lige, sva natjecanja
By Jack Reacher
#194192 K.Kamenjaš 12.5+(Premier) ✅✅

Borac i Studentski Centar danas otvaraju sedmo kolo ABA lige. Borac je u nizu od četiri poraza i danas imaju protivnika po mjeri da taj niz prekinu. Sa druge strane SC je na omjeru 4-2 što je za njih sasvim zadovoljavajuće. Sa ove utakmice over ide na centra SC-a Kenana Kamenjaša. Nakon relativno slabe prošlogodišnje sezone u redovima Budućnosti gdje se nije izborio za veću minutažu Kenan se doslovno preporodio u SC. Za skoro 27 minuta na parketu daje 13.5 poena uz 60% šuta iz igre. Redom zabija 6,14,12,17,11,21. Zamjena mu je mladi Ivišić koji ove sezone ne pokazuje svoj puni potencijal i Kenan je neupitno uzeo mjesto prvog centra u momčadi. Borac najviše pušta baš na poziciji centra te ih protivnički centri redom pune. Ajmo redom: Bošnjak 13,Plavšić 15,Bolomboy 10,Ljubičić 17,Matković 18,Jones 10. Svi su oni skoro imali i dvocifren broj skokova protiv reketa Borca. Kenanova dobra forma i propusnost domaćina pod obručem daju nam zapravo nadati se overu.
By Jack Reacher
#194302 T.Walkup 4.5+as (Premier)

Maccabi zbog poznate situacije u Beogradu u utakmici bez gledatelja dočekuje Olympiacos. Maccabi je na omjeru 4-2 i za sada je to Kattash poprilično dobro posložio i mogu biti zadovoljni sezonom. Sa druge strane Oly je na omjeru 3-4 i mene su poprilično razočarali u dosadanjem tijeku. Izgleda da će teško probroditi odlaske Vezenkova i Sloukasa. Sa ove utakmice moj tip ide na 4.5+ asista gostujućeg razigravača Thomasa Walkupa. Njemu poprilično leži Maccabi i njihova obrana. Lani je podijelio 9 odnosno 12 asista. Maccabi inače dosta asista dopušta razigravačima odnosno igračima koji najviše sudjeluje u kreaciji napada protivničkih timova kao npr. Jones 5,Jović 6,Vildoza 4,sloukas 8,James 5,Okobo 6,Shields 8,Pangos 6,Bolmaro 5. Walkup inače nije bek koji će prvo gledati kako da da koš,više voli razigrati ekipu i mislim da mu ova granica neće predstavljati problem.

N.Hayes 4.5.+sk (Premier)

Večer će zaključiti Crvena Zvezda i Fener. Zvezda je na omjeru 2-5. Crveno beli su sigurno više očekivali s obzirom na uloženo. Ekspresno je smijenjen Ivanović te je doveden Sfairopoulos i njegov rukopis se tek treba vidjeti. Za danas im nema Hange dok bi Simonovvić trebao igrati. Sa druge strane Fener je na omjeru 5-2 što je poprilično dobro. Nakon što su prošli tjedan u Beogradu izgubili od Partizana za danas im se u sastav vraća Calathes dok je Gudurić upitan ali koliko vidim da bi mogao zaigrati. I dalje nema Pierrea,Sanlija i Birsena. Hayes je veoma zahvalan igrač i često igrač zadatka. Neće previše forsirati ali će svoj posao veoma dobro odraditi. Na krilnoj poziciji i dalje ne igra Pierre te vjerujem da će igrati preko 30 minuta jer Itoudis ne vjeruje previše ostalima. Hayes je tako zadnje dvije euroligaške u odsustvu Pierrea odigrao skoro full minutažu. U dva prošlosezonska meča sa Zvezdom 6 i 8 skokova. Zvezda i inače dosta pušta pod košem i očekujem da Hayes lagano pređe ovu granicu.
By 2paNN
#194309 Hayes-Davis Pts+Rb+Ass 17,5 + 1,82 maxbet

Kao sto je mozzartsport napisao na svojoj strani hodajuci mismac. To je bukvalno Davis za odbranu zvezde. Igrace 35+ minuta siguran sam, i egal tekma. Ne vidim kako Zvezda moze da ga zaustavi da poredja lepe brojke u sve kolone. Nisam znao za sta da se odlucim P ili S pa sam na kraju uzeo sve zajedno, pa valjda nece imati 11-1-0.. Jako dobar tip sto se mene tice.

Necu da stavljam kao analizu ali Motley na 10.5 je PLUS takodje, kao i svake godine, Zvezda kuburi sa odbranom na C tako da ce Motley to veceras iskoristiti, jos na to kad se doda da ce i Kalates zaigrati moze da bude samo plus.

Srecno svima! :ugeek:
By sicily
#194348 Bruno Caboclo 7.5 Manje (1.90) Mozzart

Meni lično nejasna margina s obzirom da je svoju debitantsku utakmicu u crno belom dresu imao tek par dana naspram Igokee u okviru ABA lige gde je proveo na parketu svega 3 minuta. Mislim da je potrebno vreme da se uklopi i da će njegova značajnija uloga na samom početku mandata u Partizanu biti vezana u okviru regionalnog takmičenja pa se tek onda kasnije preneti i na Euroleague, stoga ne vidim ga sa nekom ozbiljnijom minutažom u ovom meču.
By malsha9323
#194358 Ulanovas sk + ast 6.5 over @ 1.87 maxbet ✅✅

Stari dobri gameplan ZAL, kad ne znas sta ces, Ulanovas kreira sa posta.

Sedekerskis 7.5 sk over @ 1.75 merkur ✅✅

Igra bez odmora, stalno aktivan na skoku, pisao sam vec, Barca imala problem da zagradi, kontra mahom losijih skakaca iz CZV.

Za narodni

Thiemann PRA 19.5 over
M. Scott 1.5 trojke over
Lee pts+ass 12.5 over
Grant pts+ass 10.5 over
By Alexey35
#194412 M.Fall over 5,5 rebsa ✅✅
Soccer, maxbet

Nema Milutinova, ocekuje se tradicionalno ne previse efikasna kosarka kada igraju ovi timovi. Fal nakon povrede Milutinova na izuzetno jakoj minutazi, uglavnom 30+ minuta.
By malsha9323
#194424 Voigtmann 7.5 over @ 1.70 merkur

Motiejunas 213 cm, oskudnog rada nogu, licem ka kosu, pretrcava Zizica kao da ne postoji. Meni dovoljno da pokusam na nesto agilnijeg Nemca koji je u pristojnoj formi I uglavnom nesto ubode spolja.

M. Lo pts+ass 11.5 over @ 1.75 merkur ✅✅

Matchup mahom igraci koji su orijentisani ka napadu, Thompson, Buboa, prvenstveno Larkin. Solidna forma, Pangos ispao iz rotacije. Na isti kombo u maxbet granica 13.5.
By sicily
#194425 Larentzakis 5.5 Više (1.85) Mozzart ✅✅

Pored od ranije povređenog McKissica večeras nema ni Nigel Williams Gossa, pa je rotacija bekova kod OLY trpi prilične nedostatke tako da bi Larentzakis trebao dobiti nekih 15-20 min, znao je u prošlosti da bude motivisan protiv srpskih klubova pogotovu u dvorani Mira i prijateljstva pa verujem da može da prebaci ovo.
By Jeffrey
#194442 M. Howard over 14,5 lokali 1.85 ✅✅

- Asvel smiješna ekipa, primaju dosta i ovdje očekujem koš na koš, tu je Howard doktor, odlična forma, veliki usage rate tako da value margina jedan bet ga ima na 16,5 i to je puno realnije iako mi i to za + tako da ovih 14,5 treba uzet.
By Jeffrey
#194443 J. Vesely under 9,5 lokali 1.85

- ne očekujem Vesely više od 17 min na parketu, Hernangomez je puno bolje riješenje za Daviesa tako da mi ovo za uzet svakako. Sviđa mi se i Parker 8,5 manje ali eto glupo mi dva iz Barce under, ali ima logike jer Barca ima širinu ali na neki produženi listić stavit ću i Parkera.